120 بیماری ناشی از مصرف یک نوشابه

120 بیماری ناشی از مصرف یک نوشابه

120 بیماری ناشی از مصرف یک نوشابه

یکی از محققین حوزه آسیب های اجتماعی گفت: طبق آمارهای جهانی الکل بعد از سیگار دومین ماده کشنده جهان است.

به گزارش مهر، کمیل حسینی پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی درباره مضرات مشروبات الکلی گفت: الکل ماده ای است که به طرق مختلف به انسان آسیب می رساند. قسمت اول بر بدن انسان تأثیر می گذارد که به سه جنبه تقسیم می شود.

حسینی همچنین گفت: مشروبات الکلی باعث ایجاد نزدیک به 120 بیماری در بدن می شود که از جمله آنها می توان به سرطان، کم کاری تیروئید، کبد چرب، درگیری دستگاه گوارش، آسیب به دهان و نای، آسیب به قلب و همچنین آسیب به کبد اشاره کرد. این آسیب های ذکر شده تنها نظر متخصصان ایرانی نیست، بلکه بیماری های ناشی از مصرف الکل در کشورهای خارجی نیز بررسی شده است.

پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی افزود: آسیب بعدی در حوزه روانی و تصمیم گیری فرد است. فرد نمی تواند خود را کنترل کند و رفتارهایی مانند رانندگی پرخطر، پرخاشگری، پرخاشگری و خشونت از خود نشان می دهد. آسیب دیگر کاهش بهداشت است. بنابراین وقتی فردی به الکل معتاد می شود، دیگر سبک زندگی عادی ندارد و سلامتی در زندگی او به شدت کاهش می یابد. آسیب های روانی رتبه دوم را در بین خطرات مصرف الکل دارد. الکل می تواند باعث مشکلاتی مانند انزوا، بدبینی، اضطراب، افسردگی، هذیان، بی خوابی و اضطراب شود.

وی ادامه داد: علاوه بر سایر مضرات مشروبات الکلی می توان به بعد اجتماعی آن نیز اشاره کرد. یعنی فرد دیگر نمی تواند فرزند خود را به درستی تربیت کند، رابطه او با همسرش خراب می شود و در نهایت منجر به طلاق می شود. همچنین آماری وجود دارد که نشان می دهد بیش از 60 درصد تجاوزات جنسی علیه افرادی که الکل مصرف می کنند رخ می دهد.

حسینی بیان کرد: بر اساس آمارهای جهانی، الکل دومین ماده کشنده جهان پس از سیگار است و کشورهای دنیا برای جبران و مدیریت پیامدهای مصرف الکل در کشورهای خود بودجه های سنگینی را به الکل اختصاص می دهند.

موارد اعتیاد به الکل

حسینی گفت: اعتیاد به مواد مخدر دو مبنا دارد. ماده ای موثر به نام آمفتامین که بدن را به آن ماده معتاد می کند. زمانی که آمفتامین در بدن کم و زیاد شود، روی بدن تاثیر می گذارد و گاهی باعث درد عضلانی می شود. این ماده موثر که اتانول نام دارد در الکل نیز وجود دارد و باعث اعتیاد فرد به الکل می شود.

وی گفت: الکل نه تنها باعث اعتیاد در بدن می شود، بلکه اعتیاد روانی نیز باعث اعتیاد می شود. با توجه به استرس و اضطراب در زندگی، فرد برای استراحت حتی برای مدت کوتاهی به مصرف الکل پناه می برد. در مرحله اول فرد تنها زمانی که استرس دارد و مشکل دارد به الکل روی می آورد، اما به تدریج فرد معتاد می شود و در صورت عدم مصرف الکل دچار اضطراب می شود.

انواع الکل

یک پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی گفت: در دنیا دو نوع الکل وجود دارد. الکل خوراکی مانند ارواح حاوی اتانول است، اما الکل دیگری به نام متانول یا الکل چوب وجود دارد که سمی است. وقتی انسان از این نوع الکل استفاده می کند کور می شود و گاهی می میرد. اگر فردی الکل مسموم مصرف کند، ممکن است اثرات آن پس از سه تا چهار روز ظاهر شود.

وی ادامه داد: زمانی که الکل متانول مصرف شود در بدن فرد به اسید تبدیل می شود و به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند. در این نوع آسیب، اولین قسمتی از بدن که آسیب جدی می بیند، میدان دید مصرف کننده است. گاهی حتی بردن فرد به بیمارستان نیز باعث نجات فرد نمی شود.

راه حلی برای کاهش این مشکل

حسینی اذعان داشت: اولین قدم در جهت کاهش رفتارهای پرخطر در جامعه، آگاهی بخشی نسبت به این موضوع است. متاسفانه در کشور ما نسبت به مشروبات الکلی آگاهی وجود ندارد و این ناخودآگاهی جامعه بر نسل جوان تاثیر منفی گذاشته است.

وی افزود: در مدارس ما در مورد عوارض الکل آموزش داده نشده است. آموزش و پرورش باید دانش آموزان و جوانان ما را با عوارض مصرف الکل اعم از خوراکی و سمی آشنا کند تا در دام اعتیاد نیفتند و آگاهی را نسبت به عوارض مضر الکل افزایش دهند. تلاش های لازم برای جلوگیری از افزایش مصرف مشروبات الکلی در جامعه در حال انجام است، اما متأسفانه هیچ گونه احتیاط انجام نمی شود و این موضوع به یک معضل جدی تبدیل شده است.

وی در پایان تصریح کرد: قدم بعدی که می تواند این مشکل را کاهش دهد استفاده از ابزار رسانه ای است. در این مدت جز مستند شوک و مستندی که برای آگاهی بخشی ساختیم هیچ مستندی در رسانه ها ساخته نشد. وقتی مشکلی در جامعه ای وجود دارد باید برای آن محتوا تولید کرد و حرکت های فعال و عمومی برای توقف و جلوگیری از افزایش آن در جامعه ایجاد شده است. البته ما جنبشی علیه الکل ایجاد کرده ایم و از طریق نرم افزار (اینستاگرام و بله) محتوا تولید می کنیم.