هشدار نسبت به شیوع آنفولانزا در کشور

هشدار نسبت به شیوع آنفولانزا در کشور

هشدار نسبت به شیوع آنفولانزا در کشور

فصل بیماری های تنفسی آغاز شده است اما این روزها بر تعداد مبتلایان به علائم شدید آنفولانزا افزوده می شود.

به گزارش خبرآنلاین، فصل بیماری های تنفسی است اما این روزها بر تعداد مبتلایان به علائم شدید آنفولانزا افزوده می شود. این افزایش از سوی وزارت بهداشت نیز تایید شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل عفونت‌های تنفسی جاری کشور در هفته منتهی به ۹ آذرماه مربوط به آنفولانزا بوده است. شایع ترین نوع آنفولانزا نوع A و زیرگروه H1N1 است که همان آنفولانزای فصلی است.

گوباد مرادی ادامه می دهد: مشاهدات طی دو ماه اخیر نشان می دهد که شیوع آنفلوآنزا به تدریج در حال افزایش است و در بین تمامی عفونت های تنفسی به بالای 20 درصد رسیده است. این میزان شیوع نشان دهنده افزایش قابل توجه موارد آنفولانزا در این فصل از سال است.

مینو محرز فوق تخصص بیماری های عفونی نیز با تایید افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور گفت: آنفولانزا این روزها افزایش فوق العاده ای داشته است. یکی از دلایل مهم افزایش موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان ها نسبت به سال های گذشته، نبود واکسن آنفولانزا در کشور است. امسال این واکسن کمتر از گذشته در دسترس بود.

وی با تاکید بر اینکه در صورت تزریق واکسن با علائم خفیف تری از بیماری مواجه خواهیم شد، ادامه می دهد: واکسن آنفولانزا واکسن خوب و موثری است که می تواند در کاهش عوارض این ویروس موثر باشد.

وی ادامه می دهد: عامل بعدی ماسک است، امروزه دیگر ماسک نمی زنند و همین امر باعث شیوع بیشتر ویروس آنفولانزا می شود.

ظهور یک بیماری خطرناک در کشور؛ توصیه های وزارت بهداشت را جدی بگیرید

به گفته این پزشک متخصص، این روزها علاوه بر آنفولانزا، ویروس (RSV) نیز افزایش یافته است.

وی می گوید: البته باید بدانیم که این روزها فصل ابتلا به این بیماری هاست و این ویروس ها در مکان هایی که تجمع است مانند مدارس بیشتر دیده می شود.

وی درباره مرگ و میر ناشی از آنفولانزا اینگونه توضیح می دهد: اکثر بیماران بستری در بیمارستان ها به دلیل آنفولانزا سالمندان مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند. طبق مشاهدات من فوتی نداشته است زیرا اگر زود تشخیص داده شود دارو وجود دارد و قابل درمان است البته با افزایش بستری شدن در بیمارستان ممکن است احتمال فوت در کشور افزایش یابد.

مهرز تاکید می کند: اکثر مراجعین با علائم بیماری تنفسی در حال حاضر مبتلا به آنفولانزا هستند و تعداد کمی از مبتلایان به کرونا داریم.

این پزشک ادامه می دهد: شهروندان ما مراقب باشند در صورت ابتلا به آنفولانزا فرزندان خود را به مدرسه نبرند و بزرگسالان نیز در صورت امکان تا زمان بهبودی سر کار نروند.

پیشنهادات

با توجه به شیوع بیشتر بیماری آنفولانزا، وزارت بهداشت توصیه کرد سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای از رفتن به مکان های شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شستن مرتب دست ها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم از مهمترین اقدامات حفاظتی است.

دکتر و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت حسین کرمانپور در این باره می گوید: ما یک اپیدمی یا یک وضعیت ترسناک داریم، وقتی خودمان مبتلا هستیم یا مشکوک به ابتلا هستیم، پاسخ منفی است. حساب فاصله اجتماعی یا زمانی که دیگران را مبتلا می کند. پیشنهاد بعدی ما استراحت است. اگر فرد مبتلا باشد حتما باید به پزشک مراجعه کند و در منزل استراحت کند. توصیه دیگر این است که دست نزنید، اگر مبتلا هستید، اگر مشکوک هستید یا در محیطی هستید که دیگران مشکوک هستند، به هیچ عنوان دست نزنید.

وی تاکید می کند: «یک توصیه مهم دیگر برای فضاهای کاری مشترک، استفاده از سطل های زباله سرپوشیده است. اگر دستمال کاغذی کثیف را داخل سطل زباله ای که در ندارد بیندازید، منطقه آلوده می شود و دیگران ممکن است آلوده شوند.