تفاوت بین دم کردن و جوش چیست؟

تفاوت بین دم کردن و جوش چیست؟

گیاهان دارویی به نوع گیاه، نوع ماده موثره، مقاومت ماده در برابر حرارت و غیره بستگی دارند. بسته به ذائقه می توان آن را به روش های مختلفی مصرف کرد. به عنوان مثال، برای بهره مندی از اثر مطلوب یک گیاه، باید از دم کرده آن استفاده کرد، در حالی که برای به دست آوردن اثری متفاوت از همان گیاه، ممکن است آن گیاه نیاز به جوشاندن داشته باشد. برخلاف تصور رایج، چای با جوشانده متفاوت است.

به گزارش دلگرم، دم کردن و جوشاندن دو روش متفاوت هستند که هر روش تاثیر متفاوتی روی بدن دارد. برای تهیه چای می توان ادویه، میوه، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را خشک، پودر و در نهایت دم کرد.

در این روش گیاه را به مدت 20-15 دقیقه در آب کمی بخار پز شده در ظرف دربسته نگهداری می کنند و سپس صاف می کنند. نوعی نوشیدنی است که از برگ چای، گل گاوزبان، گل ختمی، لیمو، سنبل الطیب یا چای میوه تهیه می شود.

یکی از تفاوت های دم کردن و جوشاندن در طرز تهیه آن است. اگر گیاه را مستقیماً با آب سرد یا گرم بجوشانند جوشانده ای با خواص و اثرات قوی تری نسبت به چای به دست می آید و در مقایسه با عرقیات گیاهی هم خاصیت تقویتی و هم عطری که از گیاه می آید بیشتر است.

البته تحقیقات نشان داده است که جوشانده برخی از گیاهان به دلیل تأثیر شدید و ناگهانی بر روی برخی از اندام های مختلف بدن می تواند عوارض ناخوشایندی داشته باشد، بنابراین توصیه می شود از چای به مقدار متعادل در مصرف روزانه استفاده شود و جوشانده آنها مصرف شود. . به ویژه از جوشاندن گیاهان ناشناخته بدون توصیه و تجویز متخصصان این حرفه خودداری شود.

چگونه عرقیات یا عرقیات گیاهی تهیه کنیم؟

ساده ترین محصول گیاهی دم کرده است. قسمت مورد استفاده برای دم کردن عمدتاً گلبرگ ها و برگ های گیاه است زیرا نازک و ظریف هستند. اگر بخواهیم از قسمت های دیگر مانند ساقه، ریشه یا دانه دم کرده باشیم، باید آنها را خرد یا خرد کنیم. برای تهیه دم کرده باید روی گیاه آب جوش ریخته و بسته به نوع گیاه مصرفی حدود 20-15 دقیقه درب ظرف را ببندیم تا محلول به سرعت سرد نشود.

در این مدت مقداری از مواد مؤثر گیاه را در آب جوش حل می کنند و در پایان این مدت با توری فلزی یا پارچه ای آن را صاف می کنیم سپس باقیمانده آن را دور می ریزیم و از محلول باقی مانده استفاده می کنیم.

مقدار گیاه مصرفی معمولاً 30 گرم گیاه خشک یا 500 میلی لیتر آب جوش در هر 75 گرم سبزی تازه است. این مقدار معادل تقریباً 3 تا 4 فنجان دم کردن است. برای دستیابی به مقادیر کمتر، گیاه و آب باید به همین ترتیب کاهش یابد.

اگرچه دم کرده را می توان برای مدت کوتاهی در یخچال نگهداری کرد، اما به دلیل ریزش احتمالی مواد موثر، همیشه بهتر است دم کرده را به صورت تازه مصرف کنید. همچنین اگر طعم دم کرده خوشایند نباشد، می توان آن را با شکر یا عسل شیرین کرد.

طرز تهیه جوشانده گیاهی

در این روش روی گیاه آب سرد می ریزیم و آن را می جوشانیم. سپس حدود 1 ساعت به آرامی می جوشانیم. در هنگام جوشیدن حجم محلول در اثر تبخیر کاهش می یابد و تقریباً به دو سوم می رسد. جوشاندن برای قسمت های سخت گیاه، موادی که در اثر حرارت تجزیه نمی شوند و یا موادی که به راحتی در آب حل نمی شوند استفاده می شود.

مقدار سبزی مورد نیاز برای تهیه جوشانده 30 گرم سبزی خشک یا 75 گرم سبزی تازه و 750 میلی لیتر آب است که پس از جوشاندن تقریباً به 500 میلی لیتر کاهش می یابد.

فواید، مضرات و طرز تهیه جوشانده خاکشیر

جوشانده هاشیر چیست و چگونه مصرف می شود؟ آیا از فواید و عوارض مصرف خشیر آب پز یا خورش اطلاع دارید؟ تا انتها با ما همراه باشید تا از مزایا و…

جوشانده باید به صورت تازه مصرف شود. البته می توان آن را برای یک روز تهیه و مصرف کرد، اما نگهداری بیشتر از یک روز توصیه نمی شود. برای شیرین کردن جوشانده می توان از عسل یا نیشکر نیز استفاده کرد. هنگام استفاده از گیاهان دارویی، روش مصرف و محدودیت مصرف روزانه مهم و توصیه می شود.