پریسا ساسانیان: سینما «عصر عصر جدید» یکی از سالنهای قدیمی سینمای دهه 20 است که در تیرماه 1357 توسط هوشنگ کاوه یکی از سینماداران قدیمی خریداری و بازسازی شد. فیلم های ایرانی در شهر پخش می شد و خاطره ها ساخته می شد. جایی برای خاطره سازی و نوستالژیک بازی کردن مردم شده است. تا اینکه محمدحسین فرحبخش و عبدالله علیخانی در سال 1387 این سینما را از کاوه خریدند و صاحب «عصر جدید» شدند. ملکی که هر از چند گاهی ترس از فروریختن ساختمان را در بین تماشاگران سینما و به عبارتی ترس از فروریختن خاطرات ایجاد می کند، اکنون بار دیگر در معرض تخریب و فروش قرار گرفته است.
بعد از فروش «عصر سدید» بهشت و جهنم هیچ ربطی به ما ندارد.
عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما و یکی از صاحبان سینمای «عصر جدید» درباره فروش این مکان گفت: این سینما تنها ملک شخصی من و فرح بخش است و می خواهیم آن را بفروشیم و بهشت و جهنم بعد از فروخته شدن با ما کاری ندارد. اما اگر سرمایهداری نمیخواهد این ملک را بخرد، استفاده از آن را تغییر دهید و آن را به عنوان یکی از سالنهای سینما بازآفرینی کنید. ما آماده معاوضه ملک با 5% زیر قیمتی که برای فروش تعیین کرده ایم هستیم.
علیخانی در پاسخ به این سوال که چرا سینمای «عصر جدید» را بازسازی نمی کنند؟ وی گفت: حقیقت این است که به سنی رسیده ام که دیگر استعداد و حوصله مدیریت این سینما را ندارم و شخص یا تیمی باید این سینما را بخرند و بازسازی کنند تا چراغ «عصر جدید» بدرخشد. . ادامه می یابد و درآمد خوبی برای مالکان بعدی ایجاد می شود.
این تهیه کننده سینما اضافه کرد: همچنین برای ادامه استفاده به عنوان سینما نیاز است یک بازسازی اساسی در اینجا انجام شود. از آنجایی که این سینما هیچ استاندارد ساختمانی ندارد، بنابراین به هیچ وجه ایمن نیست، مخصوصاً در صورت آتش سوزی، هیچ یک از نکات مهم در مورد اطفای حریق لحاظ نشده است و این مکان همچنان ادامه خواهد داشت. باید از آن به عنوان سینما استفاده شود که حداقل 30 میلیارد هزینه دارد. به همین دلیل می گویم ادامه این سینما صبر و حوصله است که از توان من خارج است.
اگر آتش سوزی در «عصر جدید» رخ دهد، فاجعه خواهد بود
علیخانی در تشریح دلایل ناایمن بودن این ساختمان گفت: هوشنگ کاوه فیلمبردار خوبی بود اما فکر می کرد مهندس خوبی هم هست! چون این سینما از ابتدا یک تئاتر استاندارد بود و کاوه بیگ در زمان انقلاب در سال 57 آن را خرید و این سینما را با سه سالن ساخته بود. اما در ساخت آن ایرادات اساسی وجود داشت و در طراحی جدید 2 سالن به آن اضافه کرد اما استانداردهای لازم را در نظر نگرفت. بنابراین در حال حاضر تنها سالن شماره 1 استاندارد است و سالن های شماره 2 و 3 برای ساخت و ساز ایمن نیستند. مثلاً ستونی در وسط سالن وجود دارد که دید را کور می کند و تماشای فیلم را سخت می کند یا درهای سالن 2 و 3 خروجی ندارند، در صورت آتش سوزی دری وجود ندارد. به خیابان بروید و اگر چنین اتفاقی بیفتد باعث فاجعه می شود.
قیمتی که برای فروش تعیین کردیم؛ هیچ پولی برای دولت وجود ندارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا ارگان های دولتی برای خرید این ملک به شما مراجعه کرده اند؟ گفت: نه. تاکنون هیچ ارگان دولتی تماسی دریافت نکرده است، اما اگر دولت بخواهد در «عصر جدید» سینما را ادامه دهد، باز هم به قیمتی که تعیین کرده ایم و پنج درصد زیر قیمتی که تعیین کرده ایم، می فروشیم. دولت پول زیادی ندارد.
نگاهی به واکنش ها
بنر نصب شده بر درب سینمای دوران جدید نیز واکنش هایی را در پی داشت و سینما دوستان و حتی کارشناسان تهرانی به این اقدام اعتراض کردند. پژمان موسوی روزنامهنگار در صفحه شخصی خود به همه اطلاعیه داد و نوشت: نگذاریم عصر جدید را شکست دهند.
۲۴۳۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ