تیتر زیر در افتتاحیه پوستر جشنواره تئاتر فجر/تاکید شورای سیاستگذاری بر حمایت از هنرمندان/ نشان جشنواره آمده است:

تیتر زیر در افتتاحیه پوستر جشنواره تئاتر فجرتاکید شورای سیاستگذاری

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، پوستر این رویداد نمایشی در جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره با حضور نادره رضایی اعضای شورا ارائه شد. شامگاه چهارشنبه 28 دی ماه 1403 با حضور اتابک نادری معاون وزارت فرهنگ، خیرالله تقیانی پور رئیس اداره کل هنرهای نمایشی و جمعی از هنرمندان افتتاح شد.

نادره رضایی در این نشست با اشاره به اینکه در شورای سیاست گذاری جشنواره نام های مطرح تئاتر حضور داشتند، اظهار کرد: در زمانی آمدیم که جای هیچ تغییری وجود نداشت و فکر کردیم شاید بتوانیم در این فرصت کاری انجام دهیم. هر زمان که ممکن است، بهبودها را انجام دهید.

وی با تاکید بر حضور بزرگان تئاتر در جشنواره چهل و سوم، افزود: این جشنواره برای هنرمندان و مردم است و مردم تصمیم می گیرند چه کسانی را می خواهند.

هانری معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما سعی کرده ایم گامی در جهت تغییر برداریم و می توان پیشنهادات خوبی را اجرا کرد.

رضایی همچنین با دعوت از سالمندان حاضر در این نشست به جامعه تئاتر تاکید کرد: درخواست من از شما این است که بیایید و تجربیات خود را به نسل جوان بگویید و آنها را امیدوار کنید. امروزه بیش از هر چیز دیگری به این امر نیاز است. ما نمی خواستیم ویترینی به نام شورا داشته باشیم، حضور شما و سایر هنرمندان در این امر موثر است.

در این جلسه باید با تاکید بر ایجاد جلساتی در محدوده این جشنواره که در آن «مشکلات اساسی خانواده تئاتر مطرح می شود» و امور مدیریتی توسط صنف انجام می شود، به تقویت صنف و ایجاد نظام صنفی کمک کنیم. صنفی

*احیای تظاهرات دیگر/ سعی کردیم با گروه های معترض گفتگو کنیم

اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی استان گزارشی از عملکرد انجام شده ارائه کرد و گفت: برنامه این بود که بخش دیگر ژانرها را احیا کنیم که جلوه خاصی دارد و از بسیاری از جشنواره های اطراف مانور بیشتری دارد. . . این قسمت در 2-3 سال گذشته تقریباً ناپدید شده است. ژانرهای دیگر شامل آثاری هستند که نه خیابانی هستند و نه فضای باز. بیشتر در سالن های دیگر اجرا می شود.

وی در ادامه سخنان خود گفت: امسال این بخش دکتر. با استقبال مثبت به مدیریت محمودرضا رحیمی به زیبایی محقق خواهد شد. در این قسمت اول برنامه ها خوانده شد و از مدیران دعوت شد. ایده ها توضیح داده شد و سپس اصلاحاتی انجام شد. در بخش بررسی کار با رشد شغلی 50 درصدی مواجه شدیم.

نادری یادآور شد: وقتی از بین 281 اثر 15 اثر انتخاب می شود، 5 درصد برگزیده و 95 درصد منتخب نیستند. حتی اگر لیست هیئت داوران تغییر کند، این 5 درصد تغییر نخواهد کرد.

وی با اشاره به گسترش سطح تحصیلکردگان و مراکز تئاتر و بخش خصوصی گفت: 1048 گروه در استان های خارج از تهران ثبت نام کرده اند که سطح تولید افزایش یافته است.

نادری افزود: اگر اثری را از خارج از ایران به جشنواره ای بفرستیم می گوییم در جشنواره پذیرفته نمی شود اما رویکرد جشنواره داخلی متفاوت است و این بر اساس فرهنگ تئاتر ما است. سعی کردیم با معترضان صحبت کنیم.

* از تندیس جشنواره رونمایی و نام آن اعلام می شود.

خیرالله تقیانی پور دبیر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر نیز در این نشست با بیان این مطلب گفت: در سی و سومین دوره جشنواره با نمایش هندی حضور داشتم و انگیزه اصلی من برای پذیرش دبیری جشنواره، اما و اگرهای من بود. آرزوها من هم با این حادثه مواجه شدم.

وی افزود: مدت ها جشنواره به خاطر جشنواره برگزار می شد و این مضر بود. به هنر، احترام و کیفیت آثار علاقه داشتم و دوست داشتم جشنواره چابک باشد.

دبیر جشنواره تئاتر فجر با تاکید بر اینکه امسال بخشی از بودجه را برای دستمزد هنرمندان اختصاص می دهیم. در سال های گذشته این بودجه 40 میلیون دلار بود که این رقم برای هر گروه افزایش چشمگیری داشته است. علاوه بر این در حالی که جوایز 35 میلیون تومان بود، امسال به 100 میلیون تومان رسید.

تقیانی پور با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر 42 بار برگزار شد و تندیس جشنواره نامی نداشت، گفت: سعی کردیم با استاد بیضایی تماس بگیریم تا مجسمه را نام ببریم و نامی متناسب با فرهنگ ما انتخاب کنیم. با اعضای حوزه هنری هم صحبت کردیم. تا چند روز دیگر از مجسمه رونمایی می کنیم و این مجسمه نام گذاری می شود.

دبیر جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه هر روز جشنواره به نام یکی از اهالی تئاتر نامگذاری شد، گفت: امسال شاهد هتلی 5 ستاره برای اسکان گروه های نمایشی بودیم و سعی کردیم از هنرمندان تجلیل کنیم.

تقیانی پور گفت: در بحث آثار کیفیت را در نظر گرفتیم و خوشبختانه نام آثار در برنامه اجرا شامل هنرمندان جوان و پیشکسوتانی است که در گروه تئاتر حضور دارند و خوشحالم که خادم تئاتر هستم. امیدوارم جشنواره دارخوری برگزار شود.»

* اساس یک پوستر مناسب در درجه اول بر اساس دستور زبان رسانه گرافیکی است.

مهدی دوایی طراح پوستر جشنواره در بخشی دیگر از این نشست گفت: طراحی پوستر جشنواره ویژگی های بسیار متفاوتی با طراحی پوستر تئاتر یا مراسم جانبی دارد. هنگام طراحی پوستر برای اجرا، طراح باید به نتیجه برسد و از ایده نهایی راضی باشد. سپس نتیجه کشمکش ذهنی خود را با مشتری (کارگردان) نهایی کرده و در نهایت بازخورد مخاطب را ارزیابی می کند.

وی همچنین یادآور شد: اما هنگام طراحی پوستر جشنواره ای مانند نماز صبح، چالش با مرحله دوم و سوم یعنی بازخورد مشتری و مخاطب پیچیده تر می شود. زیرا از یک سو باید مسائل مختلف مدیریتی را در نظر بگیرد و از سوی دیگر جذابیت زیبایی پوستر را برای بیننده حفظ کند. اعتماد مدیران فرهنگی به هنرمند و سپردن موضوع هنری از سوی آنها نقش مهمی در کاهش این تعارض دارد.

دیوایی تاکید کرد: اساس یک پوستر خوب در درجه اول بر گرامر رسانه گرافیکی است. این شرط لازم بیان هنری است. همانطور که یک کارگردان برای روایت یک نمایش باید گرامر و الفبای نمایش را بداند. بدون دانستن این دستور زبان و یا حتی تحریف آگاهانه آن، هیچ اتفاق خلاقانه و درستی در فضای هنری رخ نمی دهد.

وی ادامه داد: بیشتر اطلاعیه هایی که در شهر می بینیم فارغ از الفبای رسانه فقط می خواهند صحبت کنند و این ارتباط را سخت می کند. درست مانند زمانی که سعی می کنیم در یک کشور خارجی بدون داشتن دانش کافی از دستور زبان و واژگان یک زبان با هم ارتباط برقرار کنیم، این موضوع همچنان دشوار و گاه نامفهوم باقی می ماند زیرا نمی توانیم به طور کامل به آن زبان تسلط داشته باشیم. سعی کردم پوستر جشنواره در وهله اول با قواعد دستوری مطابقت داشته باشد و در مرحله بعد برای مخاطب تاثیرگذار و جذاب باشد. امیدوارم این اتفاق افتاده باشد.

مدیر هنری چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با یادآوری نشان این جشنواره یادآور شد: در طول سال ها نشانه های نوشته های مورد استفاده در جشنواره فجر بیشتر به صورت رایانه ای و بسیار دستی انتخاب می شد. حساسیتی که معمولاً از طرف طراح و مشتری روی عنصر بصری پوستر وجود دارد، روی عناصر نوشته شده وجود نداشت.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در چهلمین سال آن تصمیم گرفتم روی طراحی تابلوی مکتوب این رویداد با خوشنویسی دستی و تلفیق آن با روش های کامپیوتری تمرکز کنم. به همین دلیل با دوست عزیزم احمد زیرک از اساتید خوشنویسی اتحادیه خوشنویسان ایران شروع به نوشتن بر روی این تابلو کردم. شاید بیش از 100 اتود مختلف در معرض خوشنویسی قرار گرفته و سپس برای به دست آوردن نماد فعلی طراحی شده است. بارها و در مراحل مختلف رایانه، اجزای رایانه جابه‌جا می‌شد تا سرانجام به این علامت رسید. این تابلوی مکتوب برای چهارمین بار در این جشنواره مورد استفاده قرار می گیرد و به میراثی معنوی برای ادوار مختلف صبح تبدیل شده است.

سعید نجفیان نیز با بیان اینکه جشنواره بسیار فعال بود گزارشی از شرکت کنندگان و اقدامات پیش بینی شده برای جشنواره ارائه کرد.

*لزوم ایجاد مرکز ملی تئاتر

اکبر زنجانپور در جلسه شورای سیاست گذاری چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اشاره به تلاش شورای سیاست گذاری برای ارتقای کیفی آثار جشنواره گفت: بیشتر هنرمندان بزرگ ما از دل شهرستان ها آمده اند.

وی گفت: جشنواره باید جایی باشد که کیفیت آثار بالا برود و باید برای هنرمندان ارزش قائل شویم تا شاهد افزایش کیفیت آثار باشیم.

قاضی ابراز امیدواری کرد در این دوره از جشنواره کارهای خوبی انجام شود.

بهزاد فراهانی همچنین گفت: ما مرکز ملی تئاتر نداریم و هیچکس به حرف های ما توجهی نمی کند. این سیستم یکی از نیازهای کشور است. هر استانی باید یک مرکز ملی تئاتر داشته باشد و در کنار هر مرکز یک دانشکده ایجاد شود. فارغ التحصیلان می توانند تئاتر را رواج دهند. ما از تمرین متولد شده ایم. این کشور بهترین تئاتر را در شهرها دارد. باید در استان ها مراکز ملی تئاتر داشته باشیم.

صدرالدین زاهد همچنین یادآور شد: هنرمند رهبر جامعه است و با مسئولیت خود تصمیم می گیرد از کدام خط قرمز عبور کند. جامعه ما تغییر کرده است، اما هنرمندان و تئاتر ما تغییر نکرده است. می بینم بچه های تئاتر چقدر سخت کار می کنند. اگر تاسیسات نساختیم، هیچ اتفاقی برای تئاتر ما نمی افتد.

* جشنواره باید نماد گشایش فرهنگی باشد

حسین سلیمی نیز گفت: تجلی اندیشه در جامعه و تئاتر است; هر دوره جدیدی که در فرهنگ ایرانی آغاز می شود، جشنواره تئاتر نماد آن فرهنگ است.

وی افزود: جشنواره امروز پس از 3 سال مظلومیت فرهنگی و اجتماعی باید نمادی از گسترش فرهنگی باشد.

تیتر زیر در افتتاحیه پوستر جشنواره تئاتر فجر/تاکید شورای سیاستگذاری بر حمایت از هنرمندان/ نشان جشنواره آمده است:

سیاستگذار جشنواره تئاتر فجر تاکید کرد: جشنواره باعث تقویت تولید تئاتر در کشور می شود. باید نمونه ای از احیای تئاتر را در جشنواره دید. من پیشنهاد حضور اساتید و ایجاد گفتگو بین رهبران ایران و جهان را دارم. امیدوارم اسامی مهم حضور داشته باشند. این امر در شرایطی که ایران در تلاش برای آغاز گفت‌وگو با جهان است مفید خواهد بود.

افشین هاشمی همچنین به تفاوت های ارزیابی و ارزیابی آثار در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: در بررسی آثار شهرستان سه هیئت داوران به یک سالن رفتند و سالن های سینمای متقاضی را به دقت بررسی کردند و کارگردان نیز نیز تماس گرفت.

شهرام گیل آبادی نیز با بیان اینکه باید فضای متفاوتی در جشنواره چهل و سوم دیده شود، گفت: این امر به جامعه و هنرمندان امیدوار می شود و نشان می دهد که تغییر در عمل در حال رخ دادن است.

وی همچنین پیشنهاداتی مبنی بر نمایش آثار در جشنواره در استان ها و تجلیل از گروه های استانی حاضر در استان های خود ارائه کرد. چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر سوم ۱۳ بهمن ماه ۱۳۰۳ برگزار می شود.

۲۴۴۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین