به گزارش خبرگزاری انتخابتو، خبرنگار سینمایی ایسنا این موضوع را با فریدون جیرانی، رسول صدر عاملی، مسعود ده نمکی و سید غلامرضا موسوی که سابقه مطبوعاتی دارند در میان گذاشت و از آنها خواست به این سوال پاسخ دهند.
به گزارش ایسنا، فریدون جیرانی کارگردان و روزنامه نگار در پاسخ به سوال ایسنا که آیا شما خبرنگار این روزها در حوزه سینما هستید، اینگونه پاسخ داد. دنبال چه موضوعی بودید؟ «اگر روزنامه نگار بودم بدون معطلی «سند ملی سینما» را که این اواخر مشکل ساز شده بررسی می کردم و می نوشتم که ملت یعنی ملت و ملت یعنی همه مردم کشور با تفکرات مختلف.
زمانی نوشتم که سندی که تفاهم ملی ایجاد می کند را می توان ملی نامید. من آن را با درک بین ایده های مختلف در سینما و تجربیاتی که از آخرین انتخاب ها به دست آوردم نوشتم. اینجا 17 میلیون نفر می خواهند نگرش چند سال گذشته را تغییر دهند و افراد بیشتری به دلایل مختلف شرکت نکردند، همه چیز مشخص شد. اشاره به تضاد آراء و رسیدن به سندی در سینمای ملی با چنین نگاهی بسیار دشوار است.
از متفکرانی که این سند را نوشته اند نیز خواستم که این سند را پس بگیرند و برای پیروان اندیشه ای که پایگاه اجتماعی گسترده ای ندارد از واژه ملی استفاده نکنند.»
مسعود ده نمکی کارگردان و روزنامه نگار اولویت های امروز یک خبرنگار سینمایی را اینگونه برشمرد: به نظر من اقتصاد سینما و هزینه بالای تولید و عدم کنترل باعث از بین رفتن زندگی خصوصی می شود.صنعت و تولید فیلم در ژانرهای مختلف. باید پیگیری شود و اتحادیه ها باید به این موضوع توجه کنند.
بررسی اقتصاد سینما و هزینه های غیرعادی تولید آن بسیار مهم است. در حال حاضر متوسط فیلم آپارتمانی بین 30 تا 40 میلیارد تومان قیمت دارد و برای پس گرفتن این پول باید بین 100 تا 120 میلیون تومان فروخته شود. کدام فیلم می تواند چنین فرصتی پیدا کند؟ شاید فیلم دولتی و خصولتی برای بازگشت به پایتخت مشکلی نداشته باشد اما با این وضعیت سینمای مستقل از بین می رود.
من تمام فیلمهایم را در بخش خصوصی با سرمایه شخصی ساختهام، میتوانست با یک، دو، سه میلیارد تومان این کار را انجام دهد، اما الان دیگر نمیشود چون هزینههای تولید 10 برابر شده و هزینههای نامتعارف بر روی فیلمها وجود دارد. پلت فرم ها به زودی در این صورت سینما دچار مرگ خاموشی شد که هیچکس از آن سخنی به میان نیاورد و فکر نمی کرد با آمدن و رفتن مدیریت ها مشکل حل می شود یا با کاتالیزور و دوپینگ می توانند این سینما را زنده نگه دارند. سینما به سمت یک ژانر و کمدی پیش می رود، اما این یک ژانر کمدی در نهایت به دل مردم می نشیند.
اکنون بسیاری از نمایندگان سینما روی سکوها کار می کنند و هنوز درگیر ماجرای اتفاقاتی که برای سینما می افتد نیستند. این بلا سر تلویزیون هم آمده است و به دلیل گرانی تولید و هزینه های پرداختی روی سکوها و تئاتر، عوامل و بازیگران کمتر حاضر به کار با نرخ تلویزیون هستند.
سید غلامرضا موسوی تهیه کننده و روزنامه نگار درباره موضوع خود در یک جمله توضیح داد: چرا وزارت ارشاد در برخی موارد بدون نظر قوه قضائیه درباره هنرمندان تصمیم می گیرد؟ بزرگ شده
رسول صدر عاملی فیلمساز و روزنامه نگار در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه اگر امروز خبرنگار سینما بودید چه موضوعاتی را دنبال می کردید، گفت: دنبال داستان ها و فیلم هایی می رفتم که در این سال ها ساخته نشد. و بازیکنانی که در این سال ها در ترکیب حضور نداشتند.
خبرنگاران سینمایی ایسنا این موضوعات و موضوعاتی را که در دستور کار روزانه دنیای سینما قرار دارد ارزیابی می کنند و امیدواریم بتوانیم در ماه های آینده رسالت حرفه ای خود را بیش از پیش انجام دهیم.
2455555
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ