۷ عاملی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و بسیاری از افراد از آن بی اطلاع هستند

۷ عاملی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند

۷ عاملی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند

حتما شنیده اید که سیستم ایمنی ضعیف می تواند منجر به بیماری های مختلفی شود. گفته می شود که سیستم ایمنی ضعیف حتی می تواند باعث ایجاد انواع سرطان شود. البته پزشکان می گویند با انجام کارهایی که بدن را در برابر بیماری ها مصون می کند، می توان این سیستم مهم را تقویت کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، برخی معتقدند قدرت سیستم دفاعی بدن از همان روز اول تولد مشخص می شود و فکر می کنند هر چقدر هم تلاش کنیم و میزان مراقبت از خود را افزایش دهیم، سیستم ایمنی بدن ما بیش از یک روز تقویت نمی شود. سطح معین مرز. پس آیا این واقعا درست است؟ آیا کارایی سیستم ایمنی هر فرد از بدو تولد مشخص می شود و تغییر نقش آن غیرممکن است؟ سیستم ایمنی چیست و چه وظایفی دارد؟

در مورد عملکرد سیستم ایمنی بدن چه می دانید؟

سیستم ایمنی شبکه وسیعی از اندام ها، گلبول های سفید خون، پروتئین ها (از جمله آنتی بادی ها) و مواد شیمیایی است. این مجموعه ها با هم کار می کنند تا از ما در برابر مهاجمان خارجی (از جمله باکتری ها، ویروس ها، انگل ها و قارچ ها) که باعث عفونت و بیماری می شوند محافظت کنند.

دکتر ایمونولوژیست بالینی محمدحسن بمانیان درباره ماهیت و نقش های سیستم ایمنی توضیح می دهد: سیستم ایمنی بدن مجموعه ای از اندام های لنفاوی است. اندام های لنفاوی شامل مغز استخوان، طحال، تیموس و غدد لنفاوی است که مسئول تولید گلبول های سفید خون هستند. گلبول های سفید به عنوان سربازان ایمنی بدن شناخته می شوند. گلبول های سفید به گروه های مختلفی تقسیم می شوند و عمدتاً در مغز استخوان تولید می شوند و در آنجا رشد کرده و وارد گردش خون می شوند و برخی از آنها با ورود به سایر اندام های لنفاوی مانند تیموس و سایر نقاط مراحل رشد خود را کامل می کنند. و بالاخره وارد می شوند. آنها خون را به گردش در می آورند.

در ادامه این مطلب آمده است: تولید گلبول های سفید خون به طور منظم و پیوسته ادامه دارد، هر کدام از آنها عمری دارند و وقتی عمرشان به پایان می رسد تعداد جدیدی جای آن را می گیرد. میلیون‌ها سلول و میلیون‌ها پروتئین مختلف وجود دارند که مجموعه سیستم ایمنی را تشکیل می‌دهند و زنده هستند، مرتب ترشح می‌کنند، دائماً تجدید می‌شوند و 4 نقش اساسی دارند.

دکتر بامانیان این 4 نقش اساسی را اینگونه توضیح می دهد:

1. دفاع از بدن در برابر عوامل عفونی. این نقش مرکزی و اصلی سیستم ایمنی است.

2. تشخیص بافت داخلی از خارجی; سیستم ایمنی تمام بافت های داخلی را می شناسد و زمانی که یک عنصر خارجی وارد بدن می شود واکنش نشان می دهد. اگر این قسمت آسیب ببیند، فرد دچار بیماری های خودایمنی می شود. به همین دلیل افراد نیازی به بوتاکس، تزریق ژل و … ندارند. توصیه ما این است که کارهای زیبایی مانند: اینها مواد خارجی هستند که سیستم ایمنی آنها را خارجی می شناسد و گاهی اوقات می توانند به شدت در برابر آن واکنش نشان دهند.

3. هماهنگی و هماهنگی; به عبارت دیگر، اجزای سیستم ایمنی باید در هماهنگی با هم کار کنند. این اجزا مانند یک ارکستر هستند که رهبر آن سلولی به نام T است. همه قسمت ها باید زیر نظر این رهبر کار کنند و اگر هماهنگی حاصل نشود، سردرگمی به وجود می آید.

4. مبارزه با بافت های دارای رشد بیش از حد. یکی از دلایل ابتلا به سرطان، عدم عملکرد صحیح سیستم ایمنی است. اگر بافتی که ما آن را سرطان می نامیم رشد غیرطبیعی و غیرطبیعی داشته باشد، این سلول های ایمنی آن را از بین می برند، اگر این کار انجام نشود، تومور و سرطان های مختلف خواهیم داشت.

چرا سیستم ایمنی ضعیف شده است؟

پس چرا سیستم ایمنی ضعیف می شود؟ پس چگونه و از چه راه هایی می توان آن را تقویت کرد؟ در این راستا دکتر. بامانیان می گوید: یکی از دلایل زوال و ضعیف شدن سیستم ایمنی در کشورهای در حال توسعه، سوء تغذیه افراد است. اگر تغذیه مناسب نباشد و مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن تامین نشود، آهن، روی، دی، کلسیم و … در بدن تخلیه می شود. اگر کم باشد، سیستم ایمنی ضعیف می شود و فرد در مدت کوتاهی بیمار می شود.

به گفته این استاد دانشگاه، سیستم دفاعی بدن سیستمی بسیار ظریف و ظریف است و حتی شرایط محیطی نیز می تواند بر عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، هوای سرد، شرایط استرس زا، اخبار بد، اضطراب، افسردگی، بی خوابی های مکرر، گرسنگی و عوامل دیگر اثرات منفی بر سیستم ایمنی بدن دارند. حتی مصرف برخی داروها می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. داروهای ضد التهاب، به ویژه استروئیدها، آنتی بیوتیک ها یا داروهایی که برای درمان برخی بیماری های کشنده مانند سرطان استفاده می شوند.

این ایمونولوژیست در پاسخ به این سوال که آیا می توان استرس را کنترل کرد، می گوید: بله، اگر به طور منظم ورزش کنید، به موقع و به اندازه کافی بخوابید، از اخبار بد و منفی دوری کنید، لحظات شادی را برای خود بسازید، حتی اگر اندک باشد، استرس بیشتر می شود. . خود به خود کاهش می یابد.

دکتر بامانیان تاکید می کند: استرس را باید از هر طریق مدیریت کرد. در غیر این صورت ممکن است سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف کرده و باعث ابتلای ما به بیماری های مختلف شود. مانند عفونت های تنفسی و حتی تبخال.

بامانیان با اشاره به این باور رایج که اگر این داروهای گیاهی را مصرف کنید، سیستم ایمنی بدن شما تقویت می شود، می گوید: اینکه برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید از فلان داروی گیاهی استفاده کرد، باوری غیرعلمی و اشتباه است. تلاش برای تقویت سیستم ایمنی قطعا یک خرافات یا یک باور رایج و نادرست نیست و روش هایی مانند تغذیه مناسب، خواب کافی، مدیریت استرس، ورزش منظم و پرهیز از سیگار می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک شایانی کند. بنابراین بهتر است امروز عادات غلطی که به تضعیف سیستم ایمنی بدن کمک می کنند را ترک کنید و با این کار سلامت جسمی و روحی خود را تضمین کنید.