به گزارش خبرگزاری انتخابتو، با روی کار آمدن دولت جدید و تغییرات همه جانبه در نقاط مختلف کشور، سینمای ایران شاهد تحولات مدیریتی مختلفی بوده است و از زمان انتصاب رائد فریدزاده به عنوان رئیس سازمان سینمایی، روند تحولات به وجود آمده است. در سینما نیز افزایش یافته است. این سازمان نیز سرعت گرفته و تحولات عمده ای در سطوح مدیریتی رخ داده است. رائد فریدزاده که چندی پیش به ریاست سازمان سینمایی منصوب شد، انتصابات و تغییرات گسترده ای را انجام داد. تغییرات به سازمان سینمایی و سازمان های تابعه آن محدود نمی شود.
به گزارش مهر، تغییرات در حوزه مدیریت سینما به گونه ای بوده است که در مدت کوتاهی شاهد تغییرات متعدد در سمت های کلیدی از جمله دبیری جشنواره فیلم فجر و اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره بوده ایم. منجر به شکل گیری دیدگاه های مختلف شد. در ادامه آخرین تحولات، تغییرات به بنیاد سینمایی فارابی نیز سرایت کرد و با انتخاب هیات مدیره پس از اتمام وظیفه مجید زین العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و بازگشت وی به صداوسیما اعلام شد. هیئت امنای این بنیاد تا انتخاب مدیرعامل به عنوان بازرس سید مهدی سجادی منصوب شد.
سجادی که پیش از این خزانه دار بنیاد سینمایی فارابی بود به عنوان رئیس این بنیاد معرفی شد و با پیگیری های خبرنگار مهر، مشخص می شود این انتصاب بدون تشکیل جلسه هیات امنا انجام شده است. با امضای بنیاد سینمایی فارابی و تنها اعضای آن و در نهایت با تایید فریدزاده ساخته شد و سجادی خود را ناظر و مدیر موقت دوره انتقال می داند تا تغییرات لازم را در ساختار مدیریتی این بنیاد ایجاد کند. بنیاد فارابی و زمینه سازی لازم را فراهم کند. برای انتصاب مدیر دائمی باشد
البته بر اساس شنیده ها هنوز گزینه انتخابی برای مدیریت بنیاد مشخص نشده است و همچنین شبهاتی وجود دارد که انتصاب سجادی به دلیل نامناسب بودن گزینه های پیشنهادی مدیریت ارشد وزارت ارشاد بوده است. . این مسئولیت را نپذیرفته است و سجادی اکنون به عنوان حسابرس که باید به امور رسیدگی کند، انجام وظیفه خواهد کرد. نکته دیگر اینکه سجادی در حال حاضر به عنوان خزانه دار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر که در سال های اخیر مسئولیت آن را بر عهده داشته است، حضور دارد و قرار است با نزدیک شدن به ایام جشنواره، ریاست این جشنواره را بر عهده بگیرد. در هر دو سمت، خزانه دار بنیاد فارابی و جشنواره فیلم فجر نیز باید فعال باشد.
در هر صورت به نظر می رسد انتصاب سجادی به عنوان ناظر تصمیمی موقتی باشد که شاید برای بازنگری در سیاست های بنیاد فارابی و تطبیق آن با اهداف جدید سازمان سینمایی اتخاذ شده باشد. در هر صورت تغییرات مکرر و قرارهای کوتاه مدت به ثبات و روند توسعه بنیادهای سینمایی لطمه می زند.
مجید زین العابدین که در خرداد 1402 در دوره صد و نیم ریاست فارابی به سمت مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد، تمرکز خود را بر تقویت همکاری با جشنواره های بین المللی فیلم و حمایت از تولیدات داخلی قرار داد و سعی کرد در تولیدات شرکت کند. آثار سینمایی متعددی در جشنواره های معتبر به نمایش درآمدند. این رویکرد به ویژه در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر که 17 فیلم با حضور فارابی به جشنواره معرفی شدند مشهود بود. از دیگر اقدامات مهم زین العابدین، تمرکز بر تولیدات جوان پسند و حمایت از کارگردانان اولین فیلم های اکران شده نیز قابل توجه بود. فارابی در سبد تولیدی خود این بنیاد را از تصدی مستقیم تولیدات دور کرد و سعی کرد به صورت مشارکتی و حمایتی با سایر نهادها وارد فرآیند تولید شود.
در طول یک سال و نیمی که مجید زین العابدین مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی را برعهده داشت، تحولات و تغییرات زیادی در سیاست ها و رویکردهای این بنیاد ایجاد شد، اما روند مدیریتی زین العابدین نیز سختی های بسیاری را به همراه داشت. انتقادات زیادی در خصوص انتخاب آثار سینمایی و تمرکز بر حمایت از فیلم های خاص مطرح شده است. اگرچه برخی منتقدان معتقد بودند که بنیاد فارابی در راستای سیاستهای کلی فرهنگی خود عمل نمیکند و بیشتر به پروژههایی میپردازد که چندان ربطی به نیازهای سینمای ملی ندارد، اما زینالعبدین در این دوره توانست همکاریهای موثری با سینماگران جوان داشته باشد. دستاوردهای این بنیاد اخیراً در گزارش عملکرد سالانه بنیاد سینما فارابی گنجانده شده است، اما به نظر می رسد در شرایط کنونی تغییرات سریع و انتصابات مکرر در موسسات سینمایی، ادامه روند مثبت و پایدار در این حوزه را با چالش مواجه کند. . بنیاد ایجاد شد و به نظر می رسد این بار روند تغییر مدیریت ناگهانی در بنیاد سینمایی فارابی به چالشی برای زین العابدین تبدیل شد و با انتصاب سید مهدی سجادی به عنوان سرپرست این بنیاد، فعالیت ها و برنامه های آن متوقف شد. با توجه به تغییراتی که در حال حاضر در بنیاد فارابی شاهد هستیم، بیش از یک ماه است که شورای تولید در بنیاد تشکیل نشده و تولیدکنندگان پس از چندین بار درخواست در حال حاضر با درهای بسته مواجه هستند.
روند تغییر مدام مدیر بنیاد سینمایی فارابی در کمتر از 2 سال این بنیاد را به شرکتی تبدیل کرده است که بدون در نظر گرفتن سیاست های بلندمدت و سودآور تنها از تولید فیلم حمایت می کند. شاید ثبات این مدیریت زیربنایی بتواند فارابی را از سختی های چند سال اخیر نجات دهد و او را به روزهای اوج برگرداند.
۲۴۴۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ