انتخابتو، انار یکی از میوه های پرطرفدار در سراسر جهان است و خواص درمانی متعدد آن، آن را به یکی از میوه های مورد استفاده در طب سنتی تبدیل کرده است. انار را می توان به صورت تازه، در آب انار، رب انار و میوه های خشک و همچنین در تهیه انواع غذاها، سالادها، آب میوه ها، دسرها و تنقلات استفاده کرد.
از نظر تغذیه ای، انار حاوی مقادیر زیادی ویتامین C، فیبر، پتاسیم و فولات است که برای حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش التهاب، بهبود هضم و افزایش انرژی بدن بسیار مفید است. تمام پتاسیم خود را از دست می دهد، اما آن را حفظ می کند.
فواید ترکیب رب انار و انار با گل
یکی از محصولات پر مصرف این میوه رب انار است. محصولی است که با این بهانه تهیه می شود که این میوه در برخی مناطق مانند یزد و شهرهای شمالی کشور فراوان است و به این ترتیب آب انار را می جوشانند و غلیظ می کنند و به عنوان ادویه مخصوصاً در خورش فسنجان استفاده می کنند. و زیتون تهیه کنید. البته این رب می تواند ترش یا شیرین باشد، با افزودن کمی شکر، آب پرتقال یا آب پرتقال غنی می شود.
خوردن این میوه و آب آن به دلیل ترکیباتی که دارد باعث یبوست می شود و خوردن آن با دانه آن خاصیت مسهلی دارد اما به دلیل مشکلات دفعی بهتر است یک چهارم آن را با دانه و بقیه را بدون دانه میل کنید. از آنجایی که این میوه گاز آور است، مصرف آن با گیاهی گرم و معطر مانند گل همیشه بهار نفخ را برطرف می کند.
خوردن انار یا آب آن به تنهایی باعث سوء هاضمه و سوزش معده می شود، بنابراین مصرف آن به همراه گلپر توصیه می شود مصرف مقدار کمی انار گلپر بعد از غذا به هضم غذا کمک می کند.
خواص میوه انار که از سلامت بدن محافظت می کند
کاهش بیماری های قلبی: دانه های انار حاوی اسید پونیک است که به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند و در نتیجه خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
پیشگیری از بیماری های آرتریت: ترکیبات انار دارای خواص ضد التهابی است و مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره انار از عملکرد آنزیم های آسیب رسان مفاصل در افراد مبتلا به آرتریت و انواع آرتریت (آرتریت) جلوگیری می کند.
پیشگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی: ترکیبات موجود در انار حاوی مواد ضد باکتری و ضد قارچی است و به کاهش بروز عفونتهای قارچی و التهاب در دهان کمک میکند.
جلوگیری از سرطان: آنتی اکسیدان های موجود در انار از بدن در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند و از سرطان به ویژه سرطان سینه و پروستات پیشگیری می کند و طبق تحقیقات انجام شده میزان آنتی اکسیدان موجود در انار سه برابر چای سبز است.
پیشگیری از دیابتمیوه انار ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین و کاهش قند خون کمک کند انار به عنوان یک درمان سنتی برای دیابت در خاورمیانه و هند استفاده می شود.
جلوگیری از اختلالات مغزی ناشی از افزایش سن: ترکیبات موجود در این میوه با تحریک گردش خون و انتقال اکسیژن کافی به مغز، عملکرد مغز و حافظه را بهبود می بخشد، بنابراین مصرف آن به پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر کمک می کند.
استفاده از خواص انار در طب سنتی
به گفته پزشکان طب سنتی، طبیعت میوه انار سرد و مرطوب است و در برابر بیماری های ناشی از گرما موثر است.
این میوه که اشتها آور، پاک کننده و رقیق کننده خون و صفرا است، برای پاکسازی خون و آکنه های صورت و دفع سموم ناشی از غذا و گوشت بد مفید است.
وجود عصاره مازو در پوست انار آن را به یکی از داروهای قابض درمان کننده اسهال و برخی بیماری های پوستی تبدیل کرده است.
جوشانده پوست انار برای غرغره کردن در نظر گرفته شده است، اما شستن جوشانده غلیظ آن اشکالی ندارد، زیرا مصرف جوشانده غلیظ آن باعث استفراغ، انسداد روده و ناراحتی گوارشی می شود و جوشانده غلیظ پوست انار برای رنگرزی سنتی رایج است.
افرادی که از گلودرد رنج می برند می توانند پوست گل یا میوه انار را که حاوی مقداری تانن و اسید آلی ضدعفونی کننده است با مقداری برگ و پوست خشخاش بجوشانند و آب آن را صاف کرده و روزی چند بار با داروها غرغره کنند. بیماری.
از انار برای درمان ورم های گرم داخلی مانند تورم کبد، تورم کلیه و تورم سایر اندام های داخلی استفاده می شود و صفرا را صاف می کند و ترشح و دفع آن را تسهیل می کند.
اگر در دستگاه گوارش به کرم کدو، آسکاریس یا انگل های دیگر مبتلا باشد، می تواند شش مثقال پوست ریشه انار را بجوشاند و هر روز دو مثقال بخورد تا سه روز روزه بگیرد.
ارسال پاسخ