مجله اکونومیست هر ساله بهترین و بدترین شهرهای جهان را برای زندگی فهرست می کند. بدترین ها شهرهایی هستند که در انتهای رتبه بندی قرار دارند، جایی که ساکنان آن اغلب با درگیری و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش روزیاتو، شاخص جهانی بررسی شده توسط اکونومیست شامل 173 شهر است که در پنج دسته ثبات، مراقبت های بهداشتی، فرهنگ و محیط زیست، آموزش و زیرساخت ارزیابی شده اند.
با توجه به جدول زیر بهترین و بدترین شهرهای دنیا برای زندگی معرفی شده اند.
غیرقابل سکونت ترین شهر جهان در سال 2024 کدام شهر خواهد بود؟
دمشق پایتخت سوریه، حراره پایتخت زیمبابوه، لاگوس نیجریه، الجزیره پایتخت الجزایر و طرابلس پایتخت لیبی به عنوان بدترین شهرها برای زندگی تعیین شدند.
دمشق، پایتخت جنگ زده سوریه، به دلیل بی ثباتی ناشی از جنگ 13 ساله، برای 11 سال متوالی بدترین شهر برای زندگی نامیده شده است. این شهر از قطعی برق دائمی و بحران اقتصادی رنج می برد که با زلزله ویرانگری که در شمال و غرب کشور در سال 2023 رخ داد، بدتر شد. امتیاز کلی این شهر تقریبا ده امتیاز کمتر از بدترین شهر بعدی، پایتخت لیبی، طرابلس است.
شهرهای سه کشور دیگر در خاورمیانه و آفریقا در ده پایینی قرار دارند. الجزایر، لاگوس و حراره به ترتیب در رتبه های 171، 170 و 167 قرار دارند.
چشم انداز رشد اقتصادی کشورهای جنوب صحرای آفریقا در زمینه رشد جمعیت رو به کاهش است. تنش ها در این مناطق بالاست: تظاهرات به رهبری جوانان، گاهی مرگبار، ویرانی در منطقه به بار آورده است. حتی آفریقای جنوبی، توسعه یافته ترین کشور منطقه، مشکلاتی دارد. شهرهای ژوهانسبورگ و پرتوریا آفریقای جنوبی در رده بندی بالا رفتند، اما هیچکدام در 100 شهر برتر قرار نگرفتند.
هر دو شاهد پیشرفت هایی در آموزش بوده اند، اگرچه تحصیل در مدرسه در کشور به طور کلی ضعیف است. بر اساس یک آزمون استاندارد بین المللی، بیش از 75 درصد از کودکان ده ساله آفریقای جنوبی در آزمون های خواندن و درک مطلب مردود می شوند. این کشور همچنان تحت تأثیر عواملی مانند نرخ بیکاری 32 درصدی و نرخ قتل که در بالاترین سطح خود در 20 سال گذشته است، قرار دارد.
جنگ اسرائیل و غزه رتبه عمومی تل آویو را کاهش داد. این شهر با 20 پله نزول در رتبه 112 قرار دارد که بیشترین جهش را نسبت به سال گذشته در نظرسنجی امسال داشته است. شهرهای غزه که بیشتر آنها در اثر بمباران اسرائیل ویران شده اند، در این لیست قرار ندارند.
تهران در شاخص های تحلیل شده توسط اکونومیست رتبه نسبتا پایینی دارد. امتیاز ایران در این شاخص بین 40 تا 60 با فاصله 100 است.
ارسال پاسخ