یک متخصص گوارش. Irraj Khosronia گفت: “سلیاک به دلیل آلرژی گلوتن ، بدن افراد مبتلا رخ می دهد و نمی تواند غذاهایی مانند گندم ، جو و چاودار بخورد. در نتیجه ، هنگامی که فرد گلوتن را مصرف می کند ، سیستم ایمنی بدن به سلولهای روده حمله می کند ، بنابراین به سطح جذب روده آسیب می رساند و در نتیجه باعث جذب مواد غذایی می شود.
علائم و عوارض بیماری سلیاک
به گفته مهر ؛ علائم این بیماری بسته به سن فرد متفاوت است. در کودکان ، اسهال ، استفراغ ، حالت تهوع ، تورم شکم ، کاهش وزن و عدم توانایی در جذب مواد مغذی مشاهده می شود. علائم در بزرگسالان تورمباد روده ، اسهال ، درد شکم ، خستگی ، یبوست ، درد مفاصل ، سردردخارش و زخم های شفاهی را می توان مشاهده کرد.
عوارض سلیاک می تواند بیهوشی باشد ، پوکی استخوانمشکلات عصبی مانند میگرن و صرع ، سرطان روده کوچک و ریزش مو او اشاره کرد.
تشخیص سلیاک
تشخیص معمولاً از طریق آزمایشات سرولوژیکی و ژنتیکی و سپس شروع می شود آندوسکوپی و آزمایش خون تأیید می شود. اگر آنتی بادی های خاص در خون زیاد باشد ، خطر سلیاک بیشتر است. برای تشخیص نیز می توان نمونه گیری روده را نیز انجام داد.
حساسیت گلوتن و تفاوت بین سلیاک
نکته مهم این است که همه مبتلایان به آلرژی گلوتن سلیاک ندارند. برخی از افراد فقط نسبت به گلوتن کمی حساس هستند و می توانند علائم خود را با رژیم غذایی مناسب کاهش دهند. با این حال ، مطمئناً ، بهتر است رژیم سلیاک را با علائم مشابه دنبال کنید.
مورد نیاز درمان و مراقبت
کارشناسان به افراد سلیاک توصیه می کنند که از گلوتن و رژیم غذایی بدون گلوتن جلوگیری کنند. هیچ درمان مشخصی از این بیماری وجود ندارد و باید تا آخر عمر از این تغذیه پیروی کرد. در صورت آسیب جدی در روده کوچک ، از استروئیدها برای کاهش التهاب و بهبود علائم استفاده می شود.
خووسرونیا گفت: “بیماران سلیاک باید توسط پزشکان خود که بیماران را تحت درمان قرار می دهند تحت کنترل قرار بگیرند تا به بهترین روش ممکن درمان و کنترل بیماری را انجام دهند.” گفت
این بیماری پیچیده برای جلوگیری از مشکلات جدی تر نیاز به توجه ویژه و مراقبت مداوم دارد.
ارسال پاسخ