معاون بهداشت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: شبکه بهداشت و درمان در نقاط مختلف کشور در حال رصد شیوع شپش در مدارس است و در حال حاضر وضعیت تحت کنترل است.
به گزارش ایرنا، صادق ستاری فرد با بیان اینکه شیوع شپش در مدارس کشور به ویژه در مدارس دخترانه افزایش یافته است، گفت: هر ساله گزارش هایی مبنی بر شیوع شپش به ویژه در مراکز شبانه روزی و شبانه روزی گزارش می شود، اما با توجه به برای تحقیق، داده ها نشان می دهد که این وضعیت تاکنون پیچیده نیست.
وی در ادامه سخنان خود اینگونه بیان کرد: در این راستا رشد سلامت، آگاهی و کنترل رفتار دانش آموزان پایش می شود. ضمناً در برخی از مدارس شبانه روزی شامپو و مواد بهداشتی لازم توسط شبکه بهداشت و درمان و در برخی موارد توسط موسسات آموزشی ارسال می شود. آموزش بین دانش آموزان توزیع شد.
چندی پیش موضوع تعطیلی مدارس به دلیل شیوع شپش در شبکه های اجتماعی منتشر شد و وزارت بهداشت اعلام کرد که شایعات تعطیلی مدارس به دلیل شیوع شپش صحت ندارد. این آلودگی نه عفونت است و نه بیماری. این یک آلودگی قابل کنترل است. بنابراین نیازی به تعطیلی مدارس نیست.
در صورت رعایت نکردن توصیه های بهداشتی، هر ساله بروز برخی از بیماری ها مانند شپش (پدیکولوز) در مدارس افزایش می یابد. بنابراین این موضوع توجه خانواده ها، دانش آموزان و مدارس را می طلبد. در سالهای گذشته که سرویسهای بهداشتی مثل الان رشد نمیکردند، دختران موهای خود را کوتاه میکردند و پسرها برای جلوگیری از شیوع شپش موهای خود را با دستگاههای مخصوص میتراشیدند، اما امروزه دیگر این کار مرسوم نیست و نیاز به بهداشت دارد. مورد توجه قرار گیرد. مدارس و خانواده ها جایگاه مهمی دارند.
پزشکان بر این باورند که انتقال شپش سر عمدتاً از طریق تماس با اشیاء آلوده مانند حوله، شانه، برس مو، کلاه، روسری، ماسک، پتو و لباس خواب که با هم یا روی هم استفاده میشوند، رخ میدهد. از طریق صندلی در اتاق های جلسه، کلاس های درس، وسایل نقلیه عمومی، کمد، حمام های عمومی و اتاق های رختکن استخر.
ارسال پاسخ