بر اساس بیانیه وزارت بهداشت، سالانه دو پیک آنفولانزا در کشور مشاهده میشود: پیک اول در آذر و دی و دومین پیک در روزهای نزدیک به فروردین است. اکنون به گفته مسئولان 30 درصد عفونت های تنفسی در کشور با آنفولانزا مرتبط است و همزمان گفته می شود روند نزولی موج اول تقریبا آغاز شده است.
به گزارش شرق، طبق اعلام وزارت بهداشت، سالانه دو پیک آنفولانزا را در کشور تجربه میکنیم: پیک اول در آذر و دی و دومین پیک آن در روزهای منتهی به فروردین. اکنون به گفته مسئولان 30 درصد عفونت های تنفسی در کشور با آنفولانزا مرتبط است و همزمان گفته می شود روند نزولی موج اول تقریبا آغاز شده است. به گزارش ایسنا، در حال حاضر در اوج آنفولانزای فصلی H1N1 هستیم و هنوز همه گیری آن وجود دارد، هرچند به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت «سیر نزولی این بیماری تقریباً آغاز شده است». خطر برای همه گروه های سنی هشدارهای کارشناسان بیشتر متوجه سالمندان، کودکان و بیماران است و بر لزوم توجه به مسائل بهداشتی تاکید می کند.
آنفولانزا ما هنوز در صدر عفونت های دستگاه تنفسی هستیم
در مجموع همچنان آنفولانزا اولین عفونت تنفسی در حال گردش در کشور است و البته به گفته مسئولان وزارت بهداشت، شدت این بیماری در شهرهای مختلف کشور متفاوت است. بعد از آنفولانزا، RSVs (ویروس سنسیشیال تنفسی) در رتبه دوم و پس از آن سرماخوردگی و کرونا قرار دارند و گفته می شود سهم کرونا در این عفونت های تنفسی حدود دو تا سه درصد است. به گفته کارشناسان شرایط محیطی در فصل سرد سال برای بقا و تکثیر عوامل بیماری های تنفسی مساعد است و بر این اساس بسیاری از بیماری ها و عفونت های تنفسی در فصول پاییز و زمستان رخ می دهد.
عوامل مختلفی نیز می توانند باعث بیماری های تنفسی شوند. در این میان ویروس ها و باکتری ها نیز به عنوان عامل بیماری های تنفسی شناخته می شوند و می توانند باعث این بیماری ها شوند. بر این اساس در فصول سرد سال در سطح جهانی با اپیدمی آنفولانزا به ویژه آنفولانزای فصلی مواجه هستیم و طبیعی است که شیوع آنفلوآنزای H1N1 این روزها در ایران و برخی کشورها بالاست. علاوه بر این، برخی از کشورها با آنفولانزای نوع B و H1N5 مواجه هستند.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت، پایش بیماری های تنفسی در کشور برای امسال نشان می دهد که میزان این بیماری ها از ابتدای آذرماه افزایش یافته است. سیر فعلی بیماری آنفولانزا نیز مشابه دوره قبل از همه گیری کرونا است و اتفاقاً رفتار انسان نیز مشابه دوره قبل از همه گیری کرونا است. به طوری که مسائلی مانند پوشیدن ماسک و فاصله اجتماعی که در روزهای کرونا تجربه میکردند، اغلب کنار گذاشته میشد و زندگی عادی برمیگشت.
در مجموع رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، دکتر. به گفته قباد مرادی، علاوه بر افزایش مراجعات سرپایی به دلیل آنفولانزا از آذرماه تاکنون، نزدیک به 40 درصد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی به دلیل عفونت های تنفسی نیز به این آمار رسیده اند. همچنین ناشی از آنفولانزا بود.
خطر آنفولانزا برای همه گروه های سنی
از سوی دیگر، کارشناسان همواره تاکید می کنند که هر گروه سنی مستعد ابتلا به آنفولانزا است، اما قاعدتاً در افراد مسن، مبتلایان به بیماری های زمینه ای، افراد دارای اختلالات سیستم ایمنی، زنان باردار و… بیشتر دیده می شود. علائم این بیماری ممکن است شدیدتر باشد. . و این افراد جزو گروه های پرخطر هستند. آنفولانزا محسوب می شوند. بنابراین گروه های پرخطر به ویژه آنهایی که بیماری های مزمن دارند باید بیشتر مراقب باشند.
همچنین به مردم توصیه می شود در فصول سرد سال که با افزایش شیوع بیماری های تنفسی و آنفولانزا مواجه هستیم، از حضور بی مورد در مکان های شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک و شستن مرتب دست ها نیز اهمیت زیادی دارد. تهویه مطبوع مناسب نیز در ادارات و به ویژه مدارس و دانشگاه ها بسیار ضروری است و به افراد مبتلا به آنفولانزا توصیه می شود تا زمان بهبودی در خانه بمانند و پس از بهبودی به محل کار یا تحصیل مراجعه کنند.
توصیه واکسیناسیون برای گروه های پرخطر
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: به گفته مرادی بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا شهریور و مهر است اما برخی از متخصصان عفونی توصیه می کنند در صورت تزریق واکسن آنفولانزا به گروه های پرخطر تزریق شود. در صورت وجود واکسن، باید در فصل سرد سال تزریق شود. بر اساس منابع علمی آخرین فرصت واکسن آنفولانزا اواخر آذرماه است، اما در این ایام که شاهد شیوع این بیماری هستیم، تزریق واکسن کرونا به گروههای پرخطر توصیه میشود. واکسن نزن ابتلا به این بیماری در هنگام تزریق.
ارسال پاسخ