به گزارش انتخابتو، مستند «خانواده خلج» به تهیه کنندگی مریم الهامیان و کارگردانی مصطفی حاج قاسمی یکی از پربیننده ترین فیلم های مستند هفدهمین جشنواره «سینما حقیقت» شد. این فیلم مستند قرار است 9 آبان ماه در گروه سینمایی صنعت و تجربه اکران شود.
مستند «خانواده حلج» تلاشی برای جان سالم به در بردن از بحران بانکی است
مریم الهامیان تهیه کننده این مستند در گفتگو با خبرنگار انتخابتو به روند چهار ساله تولید این مستند پرداخت و گفت: در یک سفر کمپینگ با پسری آشنا شدم که داستانی از زندگی خانوادگی داشت. شکست مالی در زندگی او تولید خانواده به عنوان مربوط به دام و طیور توصیف شده است. داستان زندگی آنها و خسارت مالی وارد شده به این خانواده به قدری غم انگیز و در عین حال تبدیل به یک فیلم سینمایی بود که بعد از روایت، یعنی در سال 2018، تحقیقات تصویری را شروع کردیم و بالاخره به اینجا رسیدم. نتیجه گیری شد که برای تولید مناسب است.
وی ادامه داد: تولیدات خانواده حلاج از اوایل دهه 80 فعالیت خود را در زمینه پرورش مرغ و تخم مرغ آغاز کرد و در این مسیر هم به دلیل عدم تجربه در قوانین و رویه های این بخش و هم به دلیل اشتباهات خود با مشکلات مختلفی مواجه شدند. . تولیدات زیادی داشتند. یکی از اشتباهات این کسب و کار کوچک و خانوادگی، گرفتن وام بانکی با بدهی بسیار سنگین بود که در نهایت منجر به حراج این واحد تولیدی توسط بانک شد.
تهیه کننده مستند «خانواده حلج» با بیان اینکه این مستند علاوه بر نمایش تلاش خانواده برای زنده ماندن از این بحران، از نگاه و توجه مادر به موضوع و لحظات دراماتیک خلق شده نیز می گوید. با مامان واقعا تاثیر گذاره در واقع تلاش این خانواده برای حفظ اموال خود نمونه ای از اتفاقات مالی و ورشکستگی هایی است که برای واحدهای کوچک تولیدی رخ می دهد. من و همسر کارگردانم از سال 1398 تا 1400 همیشه در کنار این خانواده بودیم و شخصیت یسیار مادر خانواده برایم جذاب بود. مادری واقعاً دلسوز، جنگجو و مهربان.
وی تاکید کرد: این فیلم مستند به راستی پژوهشی عمیق در زمینه مسائل و مشکلات تولید است که ابزاری علمی و راه حل آفرین برای پژوهشگران کسب و کار است.
درام این فیلم برگرفته از دنیای ادبیات نمایشی است
الهامیان تهیه کننده این فیلم مستند در پاسخ به این سوال که بار دراماتیک داستان در فیلم چگونه از آب در آمد؟ وی گفت: من و مصطفی حاجی قاسمی از دهه 80 راه زیادی را با هم پیمودیم و در عرصه تئاتر و به خصوص ادبیات نمایشی شروع به کار کردیم و من هم از دنیای نمایش به دنیای داستان آمده ام و به لطف این حمایت ها. ، من در تئاتر درام انجام می دهم. همانطور که گفتم داستان این خانواده، مادر خانواده نقش مهمی در این مستند داشت.
در ادامه سخنان مصطفی حاجی قاسمی کارگردان مستند «خانواده خلج» به مراحل مختلف کارگردانی این مستند اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید بگویم اطلاعات دقیق و مجربی نداشتم. و اطلاعات در مورد چالش های پیش روی تولیدکنندگان؛ با ساخت این مستند کامل، بیشتر از هر نام دیگری از خانواده حلاج با خطرات آنها آشنا شدم.
وی ادامه داد: مستند «حالاچ» یک فیلم انتقادی نیست، بلکه به مشکلات حوزه تولید، حقوق بانکی و مسائلی می پردازد که گروه مستند ما با این خانواده حل کرد. ما همدیگر را می شناسیم تا به تولید خود ادامه دهیم.
کارگردان فیلم مستند خانواده حلاچ، آیا این فیلم در روند حل مشکل این خانواده نقش داشته است؟ او به سوال پاسخ داد. وی گفت: در این مستند تمام مراحل پرونده از اولین تصمیم تا تجدیدنظر طی شد و دوربین ما همیشه همراه خانواده بود.
سندی که در روند پرونده تاثیر دارد
وی افزود: جلسه حمایت از تهیه کنندگان در چند مرحله برگزار نشد و اگر این جلسه برگزار می شد، کمتر به تولیدکنندگان کوچک نسبت به تولیدکنندگان بزرگ توجه می شد و فیلم در نمایش نمایندگان قضایی کمتر مورد توجه قرار می گرفت. نظر مثبت بود و جنبه انسانی ماجرا را بررسی کردند.
وی یادآور شد: قضات در بررسی پرونده های قضایی با شناسنامه، کد ملی و اعداد کار می کنند، اما با تماشای فیلم، آدم ها به وجود می آیند و از اعداد و ارقام بیرون می آیند. تا اینکه سال گذشته پرونده به نتیجه رسید و من خیلی خوشحال بودم که این فیلم توانست مشکل بخش کوچکی از اقتصاد کلان را توضیح دهد.
مصطفی حاجی قاسمی خاطرنشان کرد: وقتی فیلم خط قرمز نازک فرهاد خوش دست را تماشا کردم به فرهاد احسنت گفتم که با ساخت این فیلم توانسته جان یک انسان را از اعدام نجات دهد. وقتی پرونده خانواده حلاج به نتیجه رسید خیلی خوشحال شدم و تاثیر این فیلم را در روند رسیدگی به پرونده دیدم.
۲۴۳۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ