انتخابتو به نقل از وبدا، محمد اسماعیل مطلق به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا بر اهمیت بهره مندی از مواد غذایی سالم و با کیفیت که یکی از ارکان ایمنی مواد غذایی از جمله تولید و عرضه است، تاکید کرد.در بخش تجارت و صنعت، غذای سالم باید به گونه ای توزیع و عرضه شود که سلامت مصرف کننده حفظ شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: روز جهانی ایمنی مواد غذایی همه ساله در 17 خرداد ماه برگزار می شود و شعار امسال “ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده شوید” است، ایمنی مواد غذایی شامل تمام مراحل تهیه و نگهداری مواد غذایی می شود و به این ترتیب از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری می شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا گفت: دسترسی به مقادیر کافی مواد غذایی سالم، ایمن و مغذی کلید حفظ و ارتقای سلامت در طول زندگی است.
موتلفه خاطرنشان کرد: غذاهای ناامن حاوی باکتری، ویروس، انگل و مواد شیمیایی مضر باعث بیش از 200 بیماری مختلف از اسهال گرفته تا سرطان می شود. بر اساس گزارش سازمان ملل، سالانه 420 هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف مواد غذایی آلوده جان خود را از دست می دهند. کودکان زیر پنج سال 40 درصد بار بیماری های ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه 125 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
وی گفت: دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی در راستای وظایف مندرج در ماده 7 قانون مصوبات دائمی برنامه های توسعه کشور، پیرو تصویب سند ملی اطلاعات و غذا و تغذیه، شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و کشور با پیروی از رهنمودهای هجدهمین جلسه شورای عالی تامین غذای سالم برای مردم، نظارت جدی رئیس جمهور بر سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده با همکاری کلیه نهادهای ذیربط
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی خاطرنشان کرد: سند مورد نظر حاوی اصالت و یکپارچگی در حوزه ایمنی و بهداشت مواد غذایی است. راه حل بهبود سلامت و کیفیت غذا، اطمینان از اصالت غذا و جلوگیری از تقلب و راه حل راهبردها و اقدامات کلان دستگاه های اجرایی ذیربط مورد تاکید قرار گرفت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی بر اساس وظایف قانونی خود اطمینان حاصل کرد که اقداماتی از جمله حمایت از صدور گواهینامه با هماهنگی بین بخشی و مشارکت. به منظور ارتقای سلامت این محصولات، قرار دادن محصولات کشاورزی در سفره عمومی، به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی برای نظارت بر وضعیت بهداشتی مواد غذایی تولیدی، وارداتی و صادراتی و تامین منابع کافی برای ارتقای کیفیت و سلامت نان. توانمندسازی مردم، تولید نان سبوس دار حاوی سبوس و جوانه گندم، تشویق به مصرف و ارتقای کیفیت آن و سلامت روغن های خوراکی در اولویت برنامه های دبیرخانه امسال قرار گرفت.
ارسال پاسخ