ورزش یکی از مهم ترین فعالیت های زندگی است که نه تنها برای سلامت جسمی بلکه برای سلامت روان نیز مهم است. یکی از فواید مهم ورزش و فعالیت بدنی افزایش اعتماد به نفس است. چون حالمان را بهتر می کند. این یک تعارف یا خرافه یا تحت تاثیر قرار گرفتن از سخنان روانشناسان زرد نیست. مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی به طور مستقیم و غیرمستقیم با عزت نفس و اعتماد به نفس در ارتباط است.
به گزارش همشهری آنلاین، عزت نفس به زبان ساده به احساس ارزش و احترامی اطلاق می شود که فرد نسبت به خود احساس می کند. این مفهوم به میزان رضایت از خود و ارزیابی توانایی ها، باورها و ویژگی های شخصی افراد مربوط می شود. افراد با عزت نفس بالا خود را شایسته احترام و محبت می دانند و معتقدند که می توانند با مشکلات روبرو شوند و موفق شوند.
عزت نفس تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند تجربیات شخصی، محیط خانوادگی، روابط اجتماعی، موفقیت یا شکست شکل می گیرد و می تواند در طول زندگی تغییر کند. عزت نفس سالم به افراد کمک می کند در مواجهه با چالش ها و شکست ها انعطاف پذیر باشند و از انتقاد سازنده بهره مند شوند. از طرف دیگر، عزت نفس پایین باعث می شود که فرد احساس ضعف کند، دائماً نگران باشد و از فرصت ها دوری کند. بنابراین چگونه ورزش می تواند به ما کمک کند عزت نفس خود را افزایش دهیم و احساس بهتری نسبت به خود داشته باشیم؟
دکتری روانشناسی. دکتر محمد گراوندنیا می گوید: «عزت نفس» از آن چیزهایی است که به شدت بر رشد و سلامت جسم تأثیر می گذارد و حتی می تواند روح را از بین ببرد.
گراواندنیا با اشاره به اینکه عزت نفس مادر همه اختلالات روانی است، می گوید: اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی به طور قابل توجهی تحت تأثیر عزت نفس قرار دارند. تحقیقات به طور گسترده رابطه مثبت بین تحرک و عزت نفس بالا را گزارش کرده اند. زیرا عزت نفس به ما کمک می کند تا خودپنداره خود را بهبود بخشیم. بنابراین باعث می شود احساس بهتری داشته باشیم.
به گفته این روانشناس، عزت نفس آنقدر مهم است که; عزت نفس رابطه مستقیمی با افت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، افسردگی، اضطراب، اضطراب اجتماعی و موفقیت یا شکست شغلی دارد.
گراواندنیا با بیان اینکه فعالیت بدنی در درجه اول بر عزت نفس یا خودپنداره ما تأثیر می گذارد، ادامه می دهد: افرادی که فعالیت بدنی کافی دارند، عزت نفس و خودپنداره بهتر و بیشتری دارند. زیرا ورزش باعث ترشح هورمون های اندورفین در بدن می شود که با خودپنداره بهتر در افراد مرتبط است.
به گفته این پزشک روانشناس، یکی از روش های درمانی افراد افسرده در سراسر جهان، فعال سازی رفتاری مبتنی بر ورزش است.
این درمانگر همچنین به موضوع مهمی به نام زندگی در ذهن می پردازد که می تواند منجر به اختلالات روانی در افراد شود. او می گوید «ذهنیت» بیماری عصر جدید است. به طور کلی اختلالی مانند اضطراب محصول ذهنی سازی است و اعمالی مانند ورزش می تواند این را کاهش دهد.
او می گوید: ما یا در دنیای ذهن زندگی می کنیم یا در دنیای تجربه و ورزش زندگی می کنیم، زیرا تمام حواس ما را درگیر می کند و به ما این امکان را می دهد که ناخودآگاه از ذهن آگاه شویم و در لحظه زندگی کنیم، نه در ذهن خود. . حداقل به ما کمک می کند که در آن ساعت ورزش کمی در ذهن خود باقی بمانیم.
به گفته این روانشناس، عمل به قدری مهم است که روش درمانی جدیدی به نام «عمل درمانی» وجود دارد که در حال حاضر یکی از بهترین درمان های اضطراب در جهان است و مبتنی بر جداسازی فرد از فکر و ذهن است. تمرکز این درمان این است که فرد بتواند ذهن آگاهی را تمرین کند تا به جای زندگی ذهنی، زندگی تجربی خود را تقویت کند و در این میان ورزش، چون تمام حواس 5 گانه را در بر می گیرد، می تواند ما را از ذهن خود دور کند و چیزی را به ما بدهد که به آن ذهن آگاهی می گویند. . کند
این استاد دانشگاه در خصوص اهمیت زندگی بیرون از ذهن نیز به معرفی کتابی می پردازد و می گوید: «از ذهنت بیرون برو و زندگی کن» نام کتابی بسیار معتبر و معروف است که به شما کمک می کند با آگاهی قدم به قدم بر افسردگی غلبه کنید. و پذیرش افکار منفی را از خود دور کنید و نشخوار فکری در شما کاهش می یابد.
ارسال پاسخ