کام با شکر تلخ شد

کام با شکر تلخ شد

انتخابتو، دیابت یک بیماری مزمن است که با افزایش سطح قند خون مشخص می شود که در آن بدن نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا به طور موثر از آن استفاده کند. انسولین هورمونی است که اجازه می دهد گلوکز (قند) وارد سلول ها شود و به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار گیرد و زمانی که انسولین کافی وجود نداشته باشد، گلوکز در خون تجمع می یابد و باعث ایجاد طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی می شود.

دیابت به یک و دو نوع اصلی تقسیم می شود. در دیابت نوع 1، سیستم ایمنی بدن سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس را از بین می برد، در حالی که در دیابت نوع 2، بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود و نمی تواند به طور موثر از آن برای تنظیم انسولین استفاده کند. استفاده از قند خون؛ هر دو نوع دیابت می توانند منجر به عوارض جدی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، نابینایی و قطع عضو شوند.

دیابت یک بیماری جهانی است که افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر کرده است و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از 422 میلیون نفر در سراسر جهان در سال 2021 به دیابت مبتلا بودند و پیش بینی می شود این تعداد به سرعت افزایش یابد و تا سال 2045 به 629 میلیون نفر برسد. عوامل مختلفی مانند پیری جمعیت، کم تحرکی، سوء تغذیه و ژنتیک در افزایش بروز دیابت نقش دارند.

دیابت می تواند کیفیت زندگی افراد دیابتی را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد و علائم شایع دیابت عبارتند از تشنگی زیاد، تکرر ادرار، گرسنگی، خستگی، کاهش وزن بدون دلیل، تاری دید، زخم های پوستی که به کندی بهبود می یابند و بی حسی یا گزگز. دیابت در دست و پا در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند منجر به عوارض و ناتوانی های جدی شود.

کنترل سطح قند خون در دیابت بسیار مهم است و می تواند به جلوگیری از عوارض طولانی مدت کمک کند. مدیریت دیابت شامل تغییراتی در شیوه زندگی مانند خوردن یک رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک است. افراد دیابتی باید قند خون خود را چک کنند. سطوح خود را به طور مرتب بررسی کنید و با پزشک خود در مورد برنامه درمانی مناسب صحبت کنید.

شناسایی بیش از 3 میلیون بیمار دیابتی در کشور

شکور امید ایمونولوژیست و رئیس انجمن حمایت از دیابت کشور ایمنا با بیان اینکه دیابت یک بیماری پیشرونده و فزاینده در تمام دنیاست، به خبرنگار ایمنا گفت: افزایش استرس و تنش با زندگی ماشینی و مدرنیته از جمله عوامل موثر در افزایش آمار دیابت در جهان است.

وی با بیان اینکه شیوع دیابت در کشور تفاوتی با سایر کشورها ندارد، گفت: کنترل، پیشگیری و آموزش در کشور بسیار پایین است و پیشگیری و آموزش حلقه های مفقوده آن است. حوزه سلامت

ایمونولوژیست رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور نیز به شناسایی حدود 3 میلیون و 600 هزار بیمار دیابتی در کشور اشاره می کند و می گوید: بر اساس برآوردها، دیابت تقریباً 10 نفر را مبتلا می کند. حدود 3 میلیون و 600 بیمار دیابتی شناسایی شدند که 10 درصد جمعیت کشور نیازمند حمایت هستند.

امیدی با تاکید بر لزوم حمایت بیمه‌ای از بیماران دیابتی و با اشاره به اینکه حدود 10 هزار قطع عضو به دلیل دیابت اتفاق می‌افتد، ادامه می‌دهد: عوارض دیابت شامل مشکلات چشمی، کلیوی، زخم دیابتی و قطع عضو و در صورت خوب بودن دیابت است. کنترل می شود. بیمار عوارض جانبی بسیار کمی خواهد داشت.

نیاز به سرمایه گذاری در آموزش و پیشگیری / 60 درصد از عوامل زمینه ساز دیابت استرس است.

وی با بیان اینکه در صورت سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری، آموزش و اطلاع رسانی هزینه های درمان دیابت و عوارض آن به حداقل می رسد، می گوید: بیماران دیابتی نیاز به آموزش دارند تا در صورت بروز آسیب، موضوع را جدی بگیرند و عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد. “

ایمونولوژیست رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور نیز با بیان اینکه ابتلا به دیابت در یزد زیاد است و این امر به دلیل آمار بالای ازدواج های خانوادگی است، افزود: علل اصلی دیابت 10 درصد است. مربوط به ژنتیک و افراد است. اگر دیابت ارثی باشد، باید در طول زندگی خود از انسولین برای کنترل قند خون استفاده کنند.

وی با بیان اینکه 30 درصد از عوامل زمینه ساز دیابت مربوط به تغذیه، کم تحرکی، چاقی، اضافه وزن و سبک زندگی اشتباه و 60 درصد از عوامل زمینه ساز دیابت را استرس، اضطراب و تنش تشکیل می دهند، می افزاید: راهکارهای فعلی درمان دیابت و اطلاع رسانی به جامعه هدف باید همواره مورد توجه قرار گیرد تا با استفاده از این راهکارها بتوان بیماری را به خوبی کنترل کرد و از عوارض جبران ناپذیر پیشگیری کرد.

کام با شکر تلخ شد

دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است

منصور سیاوش، فوق تخصص غدد و متابولیسم ایمنا با اشاره به اهمیت غربالگری و تشخیص دیابت به خبرنگار گفت: اگر قند خون فردی پس از هشت ساعت ناشتا 126 یا بالاتر باشد، آن فرد مبتلا به دیابت است. اگر فردی علائم دیابت داشته باشد و یک نوشیدنی، هیپرهیدروزیس او به دلیل کاهش وزن بدون دلیل به پزشک مراجعه کرد و قند خونش 200 میلی گرم در دسی لیتر بود. دسی لیتر یا بالاتر، تشخیص دیابت تایید می شود.

وی با بیان اینکه نیمی از مبتلایان به دیابت در دنیا بیماری خود را نمی شناسند، ادامه می دهد: دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است و اگر بیمار در مرحله پیش دیابت باشد و با معاینه تشخیص داده شود. می توان با استفاده از روش های غربالگری و پیشگیری از دیابت در حالی که هنوز به این بیماری مبتلا نیستید، پیشگیری کرد.

فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه در صورت تشخیص زودهنگام دیابت، با کنترل بیماری می توان از بروز عوارض پیشگیری کرد، گفت: هر فرد بالغی اگر وزنش در حد نرمال باشد، چاقی دارد و یک یا چند مورد از این موارد را دارد. از جمله ژنتیک و عدم تحرک برای دیابت کسانی که دو عامل خطر دارند باید برای غربالگری دیابت به پزشک مراجعه کنند.

سیاوش، اگر فرد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت در غیر این صورت باید هر دو یا سه سال یکبار برای بررسی مجدد دیابت خود به پزشک مراجعه کند.

افراد پیش دیابت چه نکاتی را باید رعایت کنند؟

می گوید: اگر فرد بعد از غربالگری در مرحله پیش دیابت باشد یا پیش دیابت اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به دیابت و عوارض قلبی عروقی این بیماری باید در نظر گرفته شود. این افراد باید حداقل 140 دقیقه در هفته ورزش هوازی انجام دهند و سایر عوامل موثر بر بروز بیماری های قلبی عروقی را بهبود بخشند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه به این افراد توصیه می شود 7 درصد از وزن خود را کاهش دهند، می افزاید: تغییر سبک زندگی، دوری از استرس و اضطراب، کنترل چربی و فشار خون، دوری از سیگار و تغذیه سالم می تواند از این شکل گیری جلوگیری کند. مشکلات قلبی عروقی در انسان پیش دیابت آنها باید به این مسائل توجه ویژه ای داشته باشند.

سیاوش با بیان اینکه اگر فردی عوامل خطر ابتلا به دیابت از جمله ژنتیک، کم تحرکی، اضافه وزن یا چاقی را نداشته باشد، غربالگری دیابت باید پس از رسیدن به سن 35 سالگی انجام شود و افزود: در واقع همه افراد باید غربالگری شوند. بنابراین در صورت ابتلا به دیابت، این بیماری قابل تشخیص و کنترل است.

او این را گفت یک نوشیدنیوی با بیان اینکه تکرر ادرار و کاهش وزن بی دلیل در کودکان از جمله علائمی است که والدین باید به آن توجه کنند و با پزشک مشورت کنند، توضیح می دهد: به طور معمول اکثر بیماران دیابتی نوع 2 علائم جدی ندارند اما افراد مبتلا به دیابت نوع یک علائم بیشتری را تجربه می کنند. علائم ظاهر می شود.

کام با شکر تلخ شد

در نهایت، دیابت یک مشکل جدی بهداشت عمومی است و با افزایش آگاهی نسبت به این بیماری، توسعه روش‌های درمانی مؤثر و پیشرفت در زمینه پیشگیری، می‌توان امیدوار بود که بتوانیم به نحو مؤثری با این بیماری مقابله کرده و از عوارض جدی آن پیشگیری کنیم.

در این میان پیشگیری از دیابت موضوع مهمی است و با انتخاب سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مناسب می توان خطر ابتلا به دیابت را کاهش داد. برای تشخیص زودهنگام می توان آزمایش های غربالگری نیز انجام داد. تشخیص دیابت و درمان به موقع می تواند خطر عوارض را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

تحقیقات در زمینه درمان دیابت از جمله توسعه انسولین های جدید، درمان های جدید برای تحریک تولید انسولین، داروهای جدید برای بهبود حساسیت به انسولین و دستگاه های نظارت بر قند خون در حال پیشرفت است و هدف از این تحقیق یافتن راه حل است. در پیشگیری از عوارض دیابت و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری موثر است.