بینی ، لثه یا سنت های طولانی و شدید غیر طبیعی ، مکرر و غیر ضروری خونریزی – هشدار دهنده ای که نباید نادیده گرفته شود. این علائم ممکن است یک بیماری نادر به نام نقص فاکتور را نشان دهد. لخته شدن یک اختلال ژنتیکی که ممکن است بدون علامت باقی بماند ، اما باعث می شود نوزادان در هفته اول تولد بمیرند.
به گفته فارس ، استادیار دانشگاه پزشکی مولکولی زنجان. تینا شهانی به نتایج یک مطالعه در پنج خانواده مبتلا به بیماری اشاره کرد:
“ضریب 2 نقص یکی از شایع ترین بیماری های خونریزی است که فرد به طور خودجوش و گاه به طور مرگبار ایجاد کرده است.”
اضافه شده
“اگرچه این بیماری در جهان نادر است ، اما در ایران ، به ویژه در خانواده و فارغ التحصیلان ، شیوع آن 5 برابر بیشتر از میانگین جهانی است (یعنی یک مورد در هر 1.5 میلیون نفر).”
شاهانی تأکید کرد:
“بسیاری از افراد مبتلا به بیماری خفیف یا بدون علامت از این امر بی خبر هستند.” با این حال ، ازدواج دو فرد سبک می تواند کودکی را با بیماری جدی به دنیا آورد که در همان نوزاد به دلیل خونریزی مغزی درگذشت. “
تشخیص دیرهنگام ، خطر پنهان
به گفته استاد دانشگاه ، نقص فاکتور 2 گاهی اوقات کاملاً بی تاب است و فقط در یک پیش آزمون قابل تعریف است. در موارد سبک ، علائمی مانند موارد زیر:
-
خونریزی بینی
-
کبودی های غیر ضروری
-
قاعدگی طولانی و فشرده
در نوع بیماری شدید ، آنها به نظر می رسد اولین و آخرین علائم این بیماری در نوزادان بد جدید ، خونریزی دستگاه گوارش یا حتی خونریزی مغزی است.
شاهانی گفت:
“متأسفانه ، برخی از افراد به دلیل افکار فرهنگی ، بیماری های خود را انکار یا پنهان می کنند.” اگرچه در طول ازدواج و مشاوره ژنتیکی شفافیت وجود دارد ، اما راهی برای جلوگیری از تولد کودک وجود دارد. “
راه جلوگیری از آن چیست؟
شناسایی فاکتور 2 در والدین و قبل از قرار گرفتن در معرض یا مشاوره ژنتیکی بارداری یک روش مؤثر برای جلوگیری از تولد کودک بیمار است. شاهانی گفت:
“مشاوره ژنتیکی نه تنها لازم است بلکه یک گام اساسی در جهت سلامت نسل بعدی است.”
هشدار جدی:
اگر با خونریزی مکرر ، غیر ضروری یا شدید روبرو هستید ، ساده نکنید. این ممکن است نشانه ای از اختلالات جدی باشد که با یک آزمایش ساده در سیستم لخته شدن خون قابل بررسی است.
در یک نگاه:
-
نقص فاکتور 2 ، اختلال ارثی و گاه غیر انسانی
-
در ازدواج های خانوادگی شایع تر است
-
تهدید جدی برای نوزادان در صورت شدت
-
با آزمایش های ژنتیکی و پیشگیری قابل تعریف است
ارسال پاسخ