افزایش استفاده از هوش مصنوعی ، به ویژه وسایل نقلیه مانند چت چت ، این سؤال را مطرح کرد که آیا این فناوری ها افکار و تصمیم گیری ما را تغییر داده اند. آیا افزایش وابستگی به این سیستم ها مهارت های تفکر انتقادی را کاهش می دهد؟
طبق گفته Euronews ؛ تحقیقات جدید محققان دانشگاه کارنگی ملون و مایکروسافت نشان می دهد که این احتمالاً یک نگرانی غیر ضروری نیست. با این حال ، پیچیده تر از آن است که به راحتی قابل تأیید یا رد باشد.
تفکر انتقادی چیست و چرا مهم است؟
تفکر انتقادی ، دقت ، وضوح ، هماهنگی و بی طرفی بر اساس ارزیابی ، تجزیه و تحلیل و به علت اشاره دارد. عواملی مانند اعتقادات ، تعصب شناختی و الگوهای ذهنی ناقص می توانند بر کیفیت اندیشه ما تأثیر بگذارند.
یکی از الگوهای سنتی اندیشه ، تئوری بنیامین بلوم ، روانشناس آموزشی است که در سال 2 ارائه شده است. طبق این مدل ، فرایند تفکر شامل یادآوری اطلاعات ، درک ، کاربرد ، تجزیه و تحلیل ، ترکیب و ارزیابی است. با این حال ، برخی از منتقدین این نظریه را به چالش کشیده اند و خیلی صحیح فکر نمی کنند.
آیا اعتماد بیش از حد به هوش مصنوعی باعث کاهش تفکر انتقادی می شود؟
تحقیقات اخیر رابطه بین استفاده مداوم از وسایل نقلیه هوش مصنوعی و کاهش اندیشه انتقادی را نشان می دهد. مطالعه جدید این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
محققان چهار متخصص در زمینه های مختلف از جمله پزشکی ، آموزش و مهندسی را مطالعه کرده اند. یافته های این مطالعه نشان داده است که افرادی که به هوش مصنوعی اعتماد دارند ، از تفکر انتقادی کمتری استفاده می کنند. کسانی که به توانایی های شخصی خود اعتماد دارند بیشتر از تفکر انتقادی بیشتری استفاده می کنند.
همچنین مشخص شد که کاربران هنگام استفاده از هوش مصنوعی به فکر انتقادی اعتماد دارند ، اما در بررسی و تغییر خروجی های سیستم ، تفکر انتقادی تر.
در محیط های حساس مانند بهداشت و مهندسی ، نیاز به ترس از نتایج دقیق و نتایج خطا ، کاربران با دقت بیشتری هوش مصنوعی را انجام می دهند. با این حال ، به طور کلی ، بیشتر شرکت کنندگان معتقد بودند که مزایای بهره وری از استفاده از هوش مصنوعی ارزش صرف وقت برای بررسی نتایج دارد.
تفکر انتقادی نه تنها باید در مرحله معاینه انجام شود ، بلکه همچنین تدوین سؤالات ، تجزیه و تحلیل فرضیات و ارزیابی صحت و بی طرفی داده های تولید شده باید در ابتدا و تمام مراحل هوش مصنوعی از جمله استفاده شود.
آیا می توان از هوش مصنوعی برای بهبود تفکر انتقادی استفاده کرد؟
اگر از هوش مصنوعی به روشی محدود و آگاهانه استفاده شود ، می تواند به بهبود مهارت های تفکر انتقادی کمک کند ، درست مانند ابزارهای آموزشی گذشته که روند یادگیری را تسهیل می کند.
با این حال ، اگر به هوش مصنوعی اجازه دهیم بدون تجزیه و تحلیل و تجزیه و تحلیل آن ، افکار خود را تغییر دهد ، فقط کارآیی ما افزایش نمی یابد ، بلکه توانایی تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری مستقل کاهش می یابد.
بنابراین ما باید قبل از اینکه به ما اجازه دهند به یک سیستم هوشمند فکر کنیم ، خودمان را به متفکران قوی تبدیل کنیم.
ارسال پاسخ