به گزارش انتخابتو، سی بی تی. سکه هخامنشی و ساسانی ایران صبح امروز به وقت ایران با قیمت های نجومی فروخته شد.
فارس در خبری نوشت: بیش از یک ماه پیش اطلاعاتی مبنی بر این تصمیم مزایده فروش سکه های قاچاق داده شد. اما سخنگوی معاونت میراث فرهنگی اعلام کرد که وزارت میراث بر اساس قوانین بین المللی اجازه فروش این سکه ها را نمی دهد.
پایگاه خبری سعدة الراسگ گزارش داد که فروش سکه های ایران دوره هخامنشی و ساسانی در نیویورک در حالی انجام شد که مکاتبات مربوط به حراج سی.ان.جی نیویورک با تأخیر فراوان و عدم مکاتبه به موقع با وزارت امور خارجه صورت گرفت. دفتر حقوقی ریاست جمهوری از نیویورک به تهران منتقل شد که منجر به فرصت از دست رفته برای بازگرداندن آثار قاچاق شد.
بر اساس این گزارش، سکه های فروخته شده شامل یک سکه هرمز اول پادشاه ساسانی و دو سکه نقره هخامنشی بوده است. سکه هخامنشی از جمله سکه های کمیاب بود که با قیمت 45 هزار دلار برای فروش عرضه شد و به قیمت 110 هزار دلار فروخته شد.
دو سکه دیگر نیز با قیمت پایه 12 هزار دلار برای فروش عرضه شد و 22500 دلار فروخته شد. طلای هرمز اول پادشاه ساسانی نیز با قیمت 65 هزار دلار برای فروش عرضه شد و در نهایت به قیمت 80 هزار دلار فروخته شد.
طبق قوانین بین المللی و تاکید یونسکو، اشیاء تاریخی به دست آمده از حفاری های غیرقانونی و آثار به دست آمده از طریق قاچاق، حق خرید و فروش در هیچ موزه یا حراجی در جهان را ندارند و باید به کشوری که متعلق به آن است بازگردانده شوند. آنها با 6 خریدار که 2 نفر از آنها بین المللی بودند، آثار تاریخی که به صورت غیرقانونی در استان فارس به دست آمده بودند، با هدف فروش دیدار کردند که بخشی از این پول از آمریکا تامین شد. آنها آمدند
فاطمه داوری سخنگوی وزارت میراث گفت: در پی انتشار اخباری مبنی بر حراج چند سکه تاریخی ایران از دوره هخامنشیان و ساسانیان در ماه آینده در آمریکا، معاونت میراث فرهنگی به زودی موضوع را بررسی و بررسی خواهد کرد. او مطلع است.» او با گفتن اقدام کرد.
هیئت منصفه ادامه داد: با توجه به اینکه این سکه ها به صورت غیرقانونی و قاچاق به خارج از کشور کشف شده و بررسی های اولیه نشان می دهد که این 2 سکه اصل و متعلق به یکی از اماکن تاریخی جنوب ایران است، تلقی می شود. موضوع قاچاق و مزایده غیرقانونی مطرح شده است. وزارت تحقیقات میراث فرهنگی تلاش های لازم را برای جلوگیری از حراج این آثار و بازگرداندن آنها به کشور آغاز کرده است.»
حراج سکه خط کش ساسانی به ارزش 770 میلیون تومان در آمریکا حراج ویژه CNG در آمریکا نشان می دهد که قیمت پایه حراج فقط یک سکه ساسانی قاچاق از ایران به آن کشور 6 هزار دلار معادل 462 میلیون تومان است و برآورد قیمت فروش به شرح زیر است. در ادامه توضیح داد: 10 هزار دلار معادل 770 میلیون تومان است.
سکه «آذر میدخت» که دختر خسروپرویز است و در حراج به فروش می رسد به وزن 3.75 گرم است و نام پهلوی آذرمیدخت پدر آذرمیدخت خسروپرویز دور نیم تنه پادشاه ساسانی حک شده است. همچنین بر سر خسرو تاج کیانی مزین به دو بال با ماه و ستاره در وسط حک شده است. بر پشت سکه، آتشدان ساسانی با دو آتش نشان حک شده است که امضای ضرابخانه سلطنتی شیراز را که در دوره ساسانی ضرب سکه بوده، نقش بسته است. سکه آذرمیدخت 3 طبق آگهی مزایده. BT. J یکی از کمیاب ترین سکه ها است.
حراج سی بی تی. جی در نیویورک در اقدامی جدید 15 سکه دیگر هخامنشی و ساسانی را برای فروش در حراج 20 روزه معرفی کرده است. این اقدام نشان می دهد که تنها دو سکه نقره متعلق به آذرمیدخت و شاه پارس هخامنشی که در نتیجه حفاری های غیرمجاز در شهرستان بیضا در استان فارس کشف شده بود، نتوانسته به این حراجی در نیویورک برسد، در حالی که بیش از 600 سکه به این حراجی در نیویورک رسید. حذف شده توسط حفاران و قاچاقچیان غیر مجاز به این حراج آمد.
این سکهها حاصل استخراج غیرمجاز است که توسط دو جوان 17 ساله به آمریکا قاچاق شده و اکنون در حراج قرار گرفتهاند. قدمت این سکه به قبل از میلاد مسیح می رسد. از نقره ساخته شده و وزن آن 17.07 گرم است.
حفارانی که بدون مجوز وارد محوطه باستانی بیضا فارس شده بودند، 600 سکه باستانی دوره های مختلف تاریخی را به یغما بردند و سعی دارند این آثار را در بازار زیرزمینی آثار تاریخی به فروش برسانند.
دو جوان 17 ساله با حفاری بدون اجازه 380 سکه سلوکی، 97 سکه اسکندر مقدونی، 19 سکه هوورس مربوط به دوره شاهنشاهی ایران و 1 سکه هزارتویی در شیراز پیدا کردند. معروفترین سکههای یکی از ساتراپهای هخامنشی مازائوس و ۲ سکه فنیقی از یکی از سکونتگاههای باستانی بیدا که علاقه به اشیای باستانی در آن شدید است، برداشته شد و به ۶ خریدار فروخته شد. عتیقه فروشان نیز برای خرید این سکه ها با قیمت های مختلف راهی شیراز شدند.
۲۳۳۲۱۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ