اهمیت هیات انتخاب فیلم صبحگاهی و طرح چند سوال مهم

اهمیت هیات انتخاب فیلم صبحگاهی و طرح چند سوال مهم

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، رعنا آزادی ور (بازیگر)، آرش خوشخو (روزنامه نگار و منتقد سینما)، سعید سهیلی (نویسنده، کارگردان و تهیه کننده)، منیر قدی (نویسنده و کارگردان)، حسین کرمی (کارگردان فرهنگی)، محمود گبارلو (رسانه) کارشناس و منتقد سینما و محمدرضا مصباح (تهیه کننده) هیات انتخاب بخش سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر. 7 عضو، مهدیه حیدر، فعال رسانه ای، به اهمیت این کمیته اشاره می کند. وی روند انتخاب در رویدادی مانند جشنواره فیلم فجر را ارزیابی کرد و انتخاب افرادی که در این دوره شرکت می کنند را یک اتفاق مثبت در روند برگزاری جشنواره ارزیابی کرد.

به گزارش مهر، در این یادداشت آمده است:

رقیب و مخالفی در همه زمان‌ها و در هر چیزی وجود دارد، اما اتفاقی که در تشکیل هیات انتخاب فیلم فجر چهل و سوم رخ داد، می‌تواند سینمای ایران را به نقطه‌ای امیدوار کند؛ «حذف سایه افکار سیاسی از بدنه سینمای ایران». “

ترکیب هیات انتخاب و حتی اعضای هیات داوران جشنواره فیلم فجر را نه تنها از زمان تاسیس آن در سال 1360، بلکه در دهه اخیر نیز در نظر بگیرید. متوجه یک نقطه قوت خواهید شد: غلبه حضور مدیران دولتی یا حداقل مدیران. نظر دولت درباره روند انتخاب آثار مهم ترین جشنواره سینمایی کشور.

شکی نیست که جشنواره فیلم فجر هیچ سنخیتی با هیچ جشنواره ای در جهان ندارد. جشنواره های فیلم و تئاتر فجر 43 سال پیش با الهام از شور و شعف پیروزی انقلاب اسلامی برای پاسداری از انقلاب مردم ایران برپا شد و در گذشته همواره با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده است. یکی از مهم ترین نکاتی که در ضیافت صباح همواره در رسانه ها مطرح می شود، ترکیب هیئت گزینش و عمدتاً نگاه آن به دولت است.

منوچهر شهسواری به عنوان فیلمبردار معتدل و بردباری شناخته می شود که چندین سال سابقه ریاست خانه سینما را دارد و سال ها نماینده صنایع سینمایی در شوراهای مختلف سازمان سینمایی بوده است. به همین دلیل است که فجر 43 برای انتخاب حوزه انتخابیه، که یک ترکیب سینمایی است تا ترکیبی از دولت و اداره، از ترفند استفاده می کند.

البته در سال های گذشته شخصیت های سینمایی نیز همواره در ترکیب هیات انتخاب فیلم فجر حضور داشتند، اما طبق یک قانون نانوشته به نظر می رسد تعداد و چرخه نقدهای دولتی به دلیل سیاست های محرمانه همیشه باید بیشتر باشد. جشنواره فجر برای اینکه در تعیین نگاه دولت به مناسبات دولت کفه ترازو بگذارد، اما فجر 43 تمام این چرخه تاریخی را به جز یک مدیر فرهنگی (حسین کرمی) در یک لحظه تغییر داد. بقیه اعضای کمیته انتخاب همگی پیشینه روشنی در فیلم دارند.

از این رو ترک این عادت توسط دبیر ستاد فجر 43 اهمیت انتخاب این رشته را افزایش داد و سوالات مختلفی را مطرح کرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

1- سازمان مردم نهاد و آیین نامه هیات انتخاب فجر 43 حاصل نظر صنفی دبیر جشنواره است یا نظر رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و سید عباس صالحی وزیر ارشاد در خصوص دادن؟ همچنین بر وحدت و سینما و حضور بانوان در تصمیم گیری ها به ویژه در جشنواره فجر تاکید شد.

2- آیا این عادت خلاف در ترکیب هیئت داوران فیلم صبح منعکس خواهد شد یا این هیئت انتخاب اتفاقی بوده است؟

3- آیا ترکیب متفاوت هیات انتخاب فجر 43 باعث حضور بیشتر سینماگران در تصمیم گیری های مهم سینمایی می شود یا این اثر نیز مانند همه اتفاقات آنی به زمان و لحظه خاصی خلاصه می شود؟

به هر حال حداقل تا پایان مراسم اختتامیه در 22 بهمن فاصله زیادی برای قضاوت درباره عملکرد منوچهر شهسواری و تیم برگزارکننده فجر 43 وجود دارد، اما دیدگاه های متفاوتی در مورد اهمیت دیدگاه ها و تصمیم گیری ها وجود دارد. فرآیندهای سینماگران روند برگزاری جشنواره به آینده سینمای ایران امیدوار کننده است.

۲۴۴۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین