بر اساس این تحقیقات، عسل فواید زیادی دارد، از جلوگیری از پوسیدگی دندان گرفته تا کاهش وزن و مدیریت دیابت نوع 2.
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، بیش از ۶۰۰ گونه زنبور بدون نیش در مناطق گرمسیری و اطراف آن زندگی می کنند. برخلاف زنبورهای معمولی که عسل را در کندوهای مومی جمعآوری میکنند، عسلی را که جمعآوری میکنند در شیشههایی که از ترکیب موم و رزین درخت ساخته شدهاند ذخیره میکنند.
طعم عسل به دست آمده از زنبورهای بدون نیش مشخص و ترش است. محققان دانشگاه کوئینزلند زنبورهای عسل بدون نیش را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که محصول آنها حاوی نوع کمیاب قند است که علاوه بر طعم متمایز، آن را سالم تر می کند.
ناتاشا هانگرفورد، محقق ارشد این مطالعه میگوید: «ما محققی از مالزی به نام «نورحسنیدا زواوی» داشتیم که علاقهمند بود قندهای موجود در عسل را بدون آسیب رساندن به آن تجزیه و تحلیل کند. هنگامی که محتوای قند عسل را تعیین کردیم، از یافتن مقدار زیادی دی ساکارید که هیچ یک از استانداردهای معمول قند موجود در غذاها را برآورده نمی کرد، شگفت زده شدیم.
دی ساکارید نوعی قند است که از 2 مونوساکارید متصل به هم تشکیل شده است. دی ساکاریدی که محققان یافتند ترهالولوز بود که از یک مولکول فروکتوز متصل به یک مولکول گلوکز تشکیل شده است. در میان 5 گونه مختلف زنبورهای بدون نیش از نواحی نو استوایی و هند و استرالیا، محققان برای اولین بار ترهالولوز را به عنوان جزء اصلی شناسایی کردند که در 13 تا 44 گرم در هر 100 گرم عسل از هر یک از این گونه ها وجود دارد.
به گفته محققان، سطوح بالای ترهالولوز در عسل بدون نیش زنبور عسل اثرات ناشناخته ای بر سلامتی دارد. اگرچه این قند از نظر ساختاری شبیه ساکارز است، پیوند غیر معمول بین گلوکز و فروکتوز در ترهالولوز پایدارتر از ساکارز است. این بدان معنی است که ترهالولوز در روده کوچک کندتر تجزیه می شود و به آن شاخص گلیسمی یا GI کمتری می دهد. بنابراین به جای افزایش ناگهانی، افزایش مداوم قند خون ایجاد می کند.
سطوح پایین GI ترهالولوز همچنین در دیابت نوع 2 موثر است و کنترل گلوکز و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد.
ارسال پاسخ