برای فرارحلوا ارده یک غذای خوشمزه است که معمولاً با نان در صبحانه سرو می شود. حلوا ارده سرشار از کلسیم، آهن، فسفر، مس، روی، تیامین، اسیدهای آمینه و پروتئین است و حاوی ارده، شکر، پودر شیر و … است. به نظر خمیر نرمی است که از مخلوط تهیه شده است. حلوای سنتی ایران ارده مخصوص شهرستان اردکان است و تولید آن در این شهر قدمتی طولانی دارد. می گویند شیخ بهائی برای اولین بار در تاریخ حلوا ارده را برای مصرف سربازان جنگ تهیه کرد. این غذای خوشمزه و مقوی را می توانید به صورت پیش بسته بندی شده در بازارها پیدا کنید. اما از آنجایی که میزان قند آن به طور کلی بالا است، برای افراد مسن، دیابتی ها و افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب نیست. در این مطلب می خواهیم یک نوع حلوای ارده بدون شکر را به شما آموزش دهیم که درست کردن آن بسیار آسان است و می توانید با خیال راحت و بدون نگرانی این حلوای خوشمزه را میل کنید تا در ادامه مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم. حلوای ارده بی شکر باشیم.
مواد مورد نیاز
آرد نخودچی: 70 گرم (4 قاشق غذاخوری)
عسل: 60 گرم (3 قاشق غذاخوری)
آرد: 60 گرم (6 قاشق غذاخوری)
پودر هل: یک چهارم قاشق
خلال پسته: به میزان لازم
چگونه تهیه می شود
برای تهیه این حلوای خوشمزه و سالم ابتدا آرد نخودچی را در تابه ای مناسب بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود. یادتون باشه آرد نخودچی خیلی زود میسوزه پس آرد نخودچی رو بیشتر از 10 دقیقه تفت ندید و دمای اجاق گاز خیلی زیاد نباشه. حالا آرد نخودچی تفت داده شده را در ظرف مناسبی بریزید تا حرارت خود را از دست بدهد. وقتی آرد گرم شد، عسل، آرد و پودر هل را اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. کف یک قالب پلاستیکی مستطیلی یا گرد را پهن کرده و برش های بادام زمینی را روی آن بپاشید. حالا حلوا را داخل قالب بریزید و با دست روی حلوا را فشار دهید تا سطح آن صاف شود. سپس بقیه پلاستیک را روی حلوا قرار دهید و قالب را به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید تا حلوا بسته شود. در پایان این مدت حلوا را از قالب خارج کرده و برش بزنید. برای نوشیدن
نکته مهم
ارده غذایی بسیار مقوی و خاص است که از کنجد بوداده یا کوبیده تهیه می شود و طعمی بسیار گرم و گرم دارد. از آنجایی که سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم خورشید قرار گیرد. زیرا در این صورت روغن های مفید موجود در آن از بین می رود و مصرف آن دیگر مؤثر نخواهد بود; بنابراین بهتر است آن را در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.
ارسال پاسخ