Mahsa Bahadori: در دهه اول کار خود ، فارابی نقش منحصر به فردی در شکل گیری یک موج سینمای متمرکز جدید داشت. امروز ، فیلم هایی مانند “Basho Little Stranger” ، “Anne” و “Carkhe to Ren” که امروز به یاد جمعی مخاطبان ایرانی هستند ، مستقیماً توسط بنیاد پشتیبانی می شدند. از اواخر دهه 1980 تا اواسط دهه 1980 ، این دوره عصر طلایی فارابی است. دوره ای که فارابی به سکویی برای راه اندازی سینمای ایران در جشنواره های جهانی تبدیل شد.
محمد بهشی ، یکی از تأثیرگذارترین چهره های فرهنگی پس از انقلاب ، بنیانگذار و اولین مدیر بنیاد سینمای فارابی در نظر گرفته می شود. در کلاس نهم ، او بنیاد سازماندهی ، پشتیبانی و هدایت سینمای ایران را برای سازماندهی ، پشتیبانی و راهنمایی سینمای ایران تأسیس کرد.
نقش بهشت تنها دولت نبود ؛ این یک معمار روشنفکر بود که اساس یک سیستم حرفه ای ، ایدئولوژیک و پیشرفته را در سینمای پس از انقلاب پایه گذاری کرد.
اهداف اصلی این بنیاد حمایت از سینمای ملی ، تعریف و پرورش استعدادهای جدید ، تشویق مضامین فرهنگی داخلی و تعامل با جوامع بین المللی است. Alireza Shoja Nouri ، محمد مهدی آسگرپور و احمد میر علی ، مانند رهبری رهبری اهداف به دست آمده تا حد زیادی حاصل شد.
با ادامه زمان و ورود به ده سال ، مشکلاتی از قبیل محدودیت های بودجه ، افزایش بوروکراسی و فاصله از حوزه حرفه ای سینما شکاف مهمی بین اهداف تأسیس و عملکرد فعلی بنیاد ایجاد کرد. منتقدین این دوره را دوره خروج فارابی از سینمای ایران از صحنه تأثیرگذار می دانند.
سازمان سینمای فرابی ؛ از نور خورشید باز تا مشکلات امروز
امروز ، در آستانه چهل سال فعالیت ، فارابی نیاز به تجدید داخلی ، سیاست و بازسازی بدن سینما دارد. این یک روش دشوار اما حیاتی برای بازگرداندن موسسه به موقعیت قدیمی خود در نقشه فرهنگی کشور است.
با ادامه زمان و ورود به ده سال ، مشکلاتی از قبیل محدودیت های بودجه ، افزایش بوروکراسی و فاصله از حوزه حرفه ای سینما شکاف مهمی بین اهداف تأسیس و عملکرد فعلی بنیاد ایجاد کرد. منتقدین این دوره را دوره خروج فارابی از سینمای ایران از صحنه تأثیرگذار می دانند.
دستاوردهای بنیاد سینمای فارابی برای سینمای ایران
بنیاد سینمای فارابی از زمان تأسیس ، ستون اصلی حمایت نهادی از سینمای ایران بوده است و موفقیت های زیادی را کسب کرده است.
فارابی نقش بسیاری از فیلم های مهم را در تاریخ سینمای ایران بازی کرد. از غریبه کوچک Bashu (حاکم بر بحرام بیضئی) ، آن (علی هاتامی) ، از Carkhe تا Ren and Red Strip (ابراهیم هاتامامیکیا) ، مانند خدا و باران (مجید ماجیدی). این فیلم ها نه تنها در مورد آثار هنری درخشان ، بلکه هویت ملی مردم ایران و نگرانی های انسانی نیز.
یکی از ویژگی های فارابی ، تمرکز مؤثر در تولید و حمایت از کودکان و سینمای نوجوان است. فیلم هایی مانند “کلاه و پسر عموی” ، “شهر موش” ، “دهکده کوچک ما” و “Fileshah” و “Nassour” با حمایت از بنیاد تولید شدند و بخشی از حافظه بصری نسل های مختلف را تشکیل دادند.
فارابی با پشتیبانی از کارگاه ها ، جلسات ویژه ، جشنواره های فیلم کوتاه و پروژه های پشتیبانی فیلمنامه ، نقش مهمی در تغذیه فیلمسازان مستقل نسل جدید ایفا کرد. بیشتر مدیران امروز اولین تجربه حرفه ای خود را با حمایت از موسسه آغاز کردند.
تولید مشترک و ارتباطات استراتژیک داخلی
در زمینه تولید مشترک با سایر مؤسسات سینمایی در کشور ، فارابی توانسته است از طریق پروژه های هدفمند که از توده محلی محافظت می کند و سطح فنی سینما را بهبود می بخشد ، محصولاتی را ایجاد کند.
یکی از وظایف اصلی بنیاد فارابی ، بین المللی سازی سینمای ایران بود که در دهه 1980 و 1980 به طور جدی ادامه داشت. جشنواره کودکان فارابی ، کن ، برلین ، ونیز و شیکاگو ، مانند جشنواره های مشهور جهان و بازارهای کابین های ایران در شروع و مدیریت فیلم های ایرانی در نمایش و توزیع فیلم های ایرانی نقش فعالی ایفا کردند. آنها فیلم ها را فقط به ناشران معرفی کردند ، بلکه پایه و اساس ترجمه ، زیرنویس و بسته بندی های حرفه ای را نیز تشکیل دادند.
حضور شجاع فیلم های پشتیبانی شده توسط فرابی در جشنواره های جهانی مانند کن ، لوکارنو ، ونیز و اسکار ناشی از تدارکات و پشتیبانی رسانه ها است. در سالهایی که با فارابی همکاری می کنند ، موفقیت بین المللی مدیرانی مانند مجید ماجیدی (فرزندان آسمان) ، جعفر پاندی ، اسگر فرهادی و ابراهیم هتیپیکیا این نقش را منعکس می کند.
فارابی همیشه در دهه های گذشته همیشه از سینما به عنوان ابزاری دیپلماسی فرهنگی استفاده کرده است. چه با ارسال فیلمسازان به جشنواره های جهانی و چه با میزبانی جشنواره ها و داوران خارجی در ایران ، ترجمه مقالات ، تجزیه و تحلیل و ایجاد بانکهای اطلاعاتی سینمای ایران برای موسسات جهانی.
یکی از اقدامات کمتر اما مهم فارابی ، انتشار نسخه های حرفه ای کاتالوگ های حرفه ای در مورد نوشتن سناریو ، بروشور و سینمای ایران بود. این به معرفی فیلم های ایرانی به بازار جهانی ، به ویژه در دهه 1980 کمک می کند.
محمد بهشتتی معمار عصر طلایی فارابی است
محمد بهشی اولین مدیرعامل فارابی (1 تا 2) بود. او یکی از بنیانگذاران اصلی فارابی بود و بسیاری از آنها او را “پدر فارابی” می دانند. در آن زمان ، فارابی قلب سینمای پس از انقلاب شد. رویکرد او ترکیبی از حمایت معنوی ، تفکر استراتژیک و زمینه استعدادهای جوان بود.
در این دوره ، موج جدیدی از سینمای ایران رخ داد. فیلم های مبتنی بر فکر ، انسانی و جهانی. حضور موفق ایران در جشنواره های جهانی مانند فجر ، کن و برلین از این دوره آغاز شد. ویژگی برجسته این دوره ساخت فضای آزاد برای تولد سینمای معنی دار با اعتماد به نفس تهیه کنندگان فیلم فارابی مانند مجید مجید ، هاتامامیکیا ، راخان بنی ایتاد بود.
Alireza Shoja Nouri ، دیپلماسی فرهنگی و سینمای جهانی
Alireza shuja nouri ، وی دستیار و مدیر روابط بین الملل از فرابی (در اوایل دهه 1980) بود. او که به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد شناخته می شد ، تنها شخصی بود که سینمای ایران را در فارابی به جهان باز کرد. در طول حضور خود ، فارابی به طور جدی وارد بازارهای جهانی شد. فیلم هایی مانند فرزندان آسمان و رنگ خدا با حمایت بین المللی تماشا می شدند.
مهمترین ویژگی این دوره ، دیدگاه جهانی ، تسلط بر زبانهای خارجی و درک صحیح مخاطبان بین المللی بود.
Alireza Tabash ، متخصص و احیای سینمای کودکان
Alireza Tabash مدیر بنیاد فارابی در ده سال (1 تا 2) بود. او وارد یک رویکرد جوان شد و تمام تلاش های خود را بر روی انیمیشن هویت فرهنگی و آموزشی فارابی متمرکز کرد. پس از چندین سال سکوت ، کودک توانست سینمای خود را زنده کند. وی همچنین زیرساخت های دیجیتال و ارتباط با استان ها و فیلمسازان را تقویت کرد.
ویژگی دوره مدیریت ثبات ، تعامل و شفافیت مالی و عملکرد محتوا فارابی بود.
پس از Alireza Tabash Habib Ilbigi ، او به قدرت نشست و دیروز به عنوان مدیرعامل جعفری انتخاب شد. با تجربه تولید انیمیشن هایی مانند حامد جعفری ، Fileshah و Artpoya Group ، مأموریتی برای نزدیک شدن فرابی به بدن تولید صنعتی ، اقتصاد سینما و جوانان واقعی دارد. این بر برند ملی ، بهترین محصولات خانوادگی و استفاده از وسایل نقلیه دیجیتال جدید تأکید دارد.
فیلم های جهانی فرابی
با گذشت سالها ، بنیاد فارابی ، شاخه حامی سینمای ایران ، در تولید و ارتقاء نمادهای سینمای جهان جهان بسیار نقش داشته است. اینها برخی از مهمترین آنهاست:
“فرزندان آسمان” مجید مجید ، به کارگردانی مجید ، نامزد دریافت جایزه بهترین آکادمی فیلم زبان خارجی شد و نقش فارابی حمایت مالی و بین المللی این کار بود ، یکی از ماندگارترین فیلم های جهان ، روایتی انسانی و شاعرانه از فقر و امید بود.
“رنگ خدا” مجید به کارگردانی مونترال ، سائوپائولو در تهیه سرمایه و تهیه فیلم بین المللی ، جوایز بی شماری و جهان فرابی جهان را دریافت کرد که دیدگاه عرفانی در مورد ناتوانی عرفانی ، طبیعت و ارتباط کودک داشت.
“بالون سفید” ، به کارگردانی جعفر پاندی ، برنده جایزه Cannes Golden Camera شد که نقش فارابی را در نقطه پشتیبانی در این تولید بازی می کرد ، که از طریق نظر کودک ، ظاهر حساس و واقع گرایانه جامعه شهری را توصیف می کند.
“زمان اسبهای مست” بهمن قبادی در سال 2008 جایزه دوربین طلایی را به دست آورد و نقش فارابی در این مطالعه حمایت از توزیع بین المللی بود. این اولین فیلم کرد در ایران است که درد واقع بینانه در ایران -عراق را به تصویر می کشد.
۲۴۵۲۴۵
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ