برنامه روسی برای مذاکرات ایران و ایالات متحده

برنامه روسی برای مذاکرات ایران و ایالات متحده


وزیر امور خارجه روسیه ، سرگئی لاوروف در کوالالامپور و وزیر امور خارجه آمریكا ماركو روبیو جلسه و مشاوره در مورد موضوع ایران را می توان در این قالب ارزیابی كرد. البته مسکو سعی دارد نقش مهمی در کاهش تنش بین ایران و ایالات متحده و کاهش خطر جنگ داشته باشد. در حالی که یکی از محورهای مهم گفتگوی وزرای خارجی روسیه و ایالات متحده ، بحث ایران است ، روبیو سخنان خود را با لاوروف توصیف کرد که “باز” و “مهم” است.

“روبیو و لاوروف در حال بحث در مورد مسئله مسئله اوکراین و اوضاع پیرامون ایران و سوریه هستند ،” وزارت امور خارجه روسیه ، “روبیو و لاوروف” پیش از این ، وزیر امور خارجه روسیه ، سرگئی لاوروف اعلام کرده بود که روسیه پیشنهاد کرده است که اورانیوم غنی شده را از ایران حذف کند تا پردازش کند و استفاده از نیروگاه های هسته ای را انجام دهد. از این منظر ، اهمیت این جلسه دو برابر شده است ، زیرا مدتهاست که به عنوان یکی از مکان های اصلی که اورانیوم ایران می تواند برای مدت طولانی در یک توافق متعادل برگزار شود ، ذکر شده است.

در این زمینه ، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که ایران ، آژانس بین المللی انرژی اتمی ، پیشنهاد حذف اورانیوم غنی شده ایران را برای پردازش و تغییر سوخت مورد نیاز راکتور دریافت کرده است ، اگرچه هنوز جزئیات آن مورد بحث قرار نگرفته است. وزیر امور خارجه روسیه ، سرگئی ریبکوف در مصاحبه ای گفت که ایران ، ایالات متحده و آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهاد پیشنهاد روسیه را برای حذف اورانیوم غنی شده روسیه دریافت کرده اند ، اما هنوز به تفصیل مورد استفاده قرار نگرفته است.

“ما این پیشنهاد را به ایران و ایالات متحده منتقل کردیم و آژانس بین المللی انرژی اتمی از این امر آگاه است.” هدف این است که دو مشکل را همزمان حل کنیم. اولین مورد این است که طرف ایران همانطور که می دانیم اصرار دارد از حق غنی سازی در قلمرو خود محافظت کند. از طرف دیگر ، می بینیم که مخالفت تهران بسیار نگران تجمع اورانیوم غنی شده در سطح بالاتری از همیشه برای ساخت راکتورهای هسته ای در قلمرو آن است.

ریبکوف گفت که اگر روسیه بتواند این مواد را به صادرات و تولید سوخت صادر کند یا یک قوطی فروش را به یک محصول تجاری تبدیل کند ، هر دو مشکل به طور مؤثر حل می شوند. “مصاحبه ها چگونه می روند – اگر ادامه یابد – و در کدام چارچوب برگزار می شود ، هنوز مشخص نیست.” گفت ما هنوز جزئیات چنین اقداماتی را پیدا نکرده ایم. با این حال ، همه فایده ها این پیشنهاد را دریافت کردند و می توان گفت که این بازتابی از تلاش ها و اهداف ما است.

شرایط تهران

اظهارات کرملین به عنوان نشانه تغییر در شرایطی در صورتی که رئیس جمهور ایران در مصاحبه با رئیس شورای اروپا ، آژانس بین المللی انرژی هسته ای را صدا کند.

در گفتگوی تلفنی عصر چهارشنبه ، مسعود مدیان ، آنتونیو کاستا ، رئیس شورای اروپا ، به تاریخ جامع همکاری مبتنی بر ایران و اصول آژانس در سالهای اخیر اشاره کرد ، گفت که ادامه این همکاری منوط به اصلاح رفتار دو جانبه در پرونده هسته ای ایران است. تکرار هر تجاوز جنسی نیز با پاسخ تعیین کننده تر و پشیمانی روبرو خواهد شد.

رئیس جمهور شورای اروپا در پاسخ به نگرانی در مورد توقف همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای اروپا ، بر تعهد ایران به اصول گفتگو ، دیپلماسی ، احترام متقابل و چارچوب های حقوقی بین المللی تأکید کرد و توسط شورای مشاوره اسلامی واکنش نشان داد.

“عدم ضرر در ارائه گزارش ها ، عدم ضرر ، حمله آزاد کشور ما به تسهیلات هسته ای و سکوت در برابر نقض حقوق بین الملل ، وضعیت آژانس و قابلیت اطمینان آژانس و شورای مشورتی اسلامی از جمله نمونه های چنین قانونی است.” به طور طبیعی ، یکی از انتظارات عضویت در موسسات بین المللی مانند آژانس انرژی اتمی کشورها ، مزایای پشتیبانی و مزایای عضویت است. در غیر این صورت ، هیچ ارزشی و توجیهی وجود نخواهد داشت که عضویت یا عضویت در این نهادها نباشد. “

آنتونیو کاستا در مکالمه تلفنی با اشاره به تمایل به یافتن راه حل های دیپلماتیک برای حل مشکلات موجود و گسترش همکاری با جمهوری اسلامی ایران گفت: “من موافقم که سازمان های بین المللی باید از هرگونه استاندارد دو جانبه خودداری کنند.

عراقی: جزئیات غنی سازی چانه زنی

در همین زمان ، در مصاحبه ای با یک مجله فرانسوی در مورد بحث غنی سازی در ایران ، وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که اصل غنی سازی هم حق و هم نیاز به ایران است ، اما این جزئیات را می توان در یک توافق متعادل ، متقابل و تضمین شده مذاکره کرد. سید عباس اراكچی ، در مصاحبه ای با مجله فرانسوی لوموند ، شرایط تهران را برای هرگونه مذاکره جدید با ایالات متحده اعلام کرد.

“ایران همچنان به گفتگو با واشنگتن در مورد مسئله هسته ای ادامه می دهد ، مشروط بر اینکه ایالات متحده هرگونه حمله ، پیروی از احترام متقابل را تضمین کند و خطاها را تشخیص دهد.” گفت وزیر امور خارجه ایران همچنین توانایی موشکی ایران را “قدرت دفاعی و بازدارندگی” توصیف کرد و هرگونه مذاکره در مورد این موضوع را رد کرد.

اراك اراكچی گفت: “اراكچی گفت:” دیپلماسی یك خیابان دو طرفه است. بنابراین ، لازم است مسئولیت خطاها را تشخیص داده و نشانه ای روشن از تغییر رفتار را مشاهده کنیم. “ما باید اطمینان حاصل کنیم که ایالات متحده در آینده حمله نظامی را انجام نخواهد داد.” وزیر امور خارجه وزیر امور خارجه ایران گفت: “بورس سهام دیپلماتیک در حال حاضر از طریق برخی از کشورهای صادقانه یا میانجیگری انجام می شود.”

وی در پاسخ به سؤالی درباره ایده ایجاد کنسرسیوم برای “ایجاد یک برنامه هسته ای غیرنظامی” بین ایران و سایر کشورهای منطقه گفت: “تنها وضعیت ما این است که حقوق و منافع ایران نادیده گرفته نمی شود.” “ما به دنبال غنی سازی اورانیوم بر اساس حقوق خود تحت ممنوعیت سلاح های هسته ای هستیم و گفتیم که همیشه قصد نظامی نداریم.”

وزیر امور خارجه ایران گفت: “سطح غنی سازی با نیازهای ایران تعیین می شود. در چارچوب اخوان المسلمین ، ما یک سطح را در یک چهره واحد قرار دادیم. بعداً با توجه به اینکه فروشنده تعهدات خود را نسبت به راکتور تحقیق تهران انجام نداد ، ما تولید مواد مخدر و رادیوفاژ را تکمیل کردیم ، اما فقط برای این استفاده.”

لاوروف ، ملاقات با همتای چینی

در همین زمان ، در میان تنش ها ، وزارت امور خارجه چین از ملاقات بین وزیر امور خارجه چین و وزیر امور خارجه روسیه در کوالالامپور خبر داد. “چین و روسیه باید سعی کنند یک راه حل دیپلماتیک برای مشکل هسته ای ایران پیدا کنند.

از طرف دیگر ، رئیس جمهور فرانسه امانوئل ماکرون و نخست وزیر انگلیس امانوئل ماکرون در بیانیه مشترک پس از سی سال هفتمین جلسه رهبران خود در لندن ، پس از موضع دو طرف در مورد همکاری های دو جانبه ، دفاع و امنیت اروپا و اختلافات. در برنامه هسته ای ایران ، آنها همچنان منافع امنیتی مشترک این شرکای اروپایی را در بر می گیرند.