مادام عباس ؛ زن مؤثر دادگاه قوجار ، که سبک زندگی زنان را تغییر داد

مادام عباس ؛ زن مؤثر دادگاه قوجار ، که سبک زندگی زنان را تغییر داد

مادام عباس یک زن و هنرمند فرانسوی بود که در دوره قاجار به ایران آمد و به یکی از چهره های تأثیرگذار و تأثیرگذار در دادگاه تبدیل شد. وی پس از ازدواج با نقاش ایرانی ، حاجی عباس شیرازی ، اختصاص داده شده به گل ، آرایشگاه ، موسیقی و مد در فرانسه ، به ایران آمد و فعالیت های فرهنگی و آموزشی را در دادگاه قاجار آغاز کرد. مادام عباس به دلیل هوش ، ظرافت و تسلط آیین های ایرانی توانست جایگاه ویژه ای در فضای داخلی معبد پیدا کند و به یکی از اقوام ناصر الدین شاه مهدالیا تبدیل شد.

ورود مادام عباس به ایران و آغاز فعالیت ها

براساس گزارش ها ، نقاش ایرانی و سیسک حاجی عباس شیرازی به دستور دولت قاجار و دولت دولت قاج با هزینه دستور دولت به فرانسه فرستاده شدند. هدف این سفر توسعه مهارت های هنری و صنعتی برای خدمت به دادگاه و توسعه صنایع دستی در ایران بود.

زندگی زنان ناصر الدین شاه از زندگی کتاب “خاطرات مونس آل -دالله” بیانگر بازدید حاجی عباس شیرازی به فرانسه است. ناصر الدین شاه روایت Nedima را ممنوع اعلام کرد: در زمان محمد شاه ، یک بازرگان یک گل کاغذی از Frangistan آورد و ده مورد از این گلها را برای فضای داخلی فرستاد. خانمهای آن روز که گلهای کاغذی را دیده بودند ، به چشمانشان افتادند و تمام این گلهای کاغذی مانند قیمت بسیار بالایی به نظر می رسند ، بنابراین دست و مادران به نازانین نمی رسند! این اتفاق افتاد ، چرا دیگران در خانه ها گل های کاغذی دارند و ما هرج و مرج خوبی نداریم. بسیاری از آنها به اعتصاب غذا رفتند ، شام نداشتند و از لمس سیاه و سفید خودداری کردند. سرانجام ، سالمندان مردم حاج عباس شیرازی ، یک نقاش با استعداد ، برای یادگیری گل و بازگشت به تهران ، گل های کاغذی زیادی گرفتند. (خاطرات مونس الدالله ، ص.

حاجی عباس در حدود 5 هجری به پاریس رفت و در برخی از کارخانه های گلدار آن سرزمین دانش آموز شد و این بخش را با زنان متخصص در این زمینه آموخت. اما هنر ساخت این گلها یک هنر حساس و زنانه بود ، بنابراین حاجی عباس یک نقاش عالی بود ، اگرچه آنها انگشتان حساس برای گلدهی نداشتند و خانمهای پاریسی چقدر سعی کردند درک کنند که چقدر. سرانجام ، این تاکتیک ، که به نظر می رسید مانند حاجی عباس است ، این بود که با اجازه محمد میرزا ، یک بانوی گل فرانسوی را به ایران بیاورد و یک زن سی و سی ساله از اورلین 8000 فرانک در سال اجاره کرد. او با حاجی عباس شیرازی 6 آه (6 میلادی) ازدواج کرد و از آن زمان مادام عباس به مادام عباس معروف شده و به همراه همسرش به تبریز آمده است. حاجی عباس ، یکی از هنرمندان و افراد تأثیرگذار ، چند سال بعد درگذشت و مادام عباس ، که حدود 5 سال داشت ، در دادگاه ماند و فعالیت های خود را گسترش داد.

مادام عباس به سرعت زبان فارسی و آذربایجان را یاد گرفت و توانست در محمد میرزا (ولیعهد زمان و سپس ناصر الدین شاه) به عنوان آرایشگر و مربی زنان حرمت کار کند. شوخی ها و داستانهای اروپایی به نقل از ، و پادشاه در آینده بود و به تدریج تأثیر قابل توجهی در دادگاه پیدا کرد.

نقش مادام عباس در دادگاه قاجار

مادام عباس به عنوان یک متخصص مد و آرایشگاه ، تغییرات مهمی در لباس و سنت های زنان ایرانی ایجاد کرد. گل ، مدل سازی ، نوازندگی پیانو و آواز خواندن برای زنان دادگاه آموزش هایی از قبیل آواز خواندن و معرفی سبک های جدید و آرایش را ارائه می داد. از جمله تغییراتی که زنان به زنان آموزش می دهند ، جوراب های کوتاه ، برچسب های بهاری ، لایه اهزار و چترها را می پوشند.

به دلیل فروتنی و مشاهده وی ، حجاب توانست اعتماد به نفس و اشراف را به دست آورد و دادگاه را به عنوان مربی و اصلاح طلب دادگاه به رسمیت شناخت. مادام عباس چندین بار به مکانهای مقدس مانند کربلا و مشهاد رفت که به شهرت آن کمک کرد.

روابط نزدیک و تأثیر سیاسی با مهدالیا

یکی از مهمترین عوامل موفقیت مادام عباس ، دوستی و صمیمیت همسر محمد شاه و ناصر الدین میرزا (ناصر الدین شاه) برای مادرش مهد علی (مالک جهان خنوم) بود. این دوستی برای مادام عباس به عنوان مشاور و دبیر مهد الالیا در امور دادگاه و حتی مسائل سیاسی شناخته شده است. مهدالیا فرزندان خود را به مادام عباس ، ناصر الدین میرزا و عزت الدالله داد و وی را به عنوان یک مترجم رسمی با حقوق مهم ماهانه استخدام کرد.

در زمان سلطنت محمد شاه و بعداً ، مادام عباس نقش مهمی در آموزش و آموزش زنان در دادگاه داشت و ناصر الدین میرزا در انتخاب همسر برای ولیعهد شرکت کرد. گلین ، دختر شاهزاده احمد علی میرزا ، ازدواج چهار شاهزاده را با ولیعهد معرفی کرد.

فعالیت های فرهنگی و هنری خانم عباس

علاوه بر گل ، مادام عباس در زمینه های مختلف هنری و فرهنگی کار می کرد. او یک الگوی خوب ، نوازنده پیانو و یک خواننده خوب بود و این مهارت ها را به زنان دادگاه آموزش می داد. هنر گلدهی مورد توجه قرار گرفت و گلهای کاغذی که او به ایران آورد در دادگاه محبوب شد.

وی به عنوان یک متخصص مد ، در زنان ایرانی که تا آن زمان گسترده نبودند ، تغییرات مهمی ایجاد کرد. در میان این تغییرات ، لامپ ها خیاطی ، آدم ربایی و سبک های جدید مو بودند که به تدریج در بین زنان اشرافی محبوب شدند.

شخصیت و ویژگی های مادام عباس

مادام عباس یک زن باهوش ، باهوش و مشتاق بود که می توانست با فرهنگ و عقاید مردم ایران سازگار شود. وی با مشاهده رفتارهای حجاب و فروتنانه ، توانست اعتماد مردان و اشراف و به عنوان یک زن خارجی را در یک محیط کاملاً محافظه کار و بسته به دست آورد.

به دلیل تسلط وی بر آیین های فارسی و ایرانی به عنوان “طوطی طوطی” یا “خانم طوطی” شناخته می شود.

پایان زندگی و میراث مادام عباس

مادام عباس در زمستان ششمین سال در تهران درگذشت و در همان شهر به خاک سپرده شد. او حدود پنج سال زندگی کرد و بیشتر عمر خود را در دادگاه ایران و قاجار گذراند.

میراث مادام عباس در تحولات فرهنگی و اجتماعی زنان در دادگاه قاجار و آموزش و آموزش زنان نسل جدید ایرانی باقی مانده است. اگرچه در برخی از روایات و سریال های تلویزیونی به نقش های سیاسی و اغوا کننده نسبت داده می شود ، اما اسناد تاریخی بیشتر به عنوان یک زن فرهنگی ، هنرمند و مربی زن دادگاه تعریف می شوند.