علل و راه حل های درمان سوء تغذیه در کودکان چیست؟

علل و راه حل های درمان سوء تغذیه در کودکان

به گزارش خبرگزاري ايمنا، سوء تغذيه كودكان مشكلي شايع و نگران كننده براي والدين است، علت سوء تغذيه كودكان با توجه به سن، وضعيت جسمي و وضعيت سلامت آنها متفاوت است، سوء تغذيه مرحله طبيعي رشد رفتار غذايي است. در کودکان، و ممکن است به دلایل رفتاری باشد. یک روز امام ناگهان بعضی از غذاها را نمی خورد، این مشکل حوالی یک پیش می آید. بعد از یک سال یا حتی بعد از یک سال، این غذای بد به مرور بدتر و بدتر می شود.

امروزه بسیاری از والدین از نخوردن و سوءتغذیه فرزندان خود شکایت دارند، بسیاری از والدین از حذف گروه های غذایی مهم و نخوردن غذا توسط فرزندان خود گلایه دارند، برخی از خوردن غذای ناسالم به جای غذای اصلی توسط فرزندان خود گله مند هستند و برخی از والدین از این که فرزندانشان از خوردن غذای ناسالم استفاده می کنند، شکایت دارند. از این وضعیت شگفت زده شده است. کودک آنها اشتهایی به غذا ندارد و باید در خانه پرسه بزنند تا کودک را با بشقاب و قاشق در دست پیدا کنند. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و درمان آن حائز اهمیت است، بنابراین این مشکل و علل آن نیاز به بررسی دقیق تری دارد. غذای بد کودکان، نحوه رفتار این کودکان در غذا خوردن، نحوه برخورد والدین با کودکان با غذای بد، عوامل موثر بر رشد و تغذیه آنها امید صادقی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:

ایمنا: منشأ غذای بد برای کودکان چیست؟

صادقی: سوءتغذیه در کودکان امری رایج است و بسیاری از افرادی که با متخصصین تغذیه مشورت می کنند از سوء تغذیه فرزندان خود شکایت دارند و ریشه این سوءتغذیه می تواند باعث لاغر و کوتاهی کودک شود و این بستگی به رفتار خانواده با کودک دارد. معمولا مادران. به دلیل علاقه ای که به فرزندان دارند، تمایل به غذا خوردن دارند و آنها را تربیت می کنند، حتی فرزندان خود را مجبور به غذا خوردن می کنند و این اجبار به غذا خوردن باعث بد غذا خوردن بچه ها می شود، یعنی گروهی از مادران به فرزندانشان اجازه غذا خوردن نمی دهند. اجازه ندهید احساس گرسنگی را تجربه کنند و به دلیل گرسنگی خودشان به سراغ غذا بروند.

ایمنا: سوءتغذیه در کودکان دچار سوءتغذیه چه زمانی رخ می دهد؟

صادقی: سوء تغذیه کودکان با غذای بد را می توان به کم وزنی، کوتاه قد و کم وزنی کودکان تقسیم کرد. کمبود وزن به این معنی است که وزن کودک کمتر از استانداردهای سن او است. کاهش وزن کودک به معنای وزن کودک است. قد کودک از قدش کوتاهتر و کوتاهتر است همچنین به این معناست که قد او برای سن او کوتاه است، یعنی برای کودکان در هر سنی یک قد استاندارد وجود دارد و اگر قد کودک کمتر از این استاندارد باشد، کودک کوتاه است. گفت بچه کوتاه است.

ایمنا: کودکان بدغذا چه رفتاری از خود نشان می دهند؟

صادقی: این کودکان با دیدن غذا دچار استرس می شوند زیرا فشاری که مادر در حین غذا خوردن وارد می کند را به یاد می آورند و به دلیل دعوای مادر و کودک و اینکه مادر کودک را مجبور به غذا خوردن می کند. و غذا را نمی خورد و این باعث ایجاد تنش و استرس در کودک می شود، این استرس می تواند باعث بی اشتهایی کودکان شود و یکی از عوامل بد غذا خوردن است، اگر مادران این اجبار را کنار می گذارند باید مراقب باشند. وعده های غذایی کودکان تا حدی کنترل می شود.

ایمنا: مادران چگونه باید با کاهش سوء تغذیه کودک برخورد کنند؟

صادقی: ممکن است برخی از مادران فکر کنند که اگر به کودک خود غذا ندهند تا چند روز دیگر نمی توانند غذا بخورند و بسیاری از مادران از این وضعیت گلایه دارند. این دسته از مادرانی که فرزندانشان دچار سوءتغذیه هستند ممکن است فکر کنند که بهتر است برای فرزندانشان غذا تهیه کنند. ربطی به آن ندارد و بگذارید کودک در زمانی که گرسنه است و اجباری وجود ندارد بیاید غذا بخورد، ممکن است یکی دو هفته طول بکشد اما رفتار کودک را بهبود می بخشد.

ایمنا: زمان خواب و بیداری و فعالیت بدنی کودکان بر اختلالات خوردن تاثیر دارد؟

صادقی: البته یکی دیگر از دلایلی که باعث سوءتغذیه در کودکان می شود این است که کودک در طول شبانه روز خواب و بیدار می شود که باعث می شود کودک دو وعده غذایی خود را از دست بدهد و مقدار زیادی کالری مصرف کند و بقیه اوقات غذا بخورد. این دسته از کودکان باید بتوانند در طول شبانه روز کالری کافی از غذا دریافت کنند و اگر هر دو مشکل سوء تغذیه داشته باشند این مقدار کالری بدن تامین نمی شود اما اگر کودک به موقع بخوابد و بیدار شود می تواند کالری بدن را به طور منظم در طول روز دریافت کند، کودکان نیاز به فعالیت بدنی منظم دارند، اگر کودکان کم تحرک هستند، ممکن است اشتهای آنها کاهش یابد و اشتهای آنها کاهش یابد. فرهنگ ورزش را در خانواده ایجاد کنید تا کودکان فعالیت بدنی را از والدین خود بیاموزند.

ایمنا: برای رفع بی اشتهایی در کودکان بدغذا چه باید کرد؟

صادقی: بی اشتهایی کودک که ناشی از مشکل خاصی نیست، نیاز به بررسی دارد و اگر این بی اشتهایی ناشی از رفتار کودک یا انتخاب نامناسب غذایی است، ابتدا باید به وعده های غذایی کودک دستور کافی داده شود و سپس غذای کودک به اندازه کافی تنظیم شود. باید تنوع و تنوع ایجاد شود. در برنامه غذایی کودک باید به توزیع گروه های غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات توجه شود. برای افزایش اشتهای کودکان بد غذا بهتر است میوه های رنگارنگ را در ظرف های رنگارنگ خود بچه ها خرد کنید. بنابراین آنها می توانند بهتر غذا بخورند.

علل و راه حل های درمان سوء تغذیه در کودکان چیست؟

ایمنا: عادات غذایی نامناسب کودکان چه تاثیری بر افزایش وزن و چاقی دارد؟

صادقی: امروزه با معضل چاقی مواجه هستیم که مادر بیماری های بزرگسالان و کودکان در جامعه است و کودکان دارای اضافه وزن و چاقی با خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند دیابت، فشار خون، مشکلات کلیوی و سرطان مواجه هستند. و والدین باید وزن خود را کنترل کنند. کودکان باید به اندازه کافی مراقب خود باشند. در گذشته کودکان مشکل کمبود وزن داشتند. امروزه بحران اضافه وزن و چاقی در بین کودکان جامعه وجود دارد و این وضعیت به دلایل مختلفی ایجاد می شود. کم تحرکی و استفاده بیش از حد کودکان از بازی های رایانه ای در حال افزایش است و این موضوع در حال تبدیل شدن به یک معضل است و این کودکان کم تحرک به دلیل عادات غذایی نادرست، عدم تحرک بدنی و تغذیه نامناسب تمایلی به فعالیت بدنی ندارند و بیشتر از غذاهای چرب، تنقلات و غذاهای شیرین استفاده می کنند. . کودکان این گروه به دلیل عادات رفتاری دچار اضافه وزن و چاقی می شوند. برخی از کودکان به دلیل این مشکل از کبد چرب شکایت دارند.

ایمنا: تغذیه مناسب برای تغذیه کودکان و جلوگیری از سوء تغذیه آنها چیست؟

صادقی: انتخاب های صحیح تغذیه ای در وعده های غذایی کودکان برای رشد کافی آنها ضروری است. والدین باید سعی کنند غلات کامل را در برنامه غذایی کودکان خود بگنجانند، به کودکان توصیه شود از نان سبوس دار و مصرف غلات در غذاها استفاده کنند و نان سبوس دار و غلات مورد استفاده در غذاها از نظر تامین ویتامین ها و مواد معدنی برای کودکان در اولویت قرار گیرند. غلات تصفیه شده مانند شیرینی، نان سفید، برنج سفید باید کمتر مورد استفاده قرار گیرد، منبع اصلی آنتی اکسیدان ها میوه ها و سبزیجات هستند، به خصوص میوه های رنگارنگ حاوی آنتی اکسیدان بیشتری هستند و استفاده از آنها در تغذیه کودکان، استفاده از آنتی اکسیدان ها و مصرف سه بار مهم است. یا چهار وعده در روز سبزیجاتی مانند هویج، گوجه فرنگی، خیار، کدو تنبل، سالاد و هر سوپ حاوی سبزیجات در رژیم غذایی روزانه کودکان برای تامین ویتامین ها، مواد مغذی، آنتی اکسیدان های بدن و جلوگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان ضروری است.