به گزارش انتخابتو از اصفهان، محمدعلی ایزدخاصدی درباره کنترل رطوبت روزافزون در مدرسه ابن سینا از طریق مرمت و ساخت و ساز که از سال گذشته آغاز شده است، گفت. بر اساس این مطالعات عمده، رطوبتی که در سال های اخیر به دیوارها و جداره های مدرس نفوذ کرده بود و آسیب جدی به دیوارها وارد کرده بود، منشأ داخلی داشت و از زیرزمین می آمد و بر دیوارها و پایه های این بنای ارزشمند تأثیر می گذاشت.
پس از بررسی ها و حفاری های متعدد در قسمت های مختلف این بنا توسط مرمتگران و اساتید بناهای سنتی در کارگاه سازمان، نتایج تحلیل و دستور کار مرمت و مقاوم سازی مشخص و عملیات مرمت آغاز شد. از ابتدای شهریور ماه امسال آغاز شد. در طرح مرمت، نوسازی درزهای موجود و کنترل رطوبت زمین آغاز شده و درزهای آسیب دیده ای که مدارس «ابن سینا» در 50 سال گذشته بر روی آنها قرار گرفته اند، تعمیر و تعویض شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان ادامه داد: علاوه بر این رطوبت عربستان در زمین خارج می شود و این رطوبت که به پی ها و دیوارها آسیب می زند کنترل می شود. بدین ترتیب یکی از مهم ترین مخاطرات تاثیرگذار بر این مجموعه ارزشمند شناسایی و دستور بررسی عملکرد آن توسط کارشناسان برجسته در حوزه مرمت صادر شد.
زمین مدرسه ابن سینا در حال انتقال به محوطه تاریخی است
وی تصریح کرد: سطح زمین مدرسه ابن سینا که در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم، سطح تاریخی نیست، بلکه سطحی بالاتر از سطح تاریخی مدارس است. بر اساس تحقیقات انجام شده در 50 سال گذشته کف مدرس با بیش از یک متر خاک دستی پر شد وی این افزایش ارتفاع کف را یکی از دلایل نامناسب بودن فونداسیون و حفظ رطوبت عنوان کرد که رطوبت به فونداسیون و دیوارها اعمال می شود. ما در حال حاضر در حال بررسی A.افزایش ارتفاع در کف مدرس نیاز به اصلاح یا کاشی کاری مجدد در سطح نهایی دارد.
ایزدخاصدی افزود: کارشناسان مجرب در زمینه مرمت و سازه های سنتی پس از رسیدن به پایه مدرس، لایه های خاک را در عمق بیش از یک متری بررسی کردند و در حال حاضر برای اتخاذ بهترین تصمیم برای انتخاب خاک در حال تحلیل هستند. اما احتمالاً در این دوره مرمت سعی خواهیم کرد کف مدرس را به زمین تاریخی برسانیم و به این ترتیب عمق این طبقه بیش از یک متر کاهش یافته و دیوارهای مدفون از بین برود. به این ترتیب خاک آزاد می شود.
اتصال آسیب دیده ای که تقریباً 50 سال پیش ساخته شده است، تعمیر می شود و با کنترل انسداد و سایر عوامل ذاتی این بنای تاریخی، پایداری مناسب تضمین می شود. تا دو ماه آینده عملیات، پیوند و استحکام بخشی زمین و رفع رطوبت فزاینده مدرس به طور کامل تحت کنترل قرار گرفته و عملیات مرمت پنجره انجام خواهد شد.
مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان تصریح کرد: موقعیت بنا به گونه ای است که ساخت کانال های هوا راه حلی نیست، بر این اساس تصمیم گرفته شد از مصالح سنگی برای تراش مویرگی استفاده شود و با ساختمان سازگاری دارد. ، و استفاده از مصالح سنگی نیز در پی های قدیمی بنا وجود دارد.
وی درباره مشکلات مرمت این بنا گفت: به دلیل رطوبت زمین پی و خاک زیر فونداسیون کاملاً خیس بود و در کنار دیوارها به سختی حفاری می شد. عملیات کارگاهی، کنترلی و مرمتی سازمان پایداری ساختمان با نظارت مهندسین به دقت انجام شد.
ایزدخاصی ابراز امیدواری کرد که تا دو ماه آینده کار مرمت و استحکام بخشی به پایان برسد و در آینده محیط زیست این بنای ارزشمند را آزاد کنیم و حفاظت از آن را به بالاترین حد ممکن برسانیم.
46
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ