رانندگان را به حال خود رها کنید

رانندگان را به حال خود رها کنید

مدیر کل مدیریت بحران سازمان حمل و نقل جاده ای علت اصلی تصادفات اتوبوس را خستگی عنوان کرد و گفت: مسافران در صورت طولانی شدن توقف به راننده اجازه رفع خستگی را نمی دهند و به راننده اعتراض می کنند. از مسافرانی که با وسایل نقلیه عمومی تردد می کنند خواهش می کنیم صبور باشند.

انتخابتو، فرهاد مهریاری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تصادفات اتوبوسی که اخیرا در جاده های کشور رخ داده است، اظهار داشت: با توجه به افزایش تقاضا برای خدمات اتوبوسرانی، تردد اتوبوس ها نیز افزایش می یابد. و در این صورت احتمال تصادفات نیز افزایش می یابد. اما نکته مهم این است که در بررسی تصادفات شاهد بودیم که در بیشتر این تصادفات اتوبوس مقصر نبوده و اشتباهات خودروهای دیگر باعث بروز این تصادفات شده است، اما یک پای این تصادفات مقصر بوده است. اتوبوس، بازخورد اخبار بیشتری وجود دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که با افزایش ترافیک، خستگی و خواب آلودگی رانندگان نیز افزایش یافت. در تصادفات اخیر شاهد بودیم که راننده 3 کیلومتر قبل از مقصد تصادف کرده و این تصادف پس از بیش از 8 ساعت رانندگی رخ داده است.

مدیر کل مدیریت بحران سازمان حمل ونقل جاده ای با تاکید بر این نکته تاکید کرد: اگر راننده می توانست خستگی خود را برطرف کند و در محلی که رفت برای مدت کوتاهی استراحت کند، شاید این وضعیت پیش نمی آمد.

مهریاری با اشاره به اینکه مسافران برای رفع خستگی با رانندگان اتوبوس همکاری نمی کنند، گفت: مشکل اینجاست که مسافران اجازه رفع خستگی را به رانندگان نمی دهند و در صورت طولانی شدن توقف به راننده اعتراض می کنند. از مسافرانی که با وسایل نقلیه عمومی تردد می کنند خواهش می کنیم صبور باشند. در حالی که ما به رانندگان اتوبوس فشار می آوریم که برای رسیدن به مقصد عجله نکنند، با رفتار مسافرانی مواجه می شویم که هر بار که رانندگان توقف می کنند یا با سرعت مجاز رانندگی می کنند، اعتراض می کنند. این زمانی است که رانندگان اساسا مجبور به توقف و استراحت می شوند.

وی ادامه داد: اینکه پس از چند ساعت رانندگی در نزدیک مقصد تصادف رخ داده به دلیل بی توجهی سایر رانندگان است که از مسافران می خواهیم مزاحم رانندگان نشوند و استراحت کنند.

مدیر کل مدیریت بحران سازمان حمل و نقل جاده ای با تاکید بر این نکته تاکید کرد: موضوع مهم دیگر این است که مسافران از کمربند ایمنی استفاده نکنند زیرا فکر می کنند ایمنی اتوبوس ها از وسایل نقلیه مسافربری بالاتر است. تمامی صندلی های اتوبوس ها مجهز به کمربند ایمنی هستند و در هر تصادف گزارش شده، مسافران به دلیل نبستن کمربند ایمنی مجروح، مجروح یا جان خود را از دست می دهند.

مهریاری گفت: میزان رعایت استفاده از کمربند ایمنی در اتوبوس ها در بین مسافران تقریبا صفر است، پلیس قدرت کنترل این موضوع را ندارد، باید فرهنگ سازی برای رعایت این استاندارد انجام شود، پیش از این پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه می کرد. رانندگان اتوبوس به دلیل نبستن کمربند ایمنی، اما رانندگان قدرت کنترل این موضوع را نداشتند که چگونه مسافران را به بستن کمربند ایمنی ترغیب کنند.

اربعین با اشاره به ضرورت استراحت اتوبوسرانی گفت: اتوبوسرانی اربعین باید مدیریت زمان داشته باشند و امکانات استراحت برای رانندگان در پایانه های مرزی و خروجی ایجاد شود. اما گاهی می بینیم که رانندگان برای مدت مشخصی استراحت نمی کنند و توصیه می کنیم که استراحت کنند زیرا خواب قاتل قطع می شود و به راننده اجازه عکس العمل به موقع نمی دهد.

انتهای پیام/

به گزارش سلامنو