واکنش تند سینما به تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی/ تماس با پزشکان!

واکنش تند سینما به تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی تماس

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، اخبار عجیبی از روزهای پایانی دولت سیزدهم و تنظیم آیین نامه جامع سینمایی به گوش می رسد. گفته می شود دولتمردان سیزدهم به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد دادند که پیش نویس آیین نامه ای حاوی مواد بحث برانگیز و چالش برانگیز تهیه شود. نکته دیگر اینکه آیین نامه مورد بحث در بهمن ماه سال گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و با وجود اینکه هنوز ابلاغ نشده، تصویر آن در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، برخی رسانه ها گزارش دادند که این آیین نامه به استقلال حرفه ای و هنری سینماگران خدشه وارد می کند و نگاه آن را به هویت هنرمندان محدود به نوع نگاه به کارکنان دولت در ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی می کند. .

اما حواشی دیگر و مهمتر آن این است که بر اساس تاکید این آیین نامه، «رئیس سازمان سینمایی می تواند به طور قانونی در هر مرحله از تولید یک فیلم را متوقف و انصراف دهد و از اکران فیلم تا حداکثر تا پایان سال جلوگیری کند. شش ماه و پس از آن تا یک سال یا بیشتر.” “ممکن است خیلی زیاد باشد.”
این مطالب که در رسانه ها منتشر شده و هنوز پاسخ رسمی شورای عالی انقلاب فرهنگی دریافت نکرده است، با تعجب و انتقاد شدید سینماگران مواجه شد. از روز گذشته بسیاری از رسانه ها به آیین نامه مورد بحث پرداخته و انتقادات سینماگران نسبت به برخی مفاد آن را منعکس کرده اند.
نظرات سینماگران

برخی از کارشناسان و هنرمندان سینما در دو روز اخیر انتقادات و گلایه های متعددی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده اند. در مهم‌ترین موضع‌گیری، هیئت مدیره خانه سینما نامه‌ای رسمی حاوی توضیحات کامل انتقادات به محمد مخبر رئیس نهاد ریاست جمهوری و نسخه‌ای به رئیس جمهور منتخب کشور، مسعود مزیکیان ارائه کرد. .

در بخشی از نامه خانه سینما آمده است: «جامعه سینمای ایران از سال 1386 بارها تکرار کرده است که کوچک نمایی و گوشه گیری مسئولان دولتی نسبت به سینماگران، نگاهی ارتجاعی و غیراخلاقی است که در فیلم هایی که عمداً به صورت متن منتشر می شود، دیده می شود. “

این نهاد سینمایی در نامه خود آورده است: اولاً فلسفه و کارکرد نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع و وضع قوانین و مقررات نیست، بلکه ایجاد اسناد بالادستی و سیاست گذاری است. به این ترتیب، تصویب و تنظیم قوانین و مقررات جزو اختیارات این شورا نیست و به نظر می‌رسد اقدامی که به پیشنهاد مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد صورت گرفته تلاشی برای کوچک کردن و تخریب این شورای عالی است. .

نویسندگان همچنین در این مورد شکایت کردند: «خانه سینما با توجه به جایگاه قانونی خود مبنی بر رعایت حقوق بازرگانی فعالان سینما و قانون بهبود مستمر کار، طی مکاتبات مختلف با دبیر حوزه هنری به این موضوع اشاره کرد. اصناف سینما در ملاقات حضوری درخواست اطلاع رسانی و مشاوره در این خصوص را داشتند علیرغم وعده داده شده، متاسفانه ایشان مسئولیت عدم تحقق این وعده را بر عهده گرفتند.

آنها همچنین نوشتند: در آیین نامه منتشر شده ابزار وحشتناکی برای تخریب سینمای والا و ارزشمند پس از انقلاب اسلامی قرار داده شده است که با تغییرات تکنولوژیکی و انسانی جایگزین سینمای واقعی ایران شده است. متن و محتوای این نگرش و آیین‌نامه قدیمی این تصور که تغییرات مصوب در خصوص صدور پروانه ساخت فیلم در سال‌های 1356 تا 1340 به جا مانده و اکنون به باورها و عرصه‌های جدیدی برای مشارکت عمومی نیاز است و مهم‌ترین بخش این امر است. وجود خانه سینما به عنوان تنها تشکل صنفی سینمایی است که متاسفانه در این آیین نامه کاملاً نادیده گرفته شده است.

خانه سینما در پایان تاکید کرد: اکنون با توجه به ملاحظات فوق وظیفه تخصصی خود دانستیم که قبل از امضای این آیین نامه نسبت به آن هشدار دهیم؛ این آیین نامه باعث تضعیف و تخریب آبروی شورای عالی انقلاب فرهنگی و ضامن ریاست جمهوری آن می شود. “

از آنجایی که این آیین نامه از سوی دولت منتشر نشده است، به نظر می رسد احتمال بازنگری و اصلاح یا تغییر و لغو کامل این آیین نامه وجود داشته باشد. با این حال باید منتظر ماند و دید که دولت سیزدهم چگونه این موضوع را در روزهای پایانی خود مدیریت و بررسی خواهد کرد.

2455220

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین