خطر آنفولانزا برای مادران باردار و اهمیت واکسیناسیون در دوران بارداری

خطر آنفولانزا برای مادران باردار و اهمیت واکسیناسیون در دوران

انتخابتو و به نقل از وبدا، مریم کاشانیان در مورد خطر گفت آنفولانزا وی با اشاره به اهمیت واکسیناسیون در دوران بارداری گفت: تشخیص به موقع و درمان ایمن برای زنان باردار می تواند به کاهش علائم و کوتاه شدن مدت بیماری کمک کند که بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری است. آنفولانزااین یک واکسن سالانه است که در دوران بارداری بی خطر است.

وی با اشاره به اینکه آنفولانزا یک بیماری شایع تنفسی است که در ماه های پاییز و زمستان شیوع می یابد، افزود: این بیماری در زنان باردار با جدیت بیشتری بروز می کند و این به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی است که در دوران بارداری در بدن مادر ایجاد می شود.

فوق تخصص جراحی زنان، زایمان و مادر و جنین ادامه داد: این تغییرات شامل افزایش ضربان قلب مادر، نیاز به اکسیژن بیشتر، کاهش حجم تنفسی و تضعیف سیستم ایمنی بدن است. این بیماری در زنان باردار می تواند شدیدتر باشد.

علائم آنفولانزا در زنان باردار مشابه علائم در جمعیت عمومی و سایرین که باردار نیستند، است. مانند تب (37.8 تا 40 درجه)، سردرد، درد عضلانی، تنگی نفس، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد. و ضعف عمومی وجود خواهد داشت.

کاشانیان تشخیص سریع آنفولانزا و شروع درمان مناسب را مهم عنوان کرد و ادامه داد: زنان باردار و پس از زایمان در صورت مشکوک یا تایید آنفولانزا باید تحت درمان قرار گیرند و آزمایش های آزمایشگاهی برای تشخیص آنفولانزا خطر بالایی برای این افراد و سایر بیماران دارد.

وی خاطرنشان کرد: زنان باردار در دوران بارداری و تا دو هفته پس از تولد بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس آنفولانزا هستند و تغییرات فیزیولوژیکی در زن باردار او را مستعد ابتلا به بیماری های شدید می کند.

مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران واکسیناسیون را بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا عنوان کرد و گفت: باید به همه زنان باردار توصیه جدی برای تزریق واکسن آنفولانزا در هر دوره بارداری شود.

وی تاکید کرد: به دلیل این بیماری شدت بیشتر در زنان باردار دیده می شود. در سال 2012، سازمان بهداشت جهانی این گروه را به عنوان بالاترین اولویت برای واکسیناسیون آنفولانزا برای جلوگیری از عفونت یا شدت بیماری توصیه کرد.

کاشانیان خاطرنشان کرد: ویروس آنفولانزا از جفت عبور نمی‌کند یا به ندرت از جفت عبور می‌کند، اما مشاهده شده است که اگرچه این ویروس از جفت عبور نمی‌کند، اما عفونت آن می‌تواند منجر به برخی عوارض و تب ناشی از آنفولانزا به ویژه در ماه سوم شود. . بارداری می تواند منجر به برخی ناهنجاری های مادرزادی مانند شکاف کام، نقص لوله عصبی، هیدروسفالی و نقص قلبی شود و سایر خطرات ابتلا به این بیماری می تواند منجر به افزایش خطر سقط جنین، زایمان زودرس، کمبود وزن جنین و محدودیت رشد داخل رحمی جنین شود. و حتی مرگ جنین. البته این عوارض شایع نیستند، اما ممکن است رخ دهند. .

وی بیان کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا می تواند ایمنی تقریباً 50 تا 80 درصدی را در زنان باردار ایجاد کند، شدت بیماری را در صورت ابتلا به این بیماری کاهش دهد، خطر سقط جنین و زایمان زودرس را کاهش دهد و خطر رشد کم جنین را در زنان باردار کاهش دهد. رحم علاوه بر آنتی بادی که از طریق جفت به جنین می رسد، حتی از آنتی بادی ترشح شده در شیر مادر نیز می توان در دوران شیردهی استفاده کرد. کودک محافظت می شود، بستری شدن در بیمارستان و میزان مرگ و میر افزایش می یابد میر همچنین می تواند در نتیجه ابتلای نوزادان به آنفولانزا تا شش ماهگی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.