به گزارش خبرآنلاین، برخی سودجویان و افراد کم اطلاع در شبکه های مجازی وارد مباحث خصوصی شده اند که این موضوع باعث شده تا تعداد زیادی از مردم اطلاعات نادرست در مورد چربی های حیوانی و روغن های گیاهی کارخانه ای دریافت کنند.
توصیه به مصرف پیه، کره حیوانی، چربی زرد گاو و گوسفند به عنوان فرآورده های طبیعی، علیرغم توجیهات غیرعلمی مبنی بر ناسالم بودن روغن های گیاهی کارخانه ها، یکی از اقدامات رایج در فضای مجازی است. ما این روزها هستیم
برخی معتقدند چربی های حیوانی به دلیل طبیعی و نرم بودن در ظروف جمع نمی شوند، در حالی که چربی های گیاهی به دلیل سختی تمیز کردن آنها از ظروف، سطح اجاق گاز و دیواره های اطراف آن بسیار چسبنده هستند و به همین دلیل در داخل قابلمه تجمع می یابند. . رگ می سازند.
علت چسبندگی روغن های گیاهی چیست؟
از نظر علمی، این واقعیت است که گرفتگی رگ ها به دلیل تجمع کلسترول در دیواره رگ ها ایجاد می شود و چربی های حیوانی بر خلاف روغن های گیاهی حاوی کلسترول بالا هستند که عامل اصلی این مشکل است. .
روغن های گیاهی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع باعث ایجاد ترکیبات پلیمری و چسبیدن به سطح اجاق گاز و ظروف در هنگام سرخ کردن غیر ضروری در محیط اکسیژن و دمای بالا می شوند و بر این اساس این تصور وجود دارد که روغن ها مستقیماً با خون مخلوط می شوند در مورد خواص ظاهری آنها واکنش مشابهی در بدن ایجاد می کند که این یک باور است.
سیگار کشیدن نشانه مصرف نادرست چربی است
هنگام سرخ کردن غذا یکی از نشانه هایی که می تواند به ما هشدار دهد که روغن استفاده شده برای سرخ کردن مناسب نیست دود روغن است. انواع روغن های حیوانی و گیاهی فقط تا حدی می توانند حرارت را تحمل کنند و اگر بیش از حد معمول حرارت ببینند شروع به پوسیدگی، دود شدن و سوختن می کنند.
روغنی با نقطه دود پایین در دمای بالا می تواند دود تند را از سطح خود متصاعد کند که باعث تحریک و سوزش چشم و بینی می شود و در صورت استنشاق به ریه ها و بدن آسیب می رساند و باعث بد طعم شدن غذا می شود. و باعث تحریک معده و روده می شود. به طور کلی نقطه دود روغن های گیاهی بالاتر از روغن های حیوانی است و در هنگام سرخ کردن غذا باید از روغن های مخصوص سرخ کردنی با بالاترین نقطه دود و بیشترین مقاومت در برابر حرارت و دود استفاده شود.
پس اگر در حین سرخ کردن غذا متوجه دودی شدید که از روغن خارج می شود و یا در هنگام خوردن غذای سرخ شده طعم روغن تغییر کرده است، بدانید که روغن مصرف نادرست غذا را مسموم و غیر قابل خوردن کرده است.
عوامل موثر در کاهش نقطه دود روغن
علاوه بر انتخاب روغنی با نقطه دود مناسب با توجه به نوع غذای پخته شده، روغن های قدیمی، نمک های موجود در غذا، روغن هایی که به مدت طولانی در معرض دمای بالا بوده و همچنین مواد غذایی و ناخالصی های موجود در روغن هستند. یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند باعث دود شدن روغن شود. یکی از علائم روغن سوخته این است که روغن کفی، غلیظ و تیره است، بوی نامطبوع و طعم تند دارد.
ارسال پاسخ