لزوم شناسایی افراد دارای خون کمیاب در کشور

لزوم شناسایی افراد دارای خون کمیاب در کشور

انتخابتو به نقل از سازمان انتقال خون، مصطفی جمالی گفت: اهداکنندگان خون انسان های ارزشمندی هستند و ما آنها را پیشوایان گمنام نظام سلامت می بینیم، اهداکنندگان خون می توانند جان افراد زیادی را نجات دهند.

وی درباره اهداکنندگان نادر خون افزود: با وجود اینکه اهداکنندگان خون افراد بسیار ارزشمندی هستند، اما اهداکنندگان مستمر خون از اهمیت بیشتری برخوردار هستند زیرا احتمال داشتن گروه خونی کمیاب در کشور کمتر از تعداد انگشتان یک دست است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران آموزش برای اهدای خون را ضروری دانست و ادامه داد: سازمان انتقال خون می تواند با استفاده از آموزش، صاحبان خون نادر را به اهداکنندگان دائمی خون تبدیل کند و دارندگان خون کمیاب با توجه به جنسیت خود می توانند این کار را انجام دهند. سه یا چهار بار در سال خون اهدا کنید.

جمالي ادامه داد: اين احتمال وجود دارد كه خون كمياب ذخيره شده براي اهداكننده، نزديكان و ديگر افراد مورد استفاده قرار گيرد، تداوم اهداي خون بسيار مهم است.

با بیان اینکه تنها 2 درصد از جمعیت کشور خون اهدا می کنند، بیان کرد: برآوردها نشان می دهد حدود یک میلیون نفر از جمعیت کشور خون اهدا می کنند که در صورت افزایش تعداد اهداکنندگان خون در کشور قطعا افراد با گروه های خونی کمیاب بیشتری را شناسایی خواهیم کرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: دو موضوع تعامل خوب با مراکز درمانی و شناسایی اقلیت های نژادی می تواند ذخایر خون کمیاب کشور را افزایش دهد، بستگان دارندگان خون کمیاب می توانند منبع مهمی برای شناسایی دارندگان خون نادر باشند.

وی با بیان اینکه باید امکانات ستادی در مراکز استان های کشور افزایش یابد تا صاحبان خون های کمیاب شناسایی شوند، گفت: امکانات ستادی در مراکز انتقال خون در استان های کشور باید به این صورت باشد مشکلات باقی مانده در دستور کار این است که تمامی این مراکز می توانند صاحبان خون کمیاب را شناسایی کنند.

وی با اشاره به حضور اقوام مختلف در کشور گفت: وجود قومیت های مختلف یک فرصت و فرصت است. مرکز منطقه در زمینه خون کمیاب متحول شده است، مثلاً نژاد ترکمن در کشور وجود دارد و این در طول کشور ترکمنستان با ایران همسایه است، نژاد عرب در این کشور وجود دارد و کشورهای عرب زبان در جنوب خلیج فارس قرار دارند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه نظام سلامت کشور باید به دارندگان خون کمیاب توجه کند، گفت: توجه، نظام سلامت باید به سلامت دارندگان مانیتورهای خون کمیاب توجه کند و انواع خدمات درمانی مورد درخواست خون های نادر را ارائه دهد. دارندگان

جمالی ادامه داد: در نظام سلامت کشور مراقبت و نظارت بهداشتی بر دارندگان خون نادر مغفول مانده و سازمان انتقال خون پیگیر این موضوع است. بسته های بهداشتی برای دارندگان خون کمیاب باید ارائه شود.

وی با بیان اینکه به روز بودن سیستم انعقاد خون که نادر است نیز بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: سازمان انتقال خون باید به روز باشد و از جدیدترین سیستم و فناوری انعقاد خون استفاده کند. به لطف اهدای خون نادر، سالانه جان 50 نفر در کشور نجات می یابد. به عنوان مثال اینکه جان پیرمردی 94 ساله که به بیماری خونی بسیار نادری مبتلا بوده و لگنش شکسته بود با خون نادری نجات یافت، به این معناست که سیستم بهداشت و درمان کشور بسیار قوی است. زیرا جراحی لگن جراحی بسیار سختی است و سازمان انتقال خون توانسته خون لازم را تامین کند.