کشف مکان احتمالی کشتی نوح در لوح گلی 3000 ساله بابلی

کشف مکان احتمالی کشتی نوح در لوح گلی 3000 ساله

دانشمندان اخیرا موفق شدند قدیمی ترین نقشه جهان را که نزدیک به 3000 سال پیش بر روی یک لوح گلی حک شده بود، رمزگشایی کنند. این نقشه مکان احتمالی کشتی نوح را نشان می دهد.

به گزارش روزیاتو، این لوح بابلی باستانی که به “Imago Mundi” معروف است، دارای نمودار دایره ای بود و از خط میخی برای توصیف آفرینش اولیه جهان استفاده می کرد.

محققان موزه بریتانیا این اطلاعات رمزگشایی شده را ماه گذشته منتشر کردند و هنگامی که تحقیقات بیشتری انجام دادند، به داستان های کتاب مقدس مسیحی اشاره کردند.

کشف مکان احتمالی کشتی نوح در لوح گلی 3000 ساله بابلی

محققان با دنبال کردن علائم روی این لوح به محلی به نام «اورارتو» رسیدند. جایی که طبق یک شعر باستانی بین النهرین، مردی به همراه خانواده اش برای نجات جان سوار کشتی شدند. این منطقه معادل آشوری آرارات است، نام کوهی که گفته می شود نوح کشتی خود را در آنجا فرود آورده است.

متصدی موزه بریتانیا دکتر. ایروینگ فینکل اظهار داشت که این لوح نشان می دهد که داستان بابلی و کتاب مقدس به یک داستان تاریخی اشاره می کنند.

“Imago Mundi” که در سال 1882 در عراق امروزی کشف شد، سال ها محققان را مجذوب خود کرده است. متن روی این لوح به خط میخی نوشته شده بود و بابلی ها از آن برای ثبت وقایع نجومی، پیش بینی آینده و نقشه برداری از جهان استفاده می کردند.

کشف مکان احتمالی کشتی نوح در لوح گلی 3000 ساله بابلی

در وسط این نقشه بین النهرین قرار دارد که با دایره ای به نماد «رود تلخ» احاطه شده است و در آن زمان تصور می شد که این رودخانه تمام جهان را فرا گرفته است.

اگرچه این لوح به مرور زمان آسیب دید، اما نسخه اصلی دارای هشت مثلث بود که محققان آن را نماد کوه ها تشخیص دادند و در پشت لوح نیز شرح داده شده است.

در نسخه بابلی داستان نوح، خداوند طاعونی می فرستد که تمام بشریت را به جز اوتنپیشتیم و خانواده اش نابود می کند. به فرمان خدا کشتی می سازند و آن را پر از حیوانات می کنند.

در حالی که داستان سیل گیلگمش از لوح های گلی تقریباً 3000 ساله شناخته شده است، داستان سیل در کتاب مقدس تقریباً به 5000 سال قبل باز می گردد.

هرکسی که مسیر اورارتو را طی می‌کرد، می‌توانست بقایای کشتی چوبی نوح را روی کوه ببیند، مشابه آنچه در کتاب مقدس ذکر شده است.

کشف مکان احتمالی کشتی نوح در لوح گلی 3000 ساله بابلی

طبق کتاب مقدس، پس از سیل 150 روزه که تمام زمین ها و موجودات زنده خارج از کشتی را زیر آب برد، کشتی در کوه های آرارات ترکیه غرق شد.

این کوه قله ای دارد که گفته می شود از نظر شکل و اندازه شبیه کشتی نوح است. بر اساس شایعات موجود، این کشتی 300 ذراع طول، 50 ذراع عرض و 30 ذراع ارتفاع داشته که معادل 156 متر طول، 26 متر عرض و 15 متر ارتفاع بوده است.

این نظریه که کشتی نوح در کوه آرارات فرود آمد همیشه مورد بحث بوده است. در حالی که برخی از دانشمندان بر این باورند که این ساختار به طور طبیعی شکل گرفته است، برخی دیگر معتقدند که ناشی از یک قدرت ماوراء طبیعی است.

اعضای یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه فنی استانبول سال‌ها در حال بررسی این کوه بودند و در سال 2023 اعلام کردند که خاک رس و بقایای موجودات دریایی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد انسان‌ها در حدود 3000 تا 5000 سال پیش در این منطقه وجود داشته‌اند.

با این حال، دکتر زمین شناس که به نظریه زمین جوان معتقد است. به گفته اندرو اسنلینگ، کوه آرارات نمی تواند مکانی باشد که کشتی نوح در آن فرود آمده است، زیرا پس از فروکش کردن آب های سیل شکل گرفته است.