مجسمه فرهی هانیم بازیگر سرشناس سینمای ایران برای اولین بار در موزه سینما قرار گرفت!
تجلیل از شخصیت های هنری که الگوی رفتاری و اخلاقی گروهی از جوانان ایرانی هستند که می توانند به اعتماد به نفس و انسانیت سالم بیاندیشند با الگوبرداری از آنها مهم است. این وظیفه متولیان فرهنگی است، حتی اگر در این شرایط نابسامان فرهنگی، آن چیزی نباشد که برخی انتظار دارند.
از این حیث باید از مدیران موزه سینما قدردانی کرد که با توجه به تحولات اخیر این اتفاق که طبیعتا آخرین روزهای مدیران در دوره دولت سیزدهم بود جالب توجه بود. در آن زمان هیچ کارگردانی سینما – اتفاقا – به جز فاطمه بانو از اعضای هیات مدیره موزه سینما نبود! او به غیر از چند دوست و همکار صمیمی هیچ همکار از جمله دوستان قطار و بازیگران سینما نداشت! امیدوارم چنین مراسم ویژه ای برای آموزش دوستان و فیلمسازان مهم باشد.
«بیتا فرهی» در عرصه بازیگری سینمای ایران به ویژه با دو بازی متفاوت و باشکوه خود در فیلم های «هامون» و «کیمیا» جایگاه ویژه ای دارد. او از آمریکا فارغ التحصیل شد و سال ها آن سوی مرز زندگی کرد تا اینکه در سال 1347 در سن 31 سالگی با مهرجویی آشنا شد و با اولین بازی خود در تاریخ سینما جاودانه شد و با بازی در نقش «مهشید» در فیلم به یادگار ماند. “هامون”. هواداران ماندند. این یک پدیده در بازیگری است.
خانم فرهی در تمام نمایش های خود از اصول بازیگری فراتر رفته است. شخصیت درونی او شکل دیگری به کاراکتر فیلمنامه داد، قدرت کارگردانانی چون مهرجویی، بنی اعتماد، فرمان آرا، رئیسیان یا درویش را نمی توان نادیده گرفت اما ویژگی های منحصر به فرد آنها تعریف دیگری از شخصیت داستان ارائه کرد. فکر میکنم کارگردانها از این موضوع سوءاستفاده کردند، به خودشان افتخار کردند.
از وصف دوستانش، خصوصیات شخصی او بانویی جذاب، دقیق، منظم، باسواد، عاشق شعر و مهربانی، صلح طلب، مهربان و مهمان نواز بود.
به نظر من بازی باشکوه احمدرضا درویش در نقش «دکتر گلوری» در فیلم «کیمیا» جایگاه ویژه ای را در دل علاقه مندان به سینمای دفاع مقدس باز کرد و نام او همواره مورد احترام بوده است.
روحشان قرین آرامش باشد، مدیون عزیزانی هستیم که در برگزاری این مراسم نقش اساسی داشتند، به ویژه طراحی و ساخت بسیار استادانه و پیچیده شمایل مرحوم بیتا فرهی.
245245
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ