تحقیقات جدید نشان می دهد که تنفس هوای آلوده وضعیت مغز را تغییر می دهد و افراد در معرض آلودگی هوا را در معرض خطر جدی ابتلا به مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار می دهد.
به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس بررسی مطالعات جامع قبلی، مشخص می شود افرادی که هوای آلوده تنفس می کنند بیشتر از افرادی که در معرض هوای تازه هستند در معرض مشکلات روانی هستند.
محققان دریافتند که 95 درصد از مطالعاتی که اثرات مغز را بررسی میکنند، تغییرات فیزیکی و عملکردی قابلتوجهی را در مناطق تنظیمکننده احساسات مغز در مناطقی که در معرض افزایش سطح آلودگی هوا هستند، نشان میدهند.
افرادی که هوای آلوده تنفس می کنند، تغییراتی را در مناطقی از مغز که در کنترل احساسات دخالت دارند، تجربه می کنند و در نتیجه، نسبت به افرادی که هوای تمیز تنفس می کنند، بیشتر در معرض اضطراب و افسردگی هستند. اینها یافته های کلیدی یک مرور سیستماتیک است که در مجله Neurotoxicology منتشر شده است.
مطالعات همچنین نشان داده اند که آلاینده های کوچک هوا، مانند ذرات ریز ساطع شده از اگزوز خودروها، می توانند به طور مستقیم با عبور از بینی به مغز یا به طور غیرمستقیم با ایجاد التهاب و تغییر پاسخ های ایمنی، بر مغز تأثیر بگذارند. متأسفانه نتایج تحقیقات نشان می دهد که با بدتر شدن تغییرات آب و هوایی و کنترل نشدن انتشار کربن، آلودگی هوا نیز کنترل نمی شود.
اثرات مخرب آلودگی هوا بر مغز کودکان
از سوی دیگر، شواهد رو به رشد نشان میدهد که حتی سطوح آلودگی که مدتها تصور میشد بیخطر است، میتواند خطر مشکلات سلامتی در دوران کودکی، از جمله مشکلات مغزی را افزایش دهد. این مشکلات سلامتی تا بزرگسالی ادامه می یابد.
تحقیقات در دانشکده پزشکی کک در کالیفرنیای جنوبی، که توسط مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده و آژانس حفاظت از محیط زیست تأمین می شود، نشان داد که حتی سطوحی از آلاینده های خاص که توسط این آژانس بی خطر در نظر گرفته می شود، با تغییرات در عملکرد مغز در طول زمان مرتبط است. این مطالعه که اخیراً در مجله بین المللی محیط زیست منتشر شده است، از داده های اسکن مغز بیش از 9000 شرکت کننده در مطالعه رشد مغز نوجوانان، بزرگترین مطالعه سراسری سلامت مغز جوانان در ایالات متحده استفاده کرد. کودکانی که در معرض آلایندههای بیشتری قرار گرفتند، تغییراتی را در ارتباط بین مناطق مختلف مغز نشان دادند.
Devin L. Cotter، نویسنده ارشد این مطالعه و یک متخصص علوم اعصاب دانشکده Keck، گفت که انحراف در هر جهت از مسیر طبیعی رشد مغز، با اتصال بیش از حد شبکه های مغز یا عدم اتصال کافی، می تواند مضر باشد.
ارتباط بین نواحی مغز به ما کمک می کند تقریباً در هر لحظه از روز حرکت کنیم، از نحوه دریافت اطلاعات اطرافمان گرفته تا نحوه تفکر و احساس در مغز. بیشتر این ارتباطات حیاتی در سنین 9-12 سالگی ایجاد می شود. آیا کودکان می توانند رشد شناختی و عاطفی طبیعی یا غیرطبیعی را تجربه کنند؟
تاثیر بر ماده سفید مغز
نتایج تعدادی از مطالعات دیگر نیز نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سنین پایین می تواند اثرات ماندگاری بر ماده سفید مغز داشته باشد. قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده ها، مانند ذرات ریز (PM 2.5) و اکسیدهای نیتروژن (NOx) در دوران بارداری و کودکی، با تفاوت هایی در ریزساختار ماده سفید مغز همراه است و برخی از این اثرات از دوران کودکی تا نوجوانی و بزرگسالی باقی می مانند. اقامت اینها نتایج اصلی یک مطالعه است که توسط موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (ISGlobal) انجام شده است. این یافته ها که در Environmental Research منتشر شده است، اهمیت پرداختن به آلودگی هوا را به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی به ویژه برای زنان باردار و کودکان برجسته می کند.
تعداد فزاینده ای از شواهد نشان می دهد که آلودگی هوا بر رشد عصبی کودکان تأثیر می گذارد. مطالعات اخیر با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری، تأثیر آلایندههای هوا بر ماده سفید مغز را که نقش مهمی در اتصال نواحی مختلف مغز ایفا میکند، بررسی کردهاند.
ارسال پاسخ