مطالعات زیادی در مورد فواید سیر برای سلامتی، از جمله اینکه آیا سیر می تواند به پیشگیری یا کوتاه کردن مدت سرماخوردگی کمک کند، انجام شده است. از دیگر کاربردهای احتمالی سیر می توان به کاهش فشار خون، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.
هزاران سال است که سیر در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است که قدمت آن به مصر باستان باز می گردد. شیمیدان فرانسوی لوئی پاستور، که در سال 1858 کشف کرد که میکروب ها باعث بیماری می شوند، توجه را به توانایی سیر در مبارزه با باکتری ها جلب کرد.
سیر بسیار سازگار است. می توانید آن را به صورت خام، پخته یا به عنوان مکمل مصرف کنید. بنابراین، سیر چقدر برای سلامتی موثر است؟ تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و سیر خواص امیدوارکننده ای دارد، اما هنوز فواید آن به طور کامل ثابت نشده است.
1. تقویت سیستم ایمنی بدن
سیر دارای مواد مغذی مختلفی مانند پتاسیم، فسفر، روی و گوگرد است. این مواد مغذی می توانند به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری های عفونی کمک کنند. سیر می تواند سلول های مهم سیستم ایمنی مانند ماکروفاژها، لنفوسیت ها، سلول های کشنده طبیعی و ائوزینوفیل ها را فعال کند.
اگرچه هنوز دقیقاً مشخص نیست که کدام ترکیبات مسئول این پاسخ های ایمنی هستند، تحقیقات در حال انجام است.
عصاره سیر کهنه ممکن است به ویژه در تقویت سیستم ایمنی موثر باشد. این عصاره با بریدن سیر و خیساندن آن در مایع به مدت 20 ماه ساخته می شود که باعث افزایش برخی ترکیبات از جمله پروتئینی به نام لکتین می شود.
گزارش هایی وجود دارد که لکتین می تواند برای بدن مضر باشد و در صورت مصرف خام یا به مقدار زیاد باعث سوء هاضمه شود، اما تحقیقات دیگر نشان می دهد که این پروتئین ممکن است برای سلامت سیستم ایمنی مفید باشد.
2. پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
سیر ممکن است به جلوگیری از ویروس های رایجی که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند کمک کند. مطالعه ای روی 146 نفر نشان داد که گروهی متشکل از 73 نفر که به مدت 12 هفته کپسول سیر مصرف کردند، 24 سرماخوردگی داشتند، در حالی که گروه دیگری که سیر مصرف نکردند، 65 سرماخوردگی داشتند. با این حال، این مطالعه به تنهایی نمی تواند اثربخشی سیر را تایید کند.
سیر دارای خواص ضد میکروبی است که باکتری ها و ویروس ها را از بین می برد، که عمدتاً به دلیل ترکیباتی مانند آلیسین و آجون است. این ترکیبات حاوی گوگرد است که به سیر بو و طعم خاصی می دهد. برخی از ترکیبات گوگرد موجود در سیر ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.
3. کاهش شدت علائم
عصاره سیر کهنه به ویژه ممکن است به کوتاه کردن مدت یا کاهش شدت سرماخوردگی کمک کند. این نوع سیر در مقایسه با سیر تازه آنتی اکسیدان های فعال تری دارد که از آسیب سلولی جلوگیری می کند.
یک مطالعه بالینی 90 روزه نشان داد افرادی که عصاره سیر مصرف میکنند علائم کمتری دارند و کمتر از محل کار و مدرسه غیبت میکنند.
4. بهترین شکل سیر: خام، له شده، پودر شده یا مکمل؟
هیچ داده قطعی وجود ندارد که نشان دهد کدام سیر برای سرماخوردگی بهتر است. هم سیر خام و هم سیر پودر شده (مورد استفاده در آشپزی و مکمل ها) حاوی آلیسین هستند. برخی از اجزای دیگر ممکن است در طول فرآیند تولید حفظ یا گم شوند.
اگر سیر خام را خرد کنید، له کنید یا برش دهید و بگذارید 10 دقیقه بماند، آلیسین و سایر ترکیبات مفید بیشتری تولید می کند.
پختن سیر خام می تواند مقدار آلیسین موجود در آن را از بین ببرد. در صورت امکان، سیر را در پایان پخت اضافه کنید تا میزان حرارت ورودی به آن کاهش یابد. پودر سیر به طور کلی آلیسین را حفظ می کند زیرا در دمای پایین در طول فرآیند خشک کردن سیر تهیه می شود.
تحقیقات در مورد این موضوع مختلط است و مشخص نیست که کدام نوع سیر بهترین جذب آلیسین را دارد (یعنی به اندازه کافی جذب شده و توسط بدن استفاده می شود). مطالعه روی غذاهای سیر و مکمل های غذایی نشان داد که فراهمی زیستی آلیسین بین انواع مختلف محصولات متفاوت است.
قبل از مصرف مکمل های سیر با پزشک خود مشورت کنید، زیرا مکمل های سیر ممکن است با داروهایی مانند رقیق کننده های خون تداخل داشته باشند و در موارد نادر باعث سردرد یا سایر عوارض جانبی شوند.
5. مصرف مقدار مناسب سیر در روز
هیچ قانون خاصی برای میزان مصرف سیر وجود ندارد، اما یک حبه به طور کلی یک وعده در نظر گرفته می شود. اگر ترجیح می دهید سیر خام بخورید، می توانید یک یا دو حبه سیر در روز مصرف کنید.
اگر زیاده روی کنید، ممکن است به دلیل فروکتان های موجود در سیر دچار سوء هاضمه شوید. فروکتان ها کربوهیدرات هایی هستند که تجزیه آنها برای بدن دشوار است و می توانند اسیدیته معده را افزایش دهند و باعث نفخ، سوزش سر دل و گاز شوند.
سایر درمان های خانگی برای سرماخوردگی
سایر روش های کاهش سرماخوردگی رایج عبارتند از:
غرغره آب نمک: آب نمک می تواند گلودرد را تسکین دهد و از ورود عوامل بیماری زا به بدن جلوگیری کند.
زنجبیل: زنجبیل ممکن است حالت تهوع را کاهش دهد، به عنوان یک ضد احتقان عمل کند، سرفه را تسکین دهد و مدت سرماخوردگی را کوتاه کند.
عسل: بزرگسالان و کودکان بالای یک سال می توانند از عسل برای تسکین سرفه و تسکین گلو استفاده کنند. عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که می تواند به مبارزه با سرماخوردگی کمک کند. به دلیل خطر مسمومیت بوتولیسم نباید به نوزادان زیر یک سال عسل داد.
مرطوب کننده یا بخارساز: افزودن رطوبت به هوا در هنگام سرماخوردگی مفید است.
تامین آب: سیستم ایمنی بدن از آب برای حذف ویروس ها استفاده می کند. نوشیدن آب زیاد به بدن کمک می کند تا این وظیفه را به خوبی انجام دهد.
برای آرامش: اجازه دهید سیستم ایمنی کار خود را انجام دهد. خواب برای عملکرد خوب سیستم ایمنی مفید است.
شستن بینی با آب نمک: برای احتقان می توانید از گلدان نتی یا سایر روش های شستشوی بینی استفاده کنید.
ویتامین C: مصرف ویتامین C می تواند به ساخت و محافظت از سلول های سیستم ایمنی کمک کند، بنابراین طول سرماخوردگی را کوتاه می کند.
روی: مصرف روی در اولین علائم سرماخوردگی ممکن است طول مدت بیماری را کوتاه کند.
ارسال پاسخ