کنجد یکی از مغذی ترین دانه هایی است که در مناطق گرمسیری رشد می کند. کنجد منبع غنی از ریزمغذی ها مانند ویتامین E و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که تاثیر بسیار خوبی در پیشگیری از بیماری های مختلف به ویژه بیماری های قلبی عروقی دارد.
به گزارش سلامت نیوز؛ دانه های کنجد سرشار از پروتئین هستند. یک قاشق غذاخوری دانه کنجد که معادل تقریباً 9 گرم دانه کنجد است، حاوی 160 گرم پروتئین است که به سلامت استخوان، ماهیچه و بافت در بدن کمک می کند و به همین دلیل مصرف آن در دوره رشد توصیه می شود.
یکی دیگر از مزایای کنجد این است که مقدار زیادی کلسیم دارد. یک قاشق غذاخوری دانه کنجد تقریباً 88 میلی گرم کلسیم دارد و بخش قابل توجهی از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می کند. در جوانان نیاز روزانه بدن به کلسیم 1300 میلی گرم است که در بزرگسالی این رقم به 100 میلی گرم و در زنان بعد از 50 سالگی به 1200 میلی گرم می رسد.
دانه های کنجد سرشار از ویتامین های گروه B هستند و باید به طور منظم مصرف شوند زیرا بدن نمی تواند این ویتامین ها را ذخیره کند. ویتامین های گروه B در رشد سلول ها و تولید گلبول های قرمز نقش دارند.
ویتامین E، یک آنتی اکسیدان عالی، در کنجد فراوان است. این ویتامین از سیستم ایمنی محافظت می کند و با گشاد کردن رگ های خونی و جلوگیری از تشکیل لخته های خون در حفظ سلامت فلپ نقش دارد.
از سلامت قلب محافظت کنید
کنجد حاوی چربی های غیر اشباع است که برای سلامت قلب ضروری است. مصرف متوسط این چربی ها به دلیل کاهش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش می دهد. البته به دلیل وجود کلسیم و منیزیم، مصرف کنجد به کاهش فشار خون و حفظ سلامت رگ ها نیز کمک می کند.
برای استخوان ها مفید است و یک ضد التهاب قوی است.
کنجد حاوی ترکیباتی به نام لیگنان است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. فیتواستروژن ها، نوعی لیگنان، در کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، علائم یائسگی و سرطان سینه نقش دارند. علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد که یکی دیگر از ترکیبات کنجد به نام سزامول دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد پیری بوده و در مبارزه با التهاب، فشار خون و سرطان موثر است.
ارسال پاسخ