مشاوره جدی به زنان ؛ این علائم پنهان انفارکتوس میوکارد را نادیده نگیرید

مشاوره جدی به زنان ؛ این علائم پنهان انفارکتوس میوکارد را نادیده نگیرید

محمود افتخارزاده گفت: “بیماری قلبی یکی از اصلی ترین دلایل مرگ در جهان است و این در ایران متفاوت نیست.” با این حال ، به گفته کارشناسان ، این بیماری ها در زنان مشکلاتی دارند که می تواند منجر به تشخیص دیررس شود و در نتیجه خطر مرگ را افزایش دهد.

در بسیاری از موارد ، علائم بیماری قلبی در زنان یا با علائم مختلف مردان کمتر شایع است ، مردان معمولاً در مرکز قلب درد شدید ایجاد می کنند ، اما ممکن است زنان در مناطق دیگر مانند فک ، شانه یا شکم درد را تجربه کنند. چنین علائمی را می توان با بیماری های دستگاه گوارش از جمله مشکلات کیسه صفرا مخلوط کرد. به خصوص هنگامی که حالت تهوع یا استفراغ همراه است.

علائم بیماری قلبی در زنان

Eftekharzadeh پذیرفته شده: تنفس غیر طبیعی یا خستگی شایع ترین علائم و علائم بیماری قلبی اما کمتر شناخته شده در زنان را می توان ذکر کرد و این تفاوت در علائم باعث می شود که بیماری قلبی بعداً تشخیص داده شود و در نتیجه با میزان مرگ و میر بالاتر. عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنان با مردان تفاوت چندانی ندارد ، از جمله فشار خون بالا ، سابقه خانوادگی ، سن ، کلسترول بالا (به خصوص کلسترول LDL بد) و کلسترول کم (HDL).

وی افزود: دیابت یکی از عوامل پرخطر برای هر دو جنس است ، اما مطالعات نشان داده است که زنان دیابتی به احتمال زیاد در معرض بیماری های عروق کرونر قرار دارند و میزان پیشرفت بیماری و میزان مرگ و میر بیشتر است. به همین دلیل ، دیابت یک عامل خطر قوی تر در زنان محسوب می شود و ممکن است نقش مهمی در کاهش مرگ و میر برای توجه به علائم غیرمعمول و تشخیص زودرس بیماری های قلبی در زنان داشته باشد.

رابطه مستقیم یائسگی در زنان مبتلا به بیماری قلبی

متخصص قلبی عروقی هشدار داد: زنان احتمالاً بعد از یائسگی به بیماری قلبی مبتلا می شوند ، یکی از دلایل اصلی این امر افزایش چاقی شکم در این دوره است. قبل از یائسگی ، چربی بدن زنان به طور عمده روی باسن و زیر پوست جمع می شود ، اما پس از آن ، با تغییرات هورمونی ، الگوی توزیع چربی تغییر می کند و بیشتر برای شکم آلوده می شود. این نوع چاقی به طور مستقیم با خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.

Eftekharzadeh گفت: یکی از عوامل مؤثر در این فرایند نقش مهمی در کنترل سطح استروژن در بدن و کنترل فشار خون استروژن ، کاهش التهاب و بهبود پروفایل چربی خون است. همین ویژگی ها باعث می شود که زنان قبل از یائسگی در برابر بیماری های قلبی محافظت کنند. با این حال ، پس از قطع ترشح استروژن طبیعی ، این اثر محافظ کاهش می یابد.

درمان جایگزینی پس از یائسگی تأکید کرد که دستور العمل استروژن ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد ، اما استروژن مصنوعی نمی تواند همان استروژن طبیعی را داشته باشد و امروزه استفاده از درمان جایگزینی هورمونی برای جلوگیری از بیماری قلبی در زنان یائسه به طور گسترده ای مورد سؤال قرار می گیرد. با این حال ، در موارد خاص مانند یائسگی زودرس ، ممکن است هنوز هم فوایدی باشد.

بعد از یائسگی سبک زندگی خود را تغییر دهید

متخصص قلب و عروق ثبت شده: پس از یائسگی ، زنان سبک زندگی خود را تغییر داده و از خود در برابر بیماری های قلبی محافظت می کنند. میزان مصرف فیبر بالا ، کاهش چربی حیوانات ، کنترل کالری و رژیم غذایی سالم مانند جلوگیری از چاقی اقدامات مؤثر است. علاوه بر این ، فعالیت بدنی منظم حداقل 5 دقیقه در هفته نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب دارد.

“استرس یکی دیگر از عوامل مهم خطر است که در آن اثرات منفی استرس در زنان بیش از مردان است و روش هایی مانند ورزش ، یوگا ، مراقبه یا مشاوره روانشناختی می تواند کمک کند.” گفت

Eftekharzadeh گفت: معاینه بهداشتی منظم نیز باید در صورت لزوم توسط پزشک یا کلسترول یا دیابت و فشار خون تجویز شود.

وی همچنین گفت که زنان مبتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری بیشتر در آینده فشار خون مزمن ایجاد می کنند ، بنابراین سابقه طولانی بارداری در دوران بارداری وجود دارد ، بنابراین به طور مداوم پس از بارداری دنبال می شود.

عدم تحرک باعث افزایش بیماری قلبی می شود

وی گفت: “بسیاری از زنان ، به ویژه پس از یائسگی ، نه تنها باعث چاقی شکم می شوند ، بلکه مقاومت به انسولین نیز دارند ، این بیماری است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.”

سبک زندگی با انگیزه پایین یکی از اصلی ترین دلایل این امر است و بسیاری از خانم ها ، به ویژه در محل های کاری مانند دفتر یا کار در جدول ، فعالیت بدنی کمی دارند. این عدم تحرک مزمن می تواند با گذشت زمان ، ضعف عملکرد قلب و بیماری قلبی سالخورده منجر به اختلالات متابولیک شود.

متخصص قلبی عروقی گفت: زنان باید از نشستن یا متوقف کردن پاهای طولانی مدت خودداری کنند ، به طور مرتب پاها را حرکت دهند ، هر نیم ساعت یک صندلی بگذارید و پیاده روی های کوتاه در فواصل کاری ممکن است نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و جلوگیری از تشدید بیماری ها مانند رگه های واریس داشته باشد.

Eftekharzadeh گفت: “در این مدت ، فشار بر سیستم قلبی عروقی افزایش می یابد و سلامتی و سبک زندگی و سبک زندگی برای مادران باردار از اهمیت بالایی برخوردار است.” فعالیت بدنی سبک و منظم ، تغذیه دقیق ، کنترل وزن و فشار خون و نظارت متابولیک از جمله اقدامات برای جلوگیری از عوارض قلب در این دوره است.

“بارداری یکی از حساس ترین دوره های زندگی زنان همراه با تغییرات فیزیولوژیکی رایج است ، برخی از بیماری های قلبی عروقی خاص ممکن است در این دوره رخ داده یا تشدید شود.

Eftekharzadeh گفت: یکی از شایع ترین بیماری های بارداری ، فشار خون بالا در بارداری است که در صورت کنترل می تواند منجر به عوارض جدی برای مادر و جنین شود. به گفته پزشکان ، در دوران بارداری و روشهای ویژه بارداری و درمان بیش از حد دارو باید به طور مرتب مورد بررسی قرار گیرد.

وی گفت: نارسایی عضلات قلبی به نام کاردیومیوپاتی (یعنی ضخیم شدن عضلات قلب که باعث می شود قلب خون به بقیه بدن پمپ کند) یک بارداری در اواخر یا بارداری پس از زایمان است. یکی از علائم محرک این بیماری ، تنگی شدید و پیشرونده نفس است. مطالعات ویژه در صورتی که به دلیل کاهش دیافراگم و ظرفیت طبیعی ریوی که باعث افزایش تنفس خفیف می شود ، ضروری است.

متخصص قلبی عروقی گفت: تغییرات هورمونی در بارداری می تواند باعث ایجاد آب و نمک در بدن شود ، که می تواند منجر به فشار بیشتر به سیستم قلبی عروقی شود و زنان باردار باید از مصرف بیش از حد نمک جلوگیری کنند و رژیم کم داشته باشند.

Eftekharzadeh سرانجام توصیه کرد: ورزش منظم ، رژیم غذایی سالم و فشار خون و نظارت مداوم بر وضعیت قلب سه اصل اساسی برای محافظت از سلامت مادر و جنین در دوران بارداری است. علاوه بر این ، علائم غیر طبیعی مانند تنگی نفس ، تورم شدید یا درد قفسه سینه برای زنان باردار به سرعت به یک متخصص هدایت می شد.