حمیدی مقدم: بیش از 14 هزار نفر مستندهای بخش سراسری «سینمای حقیقت» را تماشا کردند/ رائد فریدزاده: سینمای مستند آیینه تمام نمای جامعه است.

حمیدی مقدم بیش از 14 هزار نفر مستندهای بخش سراسری

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رائد فریدزاده مدیرعامل سازمان سینمایی چهارم آذرماه در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» حضور یافتند. با حضور دبیر جشنواره محمد حمیدی مقدم و جمعی از سینماگران و اعضای هیئت داوران در تالار وحدت برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، محمد سلوکی که میزبان مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت بود، ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: در اینجا به همه کارگردانان و بزرگواران و همچنین نسل جوان جویای طلب خیر مقدم می گویم. زیرا آنها یکی از مصادیق اصلی حقیقت در این اذهان پرسشگر هستند. جهان باید به این افراد پاسخ دهد و به آنها بگوید که در کدام سمت تاریخ هستند. در این ایام جشنواره پرسش‌ها و حضور پرقدرت وجود دارد. آمار بالای فروش فیلم و کمیت و کیفیت خوب جشنواره نشان داد که جشنواره هجدهم در مسیر درستی قرار گرفته است.

«سینما حقیقت» فرصتی است برای طرح پرسش

محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره سینما قکریت گفت: پس از یک هفته پرشور تماشای آثار جسورانه، متنوع و قابل توجه، امشب همه به پایان این جشن رنگارنگ رسیدیم. جشنواره «سینما وگتیر» فرصتی برای پرسش و پاسخ است. چگونه می توانید در دنیای امروز به حقیقت برسید؟ آیا هر حقیقتی حقیقت دارد؟ چگونه می توان حقیقت را در میان همه تفسیرها و تحلیل ها کشف کرد؟ «سینما حقیقت» تلاشی است برای پاسخ به این پرسش ها.

وی ادامه داد: امسال هجدهمین دوره را با حضور و مشارکت شما پشت سر گذاشتیم، با یاد و خاطره مردم غزه شروع کردیم تا طنین صدای مظلومانه آنها باشیم و در اینجا یک بار دیگر به آنها یادآوری می کنیم که حقیقت بدون آنها بی معنی است.

دبیر جشنواره گفت: امسال بیش از 14 هزار تماشاگر در بخش ملی آثار را تماشا کردند، کارگاه‌ها و بخش بین‌المللی توجه زیادی را به خود جلب کرد، اکران مستند «غزه» مورد توجه قرار گرفت.

جلسات عالی

وی ادامه داد: برای بسیاری از فیلم هایی که با استقبال فراتر از انتظار مواجه شدند اکران فوق العاده ای برگزار شد و مخاطبان این دوره جهش قابل توجهی را از نظر آماری به ثبت رساندند. این رویداد پیام بسیار روشنی برای ما به عنوان برگزارکنندگان و شما به عنوان مخاطبان جشنواره دارد. با نمایش آثار جسورانه و واقع گرایانه، «سینمای حقیقت» همچنان سرزنده باقی می ماند و مخاطب امروزی انتظار دارد نگاهی اجمالی به جامعه آن در فیلم ببیند. نکته بعدی این است که جشنواره نسبت به هجده دوره گذشته به فضای بزرگتر، سالن های بیشتر و امکانات بزرگتر نیاز دارد.

دانشگاهی که در آن می توانید صداها و ایده های مختلف را یاد بگیرید و بشنوید

حمیدی مقدم گفت: «سینما-غکریت» در هجدهمین دوره خود نشان داد سینمای مستند ایران نیازمند تسامح و رهبری مسئولان، کارگردانان و گروه هایی است که اکران برخی فیلم ها را دوست ندارند. اینجا فضایی برای تعامل، صحنه ای برای گفتگو، دانشگاهی برای یادگیری و شنیدن صداها و افکار مختلف است. «سینما حقیقت» می تواند بستری برای تبیین کاستی ها و مشکلات و اندیشیدن راه حل برای رفع آنها باشد. اینجا بازتابی از روحیه جامعه ای است که می خواهد صدای خود را به گوش مسئولان، نخبگان و سیاست گذاران برساند. . فراتر از نگاه های سیاسی و جناحی به آینده فکر کنید. به همین دلیل مستندساز باید بتواند در چارچوب قانون کار کند اما صریح، پرسشگر و شفاف باشد.

مستندساز تماشاگر است، بینا است و راه را برای جامعه باز می کند. مستندساز “اندازه” و هشدارها را نگه می دارد. این عدالت خواهی، تلاش برای رفع تبعیض و محرومیت، مبارزه با فساد و قصه گویی را نباید از او گرفت.

1734456761 241 حمیدی مقدم بیش از 14 هزار نفر مستندهای بخش سراسری

من از عدم کفایت مالی شکایت دارم

حمیدی مقدم خطاب به سید عباس صالحی وزیر ارشاد گفت: به عنوان دبیر جشنواره «سینما-هگریت» امسال برای ششمین بار از مشکلات خانواده بزرگ سینمای مستند ایران، کمبود فیلم گلایه دارم. بودجه، مشکلات مادی و معنوی. به این موضوع نگاه ویژه ای داشته باشید. سینمای مستند بیش از هر چیز به حمایت مادی و معنوی نیاز دارد تا همچنان نقطه آغازی برای خلق آثار بدیع و بدیع باشد.

وی گفت: «سینمای حقیقت» فرصتی است تا سهم هر یک از ما در بیان و کشف حقیقت زیر سؤال برود.

رائد فریدزاده: سینمای مستند آیینه تمام عیار جامعه است

رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی در بخشی دیگر از این مراسم روی صحنه رفت و گفت: جشنواره سینما-غکریت هجدهمین دوره خود را به پایان رسانده و به بلوغ کامل رسیده است. او گفت. این جشنواره وضعیت واقعی سینمای مستند را به ما یادآوری می کند. آینه های سینمای مستند.

وی سینمای مستند را آینه تمام قد جامعه ارزیابی کرد و تاکید کرد: گاهی ممکن است این تصویر به مذاق ما خوش نیاید، اما آینه آینه ای است که اشتباه را می شکند، زیرا وظیفه شما این است که طوری رفتار کنید که گویی حق با شماست.

فریدزاده ادامه داد: سینمای مستند سینمای شجاعی است و مستندسازان شجاعانه برای حل مشکل تلاش می کنند، بی توجهی به مشکل مشکلی را حل نمی کند. فیلمبردار مستند علاقه مند، کنجکاو، جستجوگر و آگاه به جنبه های مستند سینما است. سینمای مستند پاسدار تاریخ و فرهنگ است. اگر سنگ را از پای مستندسازان برنداریم، حداقل باید راه را برای آنها هموار کنیم.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما-قکریت» از 18 تا 25 آذرماه در پردیس فیلم چارسو برگزار شد.

۵۷۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین