آیا می دانستید که آخرین حس از دست رفته قبل از مرگ، شنوایی است؟ با دانستن این موضوع، شاید بتوانیم آخرین سخنان عشق را برای کسی که دوستش داریم زمزمه کنیم، طلب بخشش کنیم یا عشق خود را در گوش عزیزمان ابراز کنیم. با اینکه عکس العملی نشان نمی دهد اما مطمئن است که زمزمه های ما را قبل از خواندن غزلش می شنود.
به گزارش عصر ایران، بر اساس تحقیقات اخیر انجام شده در کانادا، شواهد نشان می دهد که شنوایی آخرین حسی است که به طور معمول از عملکرد مغز جدا می شود. این یک واقعیت جالب با عواقب شگفت انگیز است.
مرگ یک راز است و احتمالاً یک راز باقی خواهد ماند. حقیقت این است که ما درک بسیار سطحی از مرگ داریم. خود مرگ پرسش بزرگی است که بی پاسخ مانده است.
اما چیزی که علم اخیرا کشف کرده این است که شنوایی اغلب آخرین حسی است که قبل از مرگ از دست می دهیم.
همه ما می میریم؛ شکی نیست، اما لحظه ای که آخرین نفس را می کشیم، هنوز مشکوک ترین لحظه است. تنفسی که به دنبال بازدم نیست.
برای مدت طولانی تصور می شد که بینایی آخرین حسی است که قبل از مرگ کار نمی کند و ارتباط آن با مغز قطع شده است. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد که شنوایی پس از بینایی بی اثر می شود. با کاهش شنوایی، هوشیاری متوقف می شود و سایر حواس نیز از کار می افتند.
این کشف بسیار مهم است، با توجه به اینکه صحبت کردن با یک عزیز قبل از مرگ می تواند برای هر دو طرف بسیار آرامش بخش باشد. در واقع، اگر گوش هنوز فعال است، کلمات محبت آمیز می توانند به فرد کمک کنند تا آخرین قدم را با آرامش بیشتری بردارد.
شنیدن در لحظه مرگ
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا (کانادا) در مورد شنوایی در زمان مرگ تحقیق کردند. نتایج تحقیق در Scientific Reports منتشر شد.
این تحقیق در سنت لوئیس در ونکوور انجام شد. این کار با تحقیق در مورد بیماران در حال مرگ در آسایشگاه سنت جان انجام شد. داده های آنها با گروه کنترل از افراد سالم مقایسه شد.
دکتر. گروهی از محققین تحت نظارت الیزابت بلاندون از بیماران EEG گرفتند. محققان فعالیت الکتریکی مغز بیماران را اندازه گیری می کنند و تعیین می کنند که آیا پاسخی به محرک های محیطی وجود دارد یا خیر.
اندازهگیریها هم زمانی که آزمودنیها بیدار بودند و هم بعد از از دست دادن هوشیاری انجام شد. آنها به صداهای رایج و کمیاب گوش می دادند. در مورد افراد سالم هم همینطور بود. نتیجه این بود که در هر دو موقعیت یک واکنش مغزی مشابه وجود داشت.
نتایج تحقیق
محققان به این نتیجه رسیدند که افراد کمی قبل از مرگ وقتی بیهوش میشوند، هنوز میتوانند بشنوند. دکتر. الیزابت بلاندون توضیح داد که زمانی وجود دارد که کسانی که به مرگ طبیعی می میرند وارد مرحله عدم پاسخگویی می شوند. اما اندازه گیری ها نشان داد که آنها هنوز می توانند بشنوند.
بلاندون گفت: “داده های ما نشان می دهد که مغز در حال مرگ می تواند حتی در حالت ناخودآگاه تا آخرین ساعات زندگی به صداها پاسخ دهد.” او اضافه کرد. این واقعیت این ایده علمی را تأیید می کند که شنوایی آخرین حسی است که از دست می رود.
با این حال، محققان نمی دانند که آیا این ادراکات صوتی نشان دهنده سطح هوشیاری است یا خیر. بنابراین ما هنوز نمی دانیم که افراد در این شرایط تا چه حد می توانند معنای صداها را درک کنند.
دکتر رومن گالاگر، که در مورد این موضوع خاص نیز تحقیق کرده است، معتقد است سطحی از هوشیاری وجود دارد. زیرا او در طول دوران حرفه ای خود واکنش های بسیار مثبتی را از سوی افراد در حال مرگ هنگام گوش دادن به صدای عزیزان خود دیده است. اما مطالعه فوق نتوانست این احتمال را تایید یا رد کند.
حقایق جالب دیگر
از دانشگاه نیویورک در سال 2017، دکتر. سام پرنیا هم سوالات زیادی در مورد آخرین لحظات زندگی پرسید. تجربیات او با بیمارانی که پس از حملات قلبی بهبود می یابند، او را به این باور رساند که فعالیت مغز حتی پس از مرگ بالینی بدن ادامه می یابد.
پرنیا تاکید کرد که مرگ یک لحظه نیست، بلکه یک فرآیند است. بنابراین وقتی تنفس ریه ها متوقف می شود و قلب از تپش باز می ایستد، همچنان فعالیت در مغز وجود دارد. حداقل سه دقیقه دیگر. مشخص نیست که آیا فرد از مرگ خود آگاه است یا خیر، اما پرنیا چنین فکر می کند.
پرانیا همچنین خاطرنشان می کند که اگر آسیبی به مغز وارد نشود، می توان فرد را پس از حمله قلبی به زندگی بازگرداند. او می گوید که این اتفاق می تواند حتی پنج یا شش ساعت پس از “مرگ” رخ دهد و این تنها در صورتی امکان پذیر است که مغز به کار خود ادامه دهد. موضوع جذاب است، اما مانند بسیاری از موضوعات دیگر در حال حاضر سوالات بیشتری نسبت به پاسخ وجود دارد.
ارسال پاسخ