پروفسور شیرین هانتر ، عضو شورای روابط خارجی ایالات متحده گفت: “تمایل ایران برای خاتمه یا حتی خروج از NPT قابل درک است.” این آژانس در آستانه حملات اسرائیل نقش مخرب داشت.
به گفته تابناک ، مجموعه ای از فرماندهان ، دانشگاهیان و غیرنظامیان نظامی پس از حمله تروریستی صهیونیستی به تهران و یک سری از شهرهای این کشور به شهادت رسیدند.
حمله رژیم صهیونیستی به سرزمین ایران محدود به ترور تسهیلات هسته ای و نظامی و ترور دانشمندان هسته ای و تأسیسات صنعتی و امکانات غیرنظامی و اهداف غیرنظامی که باعث کشته شدن ارتش و غیرنظامیان شد ، مورد حمله قرار گرفت.
مؤسساتی مانند حمله به رژیم صهیونیستی به سرزمین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی حمله اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران را محکوم نکردند. در واقع ، این آژانس اولین بار است. پس از جنگ جهانی دوم ، وی یک مرکز هسته ای را محکوم نکرد.
از طرف دیگر ، شورای امنیت سازمان ملل هیچ تصمیمی یا اعلامیه ای برای محکوم کردن این جرم اتخاذ نکرده است.
در جنبش قصاص ، ایران با هدف قرار دادن اهداف نظامی در رژیم صهیونیستی به تجاوز پاسخ داد و سرانجام جنگ منجر به آتش بس شد.
مصاحبه ای با استاد شیرین هانتر ، عضو شورای روابط خارجی ایالات متحده انجام شده است.
هانتر یک امور سیاسی ایرانی ، خاورمیانه و کارشناس سیاسی اسلامی است. قبل از انقلاب در ایران ، هانتر عضو وزارت امور خارجه ایران بود و بعداً به ایالات متحده مهاجرت کرد. مسلط به فارسی ، انگلیسی ، فرانسوی و ترکی. هانتر همچنین عضو شورای روابط خارجی ایالات متحده است. کتاب “روابط ایران -روابط ، تنش و تطبیق” یکی از کتابهای بعدی شکارچی است. این کتاب تلاشی برای درک بهتر نقش مسابقات فرهنگی ، نوسازی ، اختلافات قومی و مذهبی ، توسعه دولت ، نقش قدرتهای بزرگ و تأثیرات سیستم سیاسی بین المللی بر روابط ایران و عرب در بیست سال گذشته است.
*اسرائیل قلمرو ایران را با یک حرکت غافلگیرانه اشغال کرد. به نظر می رسد اسرائیل با هدف تضعیف نظم سیاسی ایران از طریق یک عملیات سریع و غیر منتظره است. با این حال ، مقاومت ایران باعث شده جنگ برای اسرائیل باشد ، که می تواند بقای اسرائیل را تهدید کند. ارزیابی شما چیست؟
مطمئناً دفاع شجاع کشورهای ایرانیان مورد ستایش قرار می گیرد. دفاع از قلمرو و حاکمیت ایران اشتباه کسانی را که فکر می کنند ایران پس از حملات اسرائیل از نظر سیاسی سقوط خواهد کرد ، ثابت کرد.
با این حال ، اگر جنگ ادامه داشت ، به دلیل خطر مشارکت ایالات متحده در این درگیری ، ایران خیلی بیشتر آسیب می دید. در مقابل ، اگر ضررهای اسرائیل به سطح بحرانی رسیده باشد ، فشار ایالات متحده بر دفاع افزایش می یابد.
یکی از اهداف ایالات متحده در حمله به تأسیسات هسته ای ایران ، تخریب برنامه هسته ای ایران بود. علیرغم ادعای ترامپ مبنی بر نابودی برنامه هسته ای ایران ، نتانیاهو اعلام کرد که برنامه هسته ای ایران نابود نشده است. از طرف دیگر ، ارزیابی نهادهای آمریکایی ادعا کرد که برنامه هسته ای ایران به شدت آسیب دیده است. با این حال ، ترامپ به طور غیرمستقیم بر ارزیابی آینده ارزیابی آینده اسرائیل تأکید کرد. آیا فکر می کنید اقدامات آینده ایالات متحده و اسرائیل به ارزیابی اسرائیل بستگی دارد؟
اختلاف بین ارزیابی میزان خسارت وارده به تسهیلات هسته ای ایالات متحده -یران: دونالد ترامپ نمی خواهد وارد جنگ دیگری در خاورمیانه شود. بنابراین او می خواهد بگوید که ایران مسئله هسته ای را حل کرده است.
با این حال ، اسرائیل و نتانیاهو می خواهند این مسئله را زنده نگه دارند تا ایران را پس بگیرند و بهانه ای برای مراقبت از ایالات متحده داشته باشند. این دلیل واقعی برای ارزیابی های مختلف است.
در حالی که ایالات متحده ادعا می کند که ایران برنامه هسته ای خود را نابود کرده است ، اما بر مذاکرات با ایران تأکید می کند. در اصل ، از دیدگاه ایالات متحده ، این مذاکرات بر چه چیزی تأکید می کنند؟ اگر مذاکرات رخ دهد ، مزایای ایران و ایالات متحده چیست؟
دو چیز متفاوت که واشنگتن امیدوار است هرگونه مذاکره را انجام دهد. به عنوان مثال ، ایالات متحده خواستار تغییر چشمگیر در سیاست های داخلی ، به ویژه در سیاست خارجی ایران است.
به ویژه ، ایالات متحده از ایران می خواهد كه سیاست ضد اسرائیل خود را رها كند و از حمایت از فلسطینی ها دست بردارد. دونالد ترامپ گفت ایران می خواهد “با سایر کشورها روابط عادی داشته باشد”.
به عبارت دیگر ، برای رها کردن سیاست های انقلابی خود. اما بعد از حملات اسرائیل به ایران ، من شک دارم که چنین اهدافی حاصل می شود.
جنگ بین ایران و اسرائیل پس از حملات در 9 اکتبر از منطقه خاکستری بیرون آمد و یک درگیری مستقیم رخ داد. با توجه به هزینه بالای چنین جنگی برای اسرائیل ، آیا این درگیری دوباره به منطقه خاکستری باز خواهد گشت؟
حملات 5 اکتبر به اسرائیل یک اشتباه مهم استراتژیک بود. اسرائیل بهانه ای برای شروع جنگ کامل در غزه و سرانجام به حمله به لبنان و حزب الله داد. این کشور همچنین پشتیبانی گسترده بین المللی از اسرائیل را ارائه داد. در حقیقت ، اسرائیل از این حملات برای حل مسئله فلسطین از طریق ارتش استفاده کرد.
موفقیت اسرائیل در تضعیف “محور مقاومت” به تصمیم گیری در مورد حمله به ایران کمک کرد. ایران تنها کشوری بود که آشکارا از فلسطینی ها حمایت کرد. بنابراین ، من اعتقاد ندارم که درگیری غیرمستقیم ایران و اسرائیل می تواند به کشور قبلی بازگردد. من معتقدم که اسرائیل می خواهد همه مشکلات منطقه ای را یک بار و برای همیشه حل کند. در عین حال ، کشورهای عربی یا سیاست های اسرائیل مایل به پذیرش یا پذیرش هرگونه خطری هستند.
پس از این جنگ و تجاوز به قلمرو ایران ، ایران همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را متوقف کرد ، اما از NPT حذف نشد. برخی از سازمان های رسانه ای غربی این گمانه زنی ها را مطرح کردند که ایران می تواند آموزه هسته ای را تغییر دهد. آیا می توان این امر را برای ایران بازدارنده دانست؟
تمایل ایران برای خاتمه همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی یا حتی خروج از NPT را می توان درک کرد. این آژانس در آستانه حملات اسرائیل نقش مخرب داشت. با این حال ، سوال مهم این است که آیا چنین سیاست هایی افزایش یافته است یا آن را آسیب پذیرتر می کند.
کشورهایی مانند هند و پاکستان مخفیانه سلاح های هسته ای خود را توسعه داده و جهان را فاش کردند. اما من شک دارم که ایران می تواند این کار را انجام دهد. در عین حال ، تغییر دکترین دفاعی ایران می تواند بهانه دیگری برای حملات پیشگیرانه به کشور فراهم کند. یک جایگزین بهتر توسعه کارآمد سیستم های نیروی هوایی و دفاع هوایی است.
ارسال پاسخ