انتخابتو، افکار مزاحم در ذهن شامل تصاویر، افکار یا ایده هایی است که به طور مداوم و غیرارادی به ذهن خطور می کند و ممکن است باعث ایجاد اضطراب و نگرانی شود. به عنوان مثال، افکار مزاحم ممکن است به طور موقت بر ذهن تأثیر بگذارند یا به عنوان یک مشکل دائمی و مزمن در نظر گرفته شوند.
این افکار اغلب از استرس، اضطراب یا تجربیات منفی قبلی ناشی میشوند و افرادی که با استرس و اضطراب مداوم مواجه هستند، بیشتر احتمال دارد افکار مزاحم را تجربه کنند، که میتواند بسیار ناراحتکننده و ناراحتکننده باشد و بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. منفی
یکی از روشهای موثر برای کنترل افکار مزاحم، تکنیکهای آرامسازی و تنفس عمیق است که به آرامش ذهن و جلوگیری از عود افکار مزاحم کمک میکند، مدیتیشن و تمرینات یوگا نیز میتواند استرس و اضطراب را کاهش داده و تمرکز را بهبود بخشد.
روش دیگر کنترل افکار مزاحم، تکنیک شناختی رفتاری (CBT) است که شامل تغییر الگوهای افکار منفی و جایگزینی آن با افکار مثبت و منطقی است و مشاوره با روانشناس یا روان درمانگر می تواند به فرد کمک کند تا الگوهای فکری منفی را شناسایی و پیدا کند. روش های موثر برای کنترل آنها
تاثیر افکار مزاحم بر رفتار افراد می تواند بسیار شدید باشد. افرادی که دائماً از افکار مزاحم رنج می برند ممکن است دچار اضطراب اجتماعی، اجتناب از موقعیت های خاص و حتی افسردگی شوند زیرا ممکن است از فعالیت های روزانه یا تجربیات جدید اجتناب کنند زیرا مضطرب هستند. در مورد افکار مزاحم
همه افراد افکار و احساسات ناراحت کننده و منفی را تجربه می کنند
سمانه نیلفروش زاده، روانشناس و مشاور خانواده ایمنا با بیان اینکه تجربه افکار مزاحم در عملکرد روزانه افراد اختلال ایجاد می کند، به خبرنگار ایمنا می گوید: افراد با تجربه افکار مزاحم، نشخوار مداوم را تجربه می کنند، به افکار معتاد می شوند، سرعت فعالیت کاهش می یابد و کیفیت خواب تحت تاثیر قرار می گیرد. و افکار مزاحم به طور کلی جنبه های مختلف زندگی افراد را در بر می گیرد.
وی با بیان اینکه مغز انسان به طور طبیعی یک کارخانه تفکر است، می افزاید: ایجاد و پردازش افکار برای بقای انسان لازم است و افراد تحت تاثیر افکار و احساساتی که دارند حتی اگر منفی باشند. افکار منفی مانند استرس، اضطراب، ترس و نفرت از خود مراقبت می کنند.
این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه به طور کلی فرد کنترل 100 درصدی بر شکل گیری افکار و احساسات منفی ندارد و تأثیرگذاری افکار و احساسات منفی بر زندگی افراد مشکل ساز می شود، بیان می کند: ایجاد عاطفه منفی نسبت به یک فرد. فرد یا موقعیتی بر رفتار انسان احساس منفی می گذارد.
آشکار ساختن تأثیر افکار مزاحم بر رفتار، هشداری برای رفتار وسواسی است.
نیل فروژ زاده با بیان اینکه تاثیر افکار مزاحم و هیجانات منفی بر رفتار انسان زنگ خطری برای ایجاد رفتارهای وسواسی است، ادامه می دهد: افکار مزاحم و هیجانات منفی می توانند به گونه ای بر افراد تأثیر بگذارند که آنها را واقعی تلقی کرده و واقعیت را واقعی تصور کنند. افکار مزاحم و احساسات منفی
وی با اشاره به اینکه وقتی فردی افکار مزاحم و احساسات منفی خود را به عنوان واقعیت می پذیرد، به جای ارتباط با دنیای واقعی، با افکار و احساسات منفی خود ارتباط برقرار می کند، گفت: همه افراد عواطف و افکار مثبت و منفی را تجربه می کنند اما با آنها برخورد می کنند. شناخت افکار منفی و واقعیت های آنها و تلاش برای از بین بردن و کنترل این افکار باعث ماندگاری آنها می شود.
این روانشناس و مشاور خانواده می افزاید: این تصور غلط در ذهن همه افراد وجود دارد که یک فرد سالم از نظر روانی باید همیشه شاد باشد و هرگز احساساتی مانند غم و اندوه، استرس، نفرت، اضطراب را تجربه نکند و با وجود این تصور غلط، به محض بروز منفی ها تجربه می شود، احساسات، نشخوار فکری و اعتیاد به افکار مزاحم و احساسات منفی ایجاد می شود و افراد با هدف انکار، حذف یا کنترل افکار و هیجانات منفی دست به رفتارهایی می زنند.
افکار تحت کنترل آگاهانه مردم نیستند
احسان کاظمی، روانشناس اجتماعی و عضو سازمان روانشناسی کشور ایمنا با بیان اینکه برخی به اشتباه تصور می کنند که افکار تحت کنترل آگاهانه فرد است، به خبرنگار ایمنا گفت: در واقع بسیاری از افکار تحت کنترل آگاهانه فرد نیستند و افکار به تنهایی به وجود می آیند، سرگردان هستند و از کسی دستور نمی گیرند. .
وی با اشاره به اینکه یک اتاق پر سر و صدا می تواند جریان فکری افراد را مختل کند، می افزاید: مردم باید بپذیرند که نمی توانند کاری انجام دهند تا افکارشان به میل خودشان پیش برود، اما به این معناست که می توانند توجه خود را روی افکار خاصی متمرکز کنند. امکان حذف آنها
یک روانشناس اجتماعی و عضو سازمان روانشناسی کشور می گوید: اعتقاد به اینکه افراد می توانند افکار خود را کنترل کنند منجر به این پیشنهاد رایج اما غیر مفید می شود که افراد می توانند افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنند که به آنها کمک می کند تا بر آنچه فکر می کنند کنترل کامل داشته باشند. ; در واقع، افراد می توانند عمداً به افکار مثبت فکر کنند و به طور موقت توجه خود را از افکار ناخواسته به افکار مثبت منتخب هدایت کنند.
قبولی ورزش
کاظمی با بیان اینکه افکاری که افراد قصد جایگزینی آنها با افکار مثبت را دارند دائمی خواهند بود و با قدرت بیشتری به بخش خودآگاه ذهن باز می گردند، سخنان خود را اینگونه ادامه می دهد: تحقیقات روانشناختی در زمینه سرکوب افکار به خوبی نشان می دهد که اثر اصلی سرکوب فکر این است که رستاخیز افکاری است که مردم می خواهند. فراموش کردن و همینطور در مورد احساسات مردم.
وی با بیان اینکه هر چه انسان سعی می کند احساسات و افکار خود را نادیده بگیرد، افکار و احساسات ناخواسته افزایش می یابد، می گوید: برای درک چگونگی عملکرد افکار ناخواسته و مزاحم باید از پاسخ هشدار دهنده ایجاد شده در مغز شروع کنیم. این پاسخ گاهی اوقات واکنش استرس، جنگ یا گریز، مبارزه، گریز یا تثبیت نامیده می شود.
یک روانشناس اجتماعی عضو سازمان روانشناسی کشور با بیان اینکه افراد برای رهایی از افکار مزاحم باید پذیرش را تمرین کنند، افزود: پذیرش یعنی تغییر دیدگاه و کنار گذاشتن مقاومت در برابر وجود افکار، احساسات و عواطف ناخواسته. و افرادی که اینها را می پذیرند اجازه می دهند افکار و احساسات ناخواسته آنها از ذهن عبور کند و باعث درگیری نشود.
به گزارش ایمنا، برخی از افراد ممکن است به دلیل افکار مزاحم دچار اختلال خواب شوند، این افراد ممکن است نتوانند راحت بخوابند یا به خواب خود ادامه دهند زیرا ذهن آنها دائماً درگیر افکار مزاحم است و این مشکل ممکن است منجر به خستگی مزمن و کاهش خواب شود. کیفیت زندگی
راه های موثر برای کنترل و مدیریت افکار مزاحم شامل تغییر الگوهای زندگی به سمت سبک زندگی سالم تر، ورزش منظم، تغذیه مناسب و خواب کافی می تواند به بهبود سلامت روان و کاهش افکار مزاحم کمک کند. علاوه بر این، ایجاد یک محیط آرام و حمایت کننده می تواند به فرد کمک کند تا بهتر با مشکلات کنار بیاید. افکار مزاحم او
بهره مندی از حمایت های حرفه ای و مشاوره تخصصی برای کنترل افکار مزاحم برای فرد بسیار مهم است که می تواند به فرد کمک کند تا با استفاده از تکنیک ها و ابزارهای مناسب، افکار مزاحم خود را مدیریت کند و بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی خود تجربه کند.
ارسال پاسخ