فلاپی قاچاقچیان آثار باستانی در تاریخ 5 ماه مه با ورود پرسپولیس در تلاش برای سرقت کتیبه ای که منجر به درگیری با یک واحد محافظ شد ، آمدند. تنها هفت روز پس از سرقت ، خبر نسخه خطی دیگر از موزه شاه نماتولله در ماهان کرمان به سرقت رفت.
به گفته انتخابتو ، موزه ها مانند نمایشگاهی از تاریخ و فرهنگ کشور هستند و برخی از پیشرفت مردم و جلسه موزه های خصوصی دلگرم کننده ، سرقت ، از دست دادن کارها و عدم وجود منابع متخصص انسانی آنها را تهدید می کند. به بهانه روز موزه جهانی و هفته میراث فرهنگی ، ما به مشکلات موزه ها و بناهای تاریخی در کشور خواهیم پرداخت.
ضعف و تعدد مدیریت و کمبود
صاحبان مختلف موزه ها در ایران وجود دارد ، در واقع مالکیت تنها 4 موزه با میراث فرهنگی. موزه های دیگر متعلق به اعضای دولت و خصوصی هستند. این تعدد مدیریت منجر به عدم سازماندهی املاک و تعریف جامع در حمایت از آثار موزه ها شده است. مشاهده می شود که هیچ دولت و سیستم متحد در مورد از دست دادن نقاشی های موزه امام علی وجود ندارد. در تاریخ 5 سپتامبر ، ناصر امانی ، عضو کمیته بودجه و بودجه شهر تهران ، در طی مراحل قانونی مهداد بغری ، سازمان فرهنگ و هنر تهران مناسی فروخته شد.
همراه با مدیریت بد ، کمبود قدرت متخصص باعث شد موزه ها با مشکلات مختلفی روبرو شوند. فقدان کارشناسان موزه ها را از آموزش و وضعیت تاریخی خارج کرده و فقط به مکانی برای محافظت تبدیل شده است. علاوه بر این ، استفاده از موزه ها برای برنامه های مختلف ، در این مکان ها به اشیاء و بناهای تاریخی آسیب رسانده است. به عنوان مثال ؛ در آخرین روزهای ماه مارس ، وی اجرای “گربه جاده ابریشم” را در موزه هنر معاصر انجام داد و به کار هنرمند ژاپنی هاراگوچی آسیب رساند.
معضل پیچیده عدم بازرسی و معاینه
هیچ موزه و بناهای ثابت و سازمان یافته در کشور وجود ندارد. در حقیقت ، به عنوان یک سازمان غیر خاص در زمینه بناهای فرهنگی و تاریخی ، بازرس کل کشور -عمومی مسئولیت نظارت و نظارت بر موزه ها و بناهای تاریخی را بر عهده دارد. طبق اعلام مرکز تحقیقات MAJIS در سال 2004 ، ممیزی ها اغلب برنامه ریزی نشده اند و به دلیل کمبود تسهیلات ، هر چند سال یک بار وضعیت در شهرها انجام می شود. اگرچه بیش از بیست سال از تاریخ این گزارش گذشته است ، اما مشخص نیست که چگونه اوضاع را در این مدت تغییر می دهد ، اما به روزرسانی نشود ، اثبات دیگری برای مشکلات موزه است.
از دست دادن سکه و سایر اشیاء تاریخی در موزه آبادان می تواند نمونه ای از عدم بررسی و نظارت بر سیستم نظارت در موزه باشد. این داستان در کلاس ششم به یک سری سکه به موزه تحویل داده شد ، اما در ماه مارس خبرهای جنجالی در مورد از دست دادن سکه ها در رسانه ها وجود داشت. بخش میراث فرهنگی خوزستان در بیانیه رسمی اعلام کرد که سکه ها در اشیاء ایمن در موزه ساخته شده اند. با این حال ، شواهد نشان می دهد که این اشیاء در موزه نیستند. سرانجام ، محمد جوروند ، مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان ، به ایسنا گفت که این موضوع از طریق واحد حفاظت و امنیتی مورد بررسی قرار گرفته است.
دو هزار نفر برای محافظت از 33000 بنا تاریخی
فرماندهی واحد میراث فرهنگی کشور وظیفه محافظت از موزه ها و آثار باستانی را بر عهده دارد. فرمانده واحد حفاظت از میراث فرهنگی این کشور ، فرمانده مهری به همشهری گفت: “ما از 4 موزه در کشور محافظت می کنیم و بیش از 6000 اثر ثبت شده ملی در کشور داریم و یک میلیون کار تعریف شده در ثبت نام داریم و انواع کار را در سال گذشته ثبت نمی کنیم.
وی در بخش دیگری از مصاحبه گفت: “ما 4 موتور سیکلت در سراسر کشور داریم ، بسیاری از آنها فرسوده و ناقص و موجود نیستند.” ما تقریباً 6000 نفر داریم و 6000 نفر یک قرارداد یا شرکتی هستند که اشتغال رسمی و بقیه منابع انسانی در این بخش را انجام می دهد و به پرسنل رسمی اتحادیه احتیاج دارد. ”
ارسال پاسخ