بعدی- آمار مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از برخی کشورهای جهان است. به طوری که مصرف سالانه آنتی بیوتیک های سیستمیک که از پرمصرف ترین آنتی بیوتیک های این گروه هستند، در کشور ما 3 برابر میانگین مصرف سالانه کشورهای عضو OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) است.
بر اساس گزارش فردا، افزایش مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به افزایش عوارض جانبی جدی و حتی تهدید کننده زندگی شود. از سوی دیگر، این موضوع تأثیرات زیادی بر سلامت جامعه دارد. زیرا برخی از بیماری های قابل درمان اکنون چالش بزرگی برای پزشکان، داروسازان و سیاست گذاران به وجود آورده است. بنابراین، افزایش آگاهی عمومی به منظور کنترل مقاومت ضد میکروبی بسیار مهم است. به همین دلیل در هفته آگاهی از آنتی بیوتیک ها بر گسترش فرهنگ مصرف صحیح و مناسب آنتی بیوتیک ها، کاهش مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و در نهایت کنترل مقاومت میکروبی تاکید می شود.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان غذا و دارو. مهدی پیر صالحی در پیام خود گفت: مصرف خودسرانه و بی رویه آنتی بیوتیک ها به ویژه در بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا یکی از دلایل اصلی بروز این بیماری است. تضمین مقاومت میکروبی
وی بیان کرد: این پدیده تهدیدی برای درمان عفونت های شایع و پیچیده است و می تواند توانایی افراد را برای مقابله با بیماری به طور جدی کاهش دهد. سازمان جهانی بهداشت مقاومت ضد میکروبی را به عنوان یکی از 10 مشکل عمده بهداشت عمومی که نه تنها بر سلامت انسان بلکه بر اقتصاد جهانی تأثیر می گذارد، شناسایی کرده است. طولانی شدن مدت بیماری، افزایش هزینه های درمان و نیاز به داروهای گرانتر از جمله پیامدهای این وضعیت است.
پیرصالحی بر اساس بیانیه سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر این، بدون داروهای موثر ضد میکروبی، موفقیت درمان ها در جراحی سرطان و شیمی درمانی مشکل خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو در حالی بر لزوم مصرف آنتی بیوتیک ها فقط زیر نظر پزشک تاکید کرد و از مردم خواست از مصرف خودسرانه این داروها پرهیز کنند و با رعایت اصول مصرف صحیح در برابر پدیده مقاومت میکروبی مسئولانه عمل کنند. .
مضرات و عوارض مصرف آنتی بیوتیک
این داروها قبل از تایید برای استفاده بالینی، برای هر گونه عوارض جانبی غربالگری می شوند و به طور کلی بی خطر و قابل تحمل در نظر گرفته می شوند. با این حال، برخی از آنتی بیوتیک ها با طیف گسترده ای از عوارض جانبی نامطلوب بسته به نوع، میکروب های هدف و وضعیت بیمار همراه بوده اند.
عوارض جانبی ممکن است منعکس کننده خواص دارویی یا سمی آنتی بیوتیک باشد یا ممکن است شامل حساسیت مفرط یا واکنش های آلرژیک باشد. عوارض جانبی از تب و تهوع تا واکنش های آلرژیک مانند فتودرماتیت و آنافیلاکسی متغیر است.
قوی ترین قرص آنتی بیوتیک
قوی ترین آنتی بیوتیک ها آنهایی هستند که طیف وسیعی از باکتری ها را از بین می برند و هنوز مقاومت دارویی ایجاد نکرده اند. برخی از قوی ترین ترکیبات ضد باکتریایی مورد استفاده در جهان عبارتند از آمیکاسین، سفیکسیم، کلاریترومایسین، مترونیدازول، کوآموکسی کلاو و سفتریاکسون.
ارسال پاسخ