بعدی- وقتی فرزندتان به توصیه های شما گوش نمی دهد عصبانی می شوید. اگر برای مدت طولانی تحت فشار بوده اید و نمی توانید کار مثبتی انجام دهید، قطعا ناامید کننده است.
بر اساس این گزارشنادیده گرفتن درخواست ها و دستورالعمل ها کاملا غیر قابل قبول است. برای کودک مهم است که به حرف های شما گوش دهد، اما نادیده گرفتن توصیه ها و راهنمایی ها ممکن است پس از مدتی به یک عادت همیشگی تبدیل شود.
وقتی به آنها می گویید که آنجا باشند یا کاری انجام دهند، اگر توجه نکردند یا وانمود کردند که نشنیده اند، باید اقدام کنید. این مقاله در مورد هفت گام مثبت برای رفع این مشکل صحبت می کند.
1- عوامل حواس پرتی را از بین ببرید
تمایز بین اعمال عاقلانه و غیرعاقلانه که هرگز شنیده نمی شود، مهم است. ممکن است وقتی با آنها تماس می گیرید در اتاقشان مشغول بازی کامپیوتری هستند و احساساتشان بیش از حد تحریک می شود و به صدای شما توجه نمی کنند. یا وقتی به آنها می گویید در حین دوچرخه سواری زیاد دور نروند، از توصیه شما سرپیچی می کنند.
قبل از آموزش دستور العمل به آنها سعی کنید عوامل حواس پرتی را از بین ببرید. هنگام صحبت کردن، تلویزیون را خاموش کنید، صدا را زیاد کنید و تماس چشمی برقرار کنید. حتی ممکن است لازم باشد در طول مکالمه دست خود را روی شانه آنها بگذارید.
سپس به آنها دستورات خاصی بدهید تا کاری را که می خواهید انجام دهند. با جملات کوتاه و ساده مانند “لطفا اسباب بازی مورد نظر خود را انتخاب کنید” ارتباط برقرار کنید. با صدایی واضح، محکم اما خنثی صحبت کنید.
2- از کودک خود بخواهید دستور العمل ها را تکرار کند
مطمئن شوید که او معنای واقعی درخواست شما را با پرسیدن سوالات یا تکرار دستورالعمل ها درک کرده است. “خوب، الان باید چیکار کنی؟” سوالی مثل صبر کنید و این جمله را بشنوید: “من می خواهم اسباب بازی هایم را بردارم تا بتوانم به شما در چمن زنی کمک کنم.”
برای روشن شدن انتظارات خود، توضیحات اختیاری ارائه دهید که اگر فرزندتان حرف شما را تکرار کند، چه کاری باید انجام دهید. دیگر لازم نیست نگران باشید.
3- تذکر بدهید
پس از دستور دادن به فرزندتان، مطمئن شوید که معنای کامل آن را فهمیده است و پنج ثانیه صبر کنید. ممکن است چند ثانیه طول بکشد تا آنها اطلاعات را جذب کنند. با این حال، اگر آنها هیچ تلاشی برای درک معنای درخواست شما انجام نمی دهند، به این معنی است که آنها به آنچه شما می گویید نادیده می گیرند.
اگر… با گفتن جمله ای مانند «اگر به طبقه بالا نروید و اتاقتان را تمیز نکنید، امشب نمی توانید بازی های ویدیویی انجام دهید» به او هشدار دهید و مطمئن شوید که در صورت ناهماهنگی برای انجام این کار آماده هستید. .
از همین رویکرد استفاده کنید حتی اگر کودک شما توجهی نمی کند یا پاسخ نمی دهد. اگر چیزی مانند «می دانم» یا «یک دقیقه دیگر انجامش می دهم» به او هشدار دهید. به آنها بیاموزید که از دستورات شما پیروی کنند.
4- نتیجه را دنبال کنید
بعد از اخطار پنج ثانیه دیگر صبر کنید. اگر فرزند شما برای انجام آنچه می خواهید تلاش نمی کند، به عواقب آن فکر کنید.
سعی کنید به آنها امتیاز ندهید، از اسباب بازی یا ابزار مورد علاقه آنها در این زمینه استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که آن امتیازات را برای مدت کوتاهی از آنها دریافت می کنید. تهدیدهایی مانند “تبلت را دور می اندازم” هیچ فایده ای ندارد، در عوض می توانید این ابزارها را برای یک روز ممنوع کنید.
5- برای حل مشکل برنامه ای بیندیشید
اگر فرزندتان به طور مکرر درخواست های شما را نادیده می گیرد، برنامه ای برای حل مشکل ایجاد کنید. انتظارات خود را به او بگویید: “من از شما انتظار دارم زمانی که برای اولین بار صدایم را می شنوید توجه کنید.” سپس به او بگویید در گوش دادن به چه مواردی مشکل دارد و در چه زمینه هایی باید کار کند.
برای برخی از کودکان، تمجید از رفتار مثبت انگیزه کافی خواهد بود. بنابراین اگر به فرزندتان بگویید: “اگر تلویزیون را خاموش کنی لطف بزرگی به خود می کنی”، قطعاً کارساز خواهد بود.
سایر کودکان برای پیروی از دستورالعمل ها به انگیزه بیشتری نیاز دارند. یک سیستم پاداش برای ایجاد انگیزه در فرزند خود و افزایش انطباق ایجاد کنید.
6- این مشکلات را نادیده نگیرید
نادیده گرفتن شما از سوی کودک ممکن است به دلیل مشکل دیگری باشد و او ممکن است رفتار و واکنش های مشابهی را در خانه یا مدرسه نشان دهد. اصول اولیه را کنار بگذارید و از خود بپرسید:
• آیا می تواند به دلیل نقص شنوایی باشد؟
• آیا فاصله زمانی بین جلب توجه کودک و بیان درخواست شما طولانی است؟ اگر کودک شما نمی تواند روی چیزی تمرکز کند یا مشکل شنوایی ندارد، ممکن است به اختلال کم توجهی بیش فعالی مبتلا باشد.
• آیا در مهارت های شناختی کودک مشکلی وجود دارد؟ اختلال در مهارت های شناختی می تواند پردازش اطلاعات را دشوار کند.
ممکن است فکر کنید که فرزندتان مشکل روانی دارد شاید بهتر باشد با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. مهم است که قبل از برنامه ریزی برای رفع مشکل، این مسائل را بررسی کنید.
7- عواملی که باعث نقص توجه می شود
گاهی والدین به اشتباه به فرزندان خود می آموزند که آنها را نادیده بگیرند. عصبانی شدن، نق زدن مداوم و ناله های مداوم از جمله عواملی هستند که کودکان را تشویق می کنند تا کمتر مراقب باشند. جملات طولانی و دستورات زیاد باعث می شود که کودک به شما گوش ندهد. هشدارهای مکرر به کودک شما یاد می دهد که فقط یک بار به شما گوش دهد، بهتر است خود را به یک هشدار محدود کنید.
منبع: Çokiyifamily
ارسال پاسخ