مجموع این فعالیت ها، مبل ها را به محیطی مناسب برای تجمع انواع آلودگی ها تبدیل می کند و در عین حال آنها را در معرض کثیفی بیش از حد قرار می دهد. شستشوی مبلمان یکی از سخت ترین قسمت های نظافت منزل برای افراد مختلف محسوب می شود، اما با دانستن نحوه تمیز کردن مبل ها در منزل که در این مقاله به آن پرداخته ایم، می توانید بدون هیچ مشکلی این کار را انجام دهید.
مراحل اولیه تمیز کردن مبل
فرقی نمی کند که چه نوع مبل دارید، در هر صورت اولین قدم برای تمیز کردن آن ها برداشتن کوسن ها و از بین بردن کثیفی و گرد و غبار با استفاده از جاروبرقی است. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
- تمیز کردن قطعات فلزی و چوبی بدنه مبل: در این مرحله باید با استفاده از آب گرم و محلول صابون قسمت های چوبی و فلزی بدنه مبل را به آرامی تمیز کنید و در عین حال مراقب باشید که این ماده شوینده روی قسمت پارچه ای مبل نریزد. سپس بدن را با یک حوله تمیز کاملا خشک کنید.
- تشخیص نوع پارچه: روی تمامی مبل ها برچسبی با دستورالعمل نگهداری و شستشوی مبل به صورت اختصاری وجود دارد که معنی هر کدام در جدول زیر آمده است:
مفهوم اختصارات برچسب پارچه مبل |
|
دبلیو |
شما مجاز به استفاده از آب ساده یا بخار برای تمیز کردن هستید. |
W.S. |
تمیز کردن مبل باید با استفاده از محلول های آب پایه و مواد شیمیایی انجام شود. |
اس. |
این مدل پارچه باید خشک تمیز شود. |
او |
یعنی مواد به کار رفته در محصول ارگانیک بوده و فقط باید با آب سرد شسته شوند. |
X |
مبل شما باید ابتدا با برس یا جاروبرقی و سپس با شامپوی مخصوص تمیز شود. |
- تمیز کردن کوسن های مبل: حالا باید به سراغ مبل و کوسن ها بروید و مطمئن شوید که آیا می توان آنها را مطابق برچسب های مراقبت روی روکش مبل شست.
چگونه مبل های پارچه ای را تمیز کنیم؟
نحوه تمیز کردن مبل پارچه ای در خانه حساسیت های خاص خود را دارد. معمولا این مدل مبلمان دارای برچسب W است که به معنی قابل شستشو با آب است. با این محاسبه می توانید از اقلام مختلفی مانند جاروبرقی، دستمال، برس پارچه موی طبیعی و آب گرم برای تمیز کردن مبل خود استفاده کنید و مراحل زیر را دنبال کنید:
- در مرحله اول، مبل را جاروبرقی بکشید تا کثیفی و گرد و غبار پاک شود.
- پس از آن، از یک برس برای حذف کامل آلودگی های باقی مانده استفاده کنید.
- حوله را با آب گرم خیس کنید و به آرامی روی مبل بکشید. به این ترتیب تمام کثیفی ها و گرد و غبار باقیمانده به طور کامل پاک می شوند.
چگونه مبل های چرمی را تمیز کنیم؟
مبل های چرمی نسبت به سایر مدل های مبلمان راحت تر تمیز می شوند. برای این کار به جاروبرقی، حوله، بطری اسپری، سرکه، مایع ظرفشویی و نرم کننده چرم نیاز دارید و سپس محلول های زیر را بمالید:
- قبل از انجام هر کاری، گرد و غبار را با استفاده از جاروبرقی از روی مبل خود پاک کنید.
- مقدار مساوی آب و سرکه سفید را با هم مخلوط کرده و داخل بطری بریزید. در صورت لزوم می توانید مقداری مواد شوینده ظرفشویی به ترکیب آنها اضافه کنید و آن را در گوشه ای از مبل امتحان کنید، سپس محلول را به آرامی به تمام نقاط آن اسپری کنید.
- با استفاده از یک پارچه میکروفیبر، محلول را به آرامی با حرکات دایره ای به مبل بمالید.
- محلول را با یک حوله تمیز پاک کنید.
- پس از خشک شدن مبل، از نرم کننده مخصوص چرم استفاده کنید، مبل را جلا داده و از نتیجه نهایی لذت ببرید.
چگونه مبل های مخملی را تمیز کنیم؟
نظافت مبل های مخملی نسبت به مدل های دیگر ظریف تر است و باید نهایت دقت را داشته باشید که به پارچه آسیبی وارد نشود. زیرا در اثر فشار می توان موها را کشیده و له کرد. با در نظر گرفتن این موضوع، قبل از انجام هر گونه تمیزکاری لازم است برچسب روی مبل را به دقت مطالعه کرده و نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- با استفاده از یک سری جاروبرقی مخصوص سطح مبل را به آرامی گردگیری کنید.
- برای از بین بردن گرد و غبار بین موها می توانید از یک برس نرم استفاده کنید.
- اگر مبل لکه دار شد، آن را در اسرع وقت تمیز کنید تا از نفوذ آن به عمق پارچه جلوگیری کنید.
- از دستمال کاغذی برای خشک کردن محلول ریخته شده روی سطح مبل استفاده کنید.
- برای پاک کردن کامل لکه از پاک کننده های پارچه مخملی استفاده کنید و قبل از انجام این کار محلول را روی قسمت کوچکی از مبل تست کنید.
- در نهایت محلول را با یک پارچه تمیز پاک کنید و بگذارید خشک شود.
نکاتی برای تمیز کردن لکه های سرسخت
اگر لکه های روی مبلمان شما قدیمی است و برای از بین بردن آنها با مشکلات مختلفی روبرو هستید، می توانید در زیر نحوه تمیز کردن مبل را در خانه و نحوه از بین بردن لکه های روی انواع پارچه هایی که بررسی کردیم را بخوانید:
از بین بردن لکه روی مبلمان چرمی
می توانید لکه های قدیمی روی مبل چرمی را با استفاده از یک پارچه مرطوب تمیز کنید و اگر از بین نرفتند، می توانید آنها را با مقداری آب و صابون بشویید.
از بین بردن لکه از روی مبلمان پارچه
در این راستا توصیه می کنیم از یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی، سرکه سفید، جوش شیرین و آب گرم استفاده کنید. به سادگی پارچه خود را به این محلول آغشته کرده و روی لکه بمالید به هیچ وجه لکه را فشار ندهید تا به بافت و رنگ پارچه آسیبی نرسد. در نهایت با استفاده از یک پارچه خشک، رطوبت را از بین ببرید و صبر کنید تا خشک شود.
پاک کردن لکه خون
برای از بین بردن لکه های خون، می توانید با مخلوط کردن مقداری نشاسته با آب، خمیر غلیظی درست کنید. سپس روی لکه را با خمیر بپوشانید و بگذارید خشک شود. در نهایت نشاسته خشک شده را بردارید و با استفاده از برس لکه را تمیز کنید.
لکه جوهر را پاک کنید
برای این کار ابتدا باید مبل را خیس کنید و مقداری نمک روی آن بریزید. پس از تمیز کردن لکه با پنبه، محلول گلیسیرین و آمونیاک را روی آن بمالید و در نهایت مبل را با شامپو بشویید.
تمیز کردن لکه های سودا
اگر مبل شما دارای لکه نوشابه است، می توانید با پاشیدن نمک روی آن و پاک کردن آن با اسفنج مرطوب، لکه را کاملا پاک کنید.
خشک کردن و نگهداری پس از تمیز کردن
پس از پاک کردن و تمیز کردن انواع لکه های روی مبلمان، باید آن را کاملا خشک کنید تا طول عمر آن افزایش یابد و در هنگام نگهداری و تعمیر به نکات زیر توجه کنید:
- مبل را به بیرون از منزل ببرید تا خشک شود.
- حتما مکانی خشک و خنک برای مبل انتخاب کنید و از تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید.
- برای افزایش سرعت خشک شدن مبل می توانید از پنکه استفاده کنید.
- از نشستن روی مبل تا خشک شدن کامل آن خودداری کنید.
- رطوبت می تواند باعث رشد کپک و کپک روی پارچه شود. بنابراین، حتما مبل را کاملا خشک کنید.
- برای محافظت از مبل در برابر گرد و غبار و لکه ها می توانید از روکش های مخصوص استفاده کنید.
- مبلمان خود را مرتباً جاروبرقی بکشید تا تمیز بماند.
- برای تمیز کردن مبلمان خود از محصولات تمیز کننده مخصوص پارچه مبل استفاده کنید.
حرف آخر
در این مقاله با نحوه تمیز کردن مبل در خانه آشنا شدیم. همانطور که متوجه شده اید، انواع مبلمان به روش های خاص خود برای گردگیری و تمیز کردن نیاز دارند و به دلیل تفاوت بین پارچه ها، باید با احتیاط به این موارد برخورد کرد. علاوه بر این در صورت نیاز از کمک متخصصان این حوزه در رفع لکه های قدیمی و سخت بهره مند شد.
ارسال پاسخ