هشدار؛ سرطان تند

bato-adv

سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران پس از بیماری های قلبی عروقی است و سالانه حدود 6000 سرطان تشخیص داده می شود و حدود 6000 مورد مرگ و میر در ایران وجود دارد. هشدار کارشناسان حاکی از آن است که این رقم در پنج سال آینده دو برابر خواهد شد.

به گفته کاظم زنده دل، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران یکی از کشورهای متوسط ​​سرطانی است و رتبه سرطان ایران در بین کشورهای جهان پنجم است. کشورهای غربی مانند «آمریکا و ایرلند، کانادا و استرالیا» جزو کشورهای سرطانی هستند و ایران جزو این کشورها نیست. با این حال، این حدود 2٪ است در حالی که روند افزایشی به سمت این بیماری وجود دارد.

دکتر رادیولوژیست و رئیس رادیو ایران یاشا مخدومی گفت: جمعیت ایران در مقطعی از دهه جوان‌تر بود و اکنون این افراد در سال‌ها جوان‌تر بودند و اکنون این افراد در سال‌های گذشته هستند. او گفت. انجمن کوکتینگ متوسط ​​و متوسط ​​احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد و زمانی که جمعیت سرطان ممکن است افزایش یابد، این به دلیل سن و پیری جمعیت است.

داشتن یک جزء سرطانی متفاوت؛ به عنوان مثال، متوسط ​​سن سرطان سینه در زنان آمریکایی 5 سال است، اما در زنان ایرانی 5 سال است. بنابراین سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی کمتر است، اما در همه سرطان ها این گونه نیست، زیرا هر سرطانی پدیده خاص خود را دارد. وی با بیان اینکه برخی سرطان ها بیشتر در کودکان دیده می شود، برخی در میانسالان هستند و نمی توان گفت سرطان در سنین پایین در کشور ما بروز می کند.

به گفته متخصصان، تقریباً 2 تا 5 درصد سرطان ها منشاء ژنتیکی دارند، به این معنی که وجود یک ژن معیوب در بدن می تواند فرد را مستعد ابتلا به سرطان کند. تاثیر عوامل محیطی بر بروز و شیوع سرطان در هر کشور متفاوت است، اما به طور کلی 5 تا 5 درصد عوامل محیطی نقش موثری دارند، مانند رژیم غذایی، تغذیه، چاقی، کم تحرکی، مصرف الکل و دخانیات، عفونت های HPV، هپاتیت، گرد و غبار به گاز رادون، تشعشع در فضای باز و غیره

در پنج سال گذشته حدود 2 درصد از نظام زندگی اجتماعی ایران روستایی و 5 درصد شهرنشین بوده است، اما اکنون بیشتر جمعیت ایران در شهرها و روستاها سکنی گزیده اند. همانطور که می دانید سیستم زندگی شهری پیامدهایی مانند آلودگی هوا، استرس و الگوهای غذایی در جمعیت ایرانی افزایش یافته است، بنابراین بخشی از افزایش سرطان ها در ایران به همین دلایل است.

رئیس انجمن انکولوژی ایران با بیان اینکه میزان بروز و شیوع سرطان در ایران نسبت به دنیا متوسط ​​است، به رشد سرطان در کشور اشاره می کند و می گوید: حدود 5 درصد سرطان ها در ایران رشد کرده است و با توجه به آخرین آمار، میزان بروز سرطان در ایران «به دلیل برنامه‌های تشخیص زودهنگام، تعداد جمعیت و افزایش خطر ابتلا به سرطان، در یک سال تقریباً ۲ درصد افزایش یافته است.

درمان سرطان در کشور با روش های خاص

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، 2 درصد جراحی، 2 درصد رادیوتراپی و تنها 2 درصد شیمی درمانی وجود دارد. اما به گفته یک متخصص در ایران، شیمی درمانی و شیمی درمانی گران ترین هزینه ها هستند. در این زمینه، دکتر. مخدومی می گوید: ما هیچ سلیقه ای برای درمان سرطان نداریم، هنگام ورود به درمان با تشخیص این بیماری متمایز نمی شویم، تحت پوشش انواع بیمه ها اعم از تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح هستند و می توان آنها را پر کرد. با فرم ها و درمان ها باید طبق “سبک شیت” درمان شود و راهنما داروهایی غیر از اینها برای هیچ بیماری تجویز نمی شود.

لذا درمان های کشور بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نظر انجمن های تخصصی انجام می شود. بررسی سومی نیز وجود دارد که کیفیت و مطالعات رادیوتراپی و روش های درمانی رادیوتراپی را بررسی می کند که رادیوتراپی نامیده می شود، بنابراین درمان های سرطان در کشور بر اساس دستورالعمل های علمی و رسمی کشور انجام می شود. »

درمان برای هر سرطان و میزان استفاده از جراحی، میزان شیمی درمانی متفاوت است، زیرا برخی از سرطان ها با جراحی و سپس شیمی درمانی و رادیوتراپی به عنوان درمان مکمل درمان می شوند. گاهی اوقات رادیوتراپی قبل از جراحی استفاده می شود. این آیین نامه در کلینیک های خصوصی تعیین می شود و در هر مرحله روش هایی داریم که باید انجام دهیم، اما اینکه درمان ها چقدر موثر باشد بستگی به زمان تشخیص دارد.

خطر ابتلا به انگل در تشکیل سرطان ثابت نشده است

با پیشرفت تکنولوژی، شایعه وجود انگل های خطرناک همیشه شنیده می شود. این رادیواکولوژیست گفت: هنوز ثابت نشده است که انگل ها تاثیر قابل توجهی بر سرطان دارند و مطالعات همچنان ادامه دارد، اما بدن نباید در معرض فرکانس های با شدت بالا قرار گیرد. او می گوید.

سیگار کشیدن 5 درصد بیشتر باعث سرطان ریه می شود

سرطان معده، پروستات و ریه بیشتر در مردان و سرطان سینه، معده و روده بزرگ در زنان شایع است. ناگفته نماند که سیگار و آلودگی محیط زیست منجر به افزایش بروز سرطان ریه در مردان و زنان شده است. رئیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر فرشید رضایی می گوید: از اول تا 19 بهمن هفته سرطان است؛ این آخرین روزی است که برای این کار داریم، فرصتی برای همه علاقه مندان جامعه تا درباره سرطان زاها و راه های کاهش آن در جامعه صحبت کنند. مطالعات نشان می دهد برخی به ندرت رخ می دهند و برخی دیگر. در بیش از 5 نوع سرطان در جهان که شایع ترند، شناسایی شده است.

با نگاهی به فهرست سرطان‌ها، متوجه می‌شویم که برخی از شایع‌ترین آنها شایع‌ترین سرطان‌ها هستند، مانند سرطان سینه، پوست و تنباکو، و همچنین برخی از سرطان‌زاهای مصنوعی که می‌توانند باعث انواع سرطان شوند. اما آنچه در این زمینه مغفول مانده، نقش فرهنگ است.

مدیر ایرانی دخانیات و سیگار گفت: دخانیات برگرفته از فرهنگ ایرانی است و این بدان معناست که تولیدکننده از سلامت غفلت کرده است، بنابراین نیازهای اقتصادی برخی از اقشار جامعه بهانه خوبی برای تبلیغ محصول سرطان زا سیگار به بهانه آن است. رشد اقتصادی در جامعه ایران کشوری است که هزاران سال درباره آن نوشته شده و در اولویت های زندگی نیاکان قرار داشته است. »

وی افزود: احتمال ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری گاهی بیشتر و گاهی تا 5 درصد است و خطر از دست دادن سلامتی خود در آینده حتی 5 درصد سیگاری است. سرطان ریه به این دلیل وجود دارد که سیستم ایمنی بدن از آن محافظت می کند. در برابر بیماری ها و در برابر سرطان ها آسیب پذیرتر است و سیگار نه تنها سرطان زا است، بلکه مانع از دفاع بدن در برابر سرطان می شود و جاسوس دوگانه تبر است.

کاهش 5 درصدی سرطان ریه با حذف سیگار

بر اساس گزارش موسسه سرطان ایران، حدود 2 درصد از سرطان ها از جمله حدود 6000 بیمار پیشگیری می شوند. دخانیات بیشترین سهم سرطان را در کشور دارد. رضایی می‌گوید: با حذف سیگار از زندگی، 5 تا 5 درصد سرطان‌های ریه وجود خواهد داشت. سیگار کشیدن همچنان مرتبط خواهد بود.”