در نوروز 1403 گفتگوی انتخابتو با مجید تازه از نوازندگان و آهنگسازان برجسته کشورمان منتشر شد و بخشی از این گفت و گو به ساخت موسیقی در روز برگزاری اختصاص داشت. شرح آن سخنرانی که در دو قسمت با این عناوین منتشر شد، جایی که آهنگسازها جای آهنگسازان را تکنسین های کامپیوتری گرفتند که حتی «نت» را هم نمی دانستند/من سال هاست که کار نمی کنم و کسی با من تماس نمی گیرد/ زنگ می زنیم، دردهای رایج در این املاک و چرا مخملباف، مجید تسامی مرا در مقابل بنیاد مصطفان تنها گذاشت و رفت/ از صداوسیما شکایت کردم که آثارم را بدون اجازه پخش نکنند. آنها پاسخ دادند: «موسیقی خوب نسازید». تو میتوانی بخوانی
در روز رویداد، می توانید به صداهای اساطیری و سازهای بدوی، صداهای ناشی از سنگ، ریتم های ناشی از حرکات و غیره گوش دهید. تو میروی شما برای این فیلم به تحقیق پرداختید یا حاصل یک جوش درونی بود؟ انباشته ای از تحقیقات قبلی شما.
مجید تعظمی: حالا اگر فیلمی مثل Day of the Event سفارش بدهند، ممکن است این کار را نکنم. من آن موقع جوان بودم و به این چیزها توجه نمی کردم. چون نظر همه درباره امام حسین و ائمه یکسان است، من نمی توانم نظر شما را بشنوم و بفهمم، اما وقتی آن را تبدیل به موسیقی کردم، نظر من را می فهمید و ممکن است با شما یکی نباشد، آن وقت است که باید بگویم خودم. نظر. پاسخ دهید، پس می گویم در حال حاضر می توانم چنین کاری را با تردید قبول کنم. در آن زمان چوب و سنگ و بشقاب و قتل وجود داشت، اگرچه در روز حادثه شاهدی نداشتیم، اما از زمان تاریخی حادثه چیزی نمی شنیدیم، مثلاً مردم آن دوره چگونه کشتند. . من تمام ایده ها را از فیلم گرفتم، مثل نوع تنظیم، انتخاب سازها، نوع ملودی، شاهد نبود. یادم می آید دو سه آهنگ – آن موقع سینت سایزر داشتم – آماده کردم و ضبط کردم تا آقای اسدی یکی از آنها را انتخاب کند.
آیا برای اینکه به حال و هوای آن دوره برسید، تحقیقات تاریخی انجام دادید؟
مجید تعظمی: از سنگ و چوب و بشقاب و گلدان و … استفاده می شود زیرا باید صد در صد بو و رنگ گذشته را بدهد. استفاده از آن موسیقی بدوی است. یاد آن صحنه افتادم که به صورت زنان سیلی می زند وگرنه موسیقی آن مراسم اینطور نبود. البته این موسیقی حالات درونی من شد، مثلاً شما آنقدر قدرت تحقیق ندارید که بدانید مردگان در قبرشان چه می کنند و چه عزاداری می کنند. تصور من این است که این می تواند چنین باشد.
در موسیقی آن فیلم از جشن و عروسی و سپس واحه و واحه حرکت می کنیم و موسیقی قدم به قدم پیش می رود تا به تراژدی می رسیم و بعد از تراژدی شخصیت …
مجید تعظمی: کمال خواهد آمد
بله قطعا
مجید تعظمی: من سعی کردم این اتفاق بیفتد. این موسیقی احساسی نیست، درباره بخشی از فیلم است، من با کارگردان بحث کردم، او فکر می کرد مردم باید گریه کنند اما من فکر می کردم حماسی است. امروز عزاداری به سطح احساسی رسیده است، اما برای من حماسه است، 72 نفر با لشکری عظیم روبرو شوند و بدانند که شهید خواهند شد، حماسه است. این نظر من است، شاید نظر شما متفاوت باشد، بارها از من خواسته اند در تلویزیون درباره عاشورا صحبت کنم. اما قبول نکردم چون دیدگاه مشترکی نداشتیم. من عاشورا را حماسه می بینم. ممکن است تحت تأثیر حماسه اشک بریزید، اما طرح داستان حماسی است.
به گزارش انتخابتو، روز آکاده به کارگردانی شهرام اسدی بر اساس فیلمنامه استاد بهرام بیضایی، تهیه کنندگی این فیلم را مرتضی شایسته برعهده داشت و نقش اول این فیلم را بر عهده داشت. علیرضا شجاعی آن را بازی کرد و بازیکنان آن را پسندیدند
عزت الله نظامی، جمشید مشایخی، مهدی فتحی، محمدعلی کشاورز، سعید نیک پور، عنایت الله بخشی، حسین پناهی، ژاله علو، حمیده خیرآبادی و لادن مستوفی به ایفای نقش پرداختند.
بهرام بیضایی فیلمنامه روز آکاده را در سال 1361 نوشت و در سال 1363 منتشر شد. این فیلم در سال ۱۳۷۳ ساخته شد و در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد و در پنج رشته برنده سیمرغ بلورین شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم شهرام اسدی، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن مجید تعظمی، سیمرغ بلورین بهترین حالت چهره عبدالله اسکندری، سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه مجید میرفخرایی و سیمرغ بلورین دومین فیلم شهرام. اسدی.
5655
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ