چگونه بفهمیم چربی در خونمان وجود دارد؟

bato-adv

چربی های خون به دو دسته کلسترول و تری گلیسیرید تقسیم می شوند. چربی خون بالا می تواند منجر به ایجاد بسیاری از بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی و سکته شود. علائم اصلی این بیماری تنگی نفس، سرگیجه، بی حسی و گزگز در دست و پا است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وقتی گفته می شود چربی خون شما بالاست، به این معنی است که سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و تری گلیسیرید در خون شما زیاد است. چربی خون بالا به عنوان هیپرلیپیدمی نیز شناخته می شود. سطوح بالای این چربی ها می تواند احتمال خطرات جدی سلامتی مانند حمله قلبی را افزایش دهد.

هیپرکلسترولمی، نوعی هیپرلیپیدمی و به نام سطح کلسترول بالا در خون، اغلب با علائم همراه نیست و ممکن است فرد برای مدت طولانی خود را کاملا سالم بداند. با این حال، گاهی اوقات برخی از علائم خارجی ممکن است ظاهر شود. این علائم عبارتند از گزانتلاسما (برجستگی های صاف و زرد روی پلک ها)، گزانتوما (ضخیم شدن تاندون ها به دلیل رسوبات کلسترول) و قوس لیپویید (حاشیه ای رنگ روشن در اطراف قرنیه). چنین علائمی ممکن است به دلیل اختلالات جدی متابولیسم لیپید رخ دهد.

در بیشتر موارد، علائم مستعد تصلب شرایین، تصلب شرایین یا لخته های خونی جدی است که به مرور زمان باعث تجمع چربی، کلسترول و کلسیم یا پلاک در قلب به دلیل عدم تغذیه مناسب، کم تحرکی و عدم ورزش می شود. درد در اندام تحتانی هنگام راه رفتن، تنگی نفس و درد در قفسه سینه یا زیر شانه چپ هنگام فعالیت بدنی، سرگیجه و سردرد.

با این حال، در برخی موارد، آترواسکلروز ممکن است بدون علامت باشد و اولین علامت آن انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی ناگهانی باشد.

برای اطمینان از اینکه سطح کلسترول خون نادیده گرفته نمی شود، توصیه می شود به طور منظم آزمایش کنید. همچنین توصیه می شود که سطح لیپوپروتئین (a) در خون حداقل یک بار در زندگی تعیین شود، با مقادیر بالا (بیش از 50 میلی گرم در دسی لیتر) که نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.